Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SALON Z ANEKSEM - pomysły, aranżacje, rozwiązania, pomoc w projektowaniu

robekw

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drdzy forumowicze..

Chciałbym wstawić barek oddzielający kuchnię i pokój dzienny,

narożną sofę w przestrzeni pokoju dziennego i stół jadalniany z krzesłami (gdzieś)..

Zaproponujecie jak możnaby dobrze zagospodarowć taką przestrzeń..?

http://a.imagehost.org/0284/kuchnia.jpg

kupić kilkanaście gazet z wyposażeniem wnętrz , przekopać internet , poszukać inspiracji na forum, mieć pomysł, pokazać go w w/w temacie i będziemy dyskutować czy dobrze czy źle .......................

a jak tak się nie chce to idzie się do najbliższego biura projektowego , tam jest ktoś od dizajnu i za kasę próbuje trafić w nasze gusta.............

to by było tyle............bez komentarza..........

Witam !

Jak widać "fala" jest wszędzie ( wiem coś o tym bo syn poszedł w tym roku do gimnazjum) ale jestem zniesmaczona "falą" na forum.............

przecież fazzieng grzecznie poprosił o pomoc , nikt nikomu nie każe udzielać rad jak nie ma na to ochoty, a nie odrazu nowego forumowicza z grubej rury, większość ma trudne początki , jak to mówią "zapomniał wół jak cielęciem był"..............

trochę mi się nieswojo zrobiło i odważyłąm się to zakomunikować.......

pozdrawiam.

Kochani komentarze są takie a nie inne, bo my bardzo chcemy POMAGAĆ, a nie ROBIĆ ZA KOGOŚ.

I nie ma to nic wspólnego z falą - Ewunia pokazała informację, która pojawia się w momencie rejestracji. Wypada z niej skorzystać. Wiele osób najpierw tygodniami czyta forum i potem pyta (mając już jakąkolwiek podstawę, bazę, pomysł) a nie zaczyna od "zróbcie mi a ja poczekam, aż mi kasza manna spadnie z nieba".

P.S. A może jakaś pomoc dla założyciela wątku zamiast ruganie :wink:, no bo skoro my takie złe ... :o

przecież fazzieng grzecznie poprosił o pomoc

Z tym "grzecznie" to bym akurat dyskutowała. W pierwszym poście nie ma słowa "proszę" jest tylko polecenie

Zaproponujecie jak możnaby dobrze zagospodarowć taką przestrzeń..?

A w kolejnych postach autorki jest już tylko gorzej. Buta i impertynencja w stosunku do tych, co nie chcieli spełnić polecenia, podlizywanie się tym, którzy spełnili. Jestem na "nie"

P.S. A może jakaś pomoc dla założyciela wątku zamiast ruganie :wink:, no bo skoro my takie złe ... :o

Nie mówię, że odrazu złe, zresztą nie chciałam nikogo obrazić. :-?

Odnośnie pomocy : nie umiem za bardzo pomóc, a trafiłam do wątku ponieważ właśnie przekopuję forum ( od stycznia) bo sama potrzebuję pomocy .

Zresztą osobiście niecierpię barków , mam obecnie i mam dość sprzątania tych wszystkich klamotów , dokumentów, korespondencji, kluczyków samochodowych i innych , które wygodnie się tam rzuca jak się wchodzi do kuchni, bo po wejściu do domu zazwyczaj tam się kieruje pierwsze kroki.

Barkom mówię stanowczo nie (chyba, że zmienię zdanie)

Nie mówię, że odrazu złe, zresztą nie chciałam nikogo obrazić. :-?

Odnośnie pomocy : nie umiem za bardzo pomóc, a trafiłam do wątku ponieważ właśnie przekopuję forum ( od stycznia) bo sama potrzebuję pomocy .

Zresztą osobiście niecierpię barków , mam obecnie i mam dość sprzątania tych wszystkich klamotów , dokumentów, korespondencji, kluczyków samochodowych i innych , które wygodnie się tam rzuca jak się wchodzi do kuchni, bo po wejściu do domu zazwyczaj tam się kieruje pierwsze kroki.

