AgaJeżyk 10.11.2010 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Szafran - te drzwi są z tej samej pracowni. Znalazłam je na allegro. Nie widzę ich w tej chwili ale musisz poszperać bo jest tam na co popatrzeć . Właśnie przez nie pojechałiśmy do Czerska i ...pan nam zmienił wizję na bardziej ..."rycerską" Zobacz te ... też z Czerska http://allegro.pl/drzwi-stylowe-rzezbione-zewnetrzne-tylko-gr-68-mm-i1310358180.html http://allegro.pl/drzwi-stylowe-rzezbione-zewnetrzne-tylko-gr-68-mm-i1310691122.html http://allegro.pl/drzwi-stylowe-rzezbione-zewnetrzne-mysliwskie-i1310691297.html do stylowego domu super ...dla mnie troszku "za ładne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.11.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Noooo, drzwi cacane!!Przylazłam, na chwilę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 10.11.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Faktycznie są bardzo ładne ale tak jak napisałaś za ładne... Te które ty wybrałaś są idealne nie przesadzone .... Ale poszperam jeszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 10.11.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Sure ...moja łajza to mi wielką łaskę robi że wogóle je ... a chudaaaaa, że wstyd ludziom pokazać. Wynoszę ciągle kociakom na śmietnik zwietrzałe ale jeszcze całkiem dobre jedzonko. Już mnie z daleka poznają ! Sipatka ...masz : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?123307-Sure-fotodziennik-budowy/page8 Też się przyczłapałam, a tu już same sobie poradziłyście. To twoja kocica musi być szczuplutka. Zresztą większość znanych mi kotów jest chudsza od Assira, teraz waży ok. 6 kg, czuje się to przy podnoszeniu go! ps. A ja z Czerska kiedyś miałam meble kuchenne, pierwsze w starym mieszkaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 10.11.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Hihihi... z góralsko-ludowej chatki zajrzałam do Ciebie i co widzę? Na ścianie ukochaną moją białą wenecką, którą kładziemy na fartuszku w kuchni. (Do łazienki jednej idzie majolika biała z Tubądzina, do drugiej jeszcze nie wiem co, ale coś białego). A za chwilę na Twojej podłodze moje śliczne beżowe Largo Milo, które wożę ze sobą w torbie celem doboru kolorków na ściany... Witaj, Duszo Pokrewna moich gustów! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.11.2010 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Czeeeść Azalka miło że zadreptałaś ! O tej godzinie to nie duszo ...a duchu ... Moja wenecka