Barkom mówię stanowczo nie (chyba, że zmienię zdanie)

Mnie nie tak łatwo obrazić :wink:

A co do wytłuszczonego fragmentu twojej wypowiedzi - o to mi właśnie chodzi!!!

Brawo agniecha!

Strasznie przemądrzałe komentarze..... i po co?

a właśnie po to zeby zdopingować niektórych do szukania..

a ta dokładnie sprawa jest jakby tylko przykładem tego co dzieję się we "wnętrzach" i "ogrodach"...

są Ci z talentem i Ci którzy ich naśladują- to trochę fajne a trochę nie...ale jeżeli ten zdolny się ujawnia i pokazuje swój dom musi liczyć się z tym że ktoś go skopiuje...( nie mówię już o formie proszę, dzięki że mogłam...itd.) sama tak zrobiłam i dzięki Betib i jej pomysłowi mam cudną spiżarkę.

ale jeśli zobacz,że są np.wpisy:

"wyślij mi na priv ten obrazek to se go skopiuje", lub, daj mi namiar to se zrobię takie same", lub to jest mój pokój na jaki kolor mam go pomalować"- to przecież ręce opadają...

jaka fala: po prostu na tym forum czasem głupio jest się sprzeciwić..a.ch ach bo będę nie lubiany, nie zapomniałam jakie miałam początki ale też wiem ile czasu spędziłam na wertowaniu tematów...i później się w miarę durnych pytań nie zadaje, albo korzysta się z linków, które może ktoś miły ci podeśle..

doradzanie a wyręczanie to chyba 2 różne historie- gdyby Ci którzy żyją z tego pierwszego robili to drugie tutaj to nie mieli by za co żyć...koniec.

Kordzina, o co Tobie chodzi? Przecież chyba takie są założenia tego forum, że można się tu zwrócić o pomoc w urządzeniu wnętrza. I można ją otrzymać lub nie. Nikt nikogo nie zmusza do pomocy, wszystko jest przecież na zasadzie dobrowolności. W czym więc masz problem?

Margulka no proszę cię. Jak bardzo trzeba tłumaczyć różnicę między POMOC a ZRÓB ZA MNIE a ja zdecyduję czy mi się podoba ... To naprawdę tak trudno pojąć???

Anulek2005, a co jest złego w tym aby ktoś zrobił coś za kogoś, skoro ten ktoś sam nie potrafi, a drugi może i chce pomóc? Czy nie takie jest przeznaczenie tego forum? Przecież to nie jest forum firmy dekoratorskiej, która zarobkowo świadczy usługi aranżacji wnętrz, więc chyba nie ma w tym nic niewłaściwego, że Fazzieng pyta tutaj jak najlepiej urządzić jego salon, nieprawdaż?

Według mnie, założenie tego postu jest jak najbardziej zasadne. Jeśli ktoś uważa, że za darmo nie powinien obdarowywać innych swoją wiedzą, to niech tego po prostu nie robi. Skoro podobny temat dot. kuchni się przyjął, to czemu nie można go powielić w stosunku do salonów??

Poniżej zamieszczam swoją wizualizację salonu z otwartą kuchnią i proszę o wszelkie sugestie dot. funkcjonalności oraz kolorystyki, jaka powinna się tam znaleźć. Dla wyjaśnienia, to jedno okno znajduje się na ścianie pomiedzy kanapą a kominkiem a drugie przy kuchni, obok której znajduje sie takze wyjscie na balkon. Na ścianie z kanapą jest skos od wysokości 160 cm, także tam nic wyższego nie może się znaleźć. Jeśli chodzi o ten model schodów (przewiduje jakies schody modułowe), to prowadzą one na poddasze. Moja druga połówka sugeruje kominek dać na tą sciane gdzie obecnie jest tv, a z jednego pokoju zrobić pokój telewizyjny. Przy takim rozdzieleniu pomieszczen, wzrastaja koszty wyposazenia obu pomieszczen w jakies kanapy, itp, co takze nie jest bez znaczenia. Wszystkich, chcących podzielić się swoim zdaniem zapraszam do dyskusji.

http://lh6.ggpht.com/_xzdZcYFgr8I/StTdtbT8TGI/AAAAAAAAAS0/aajfsb2wQwk/s800/aranzacja1.jpg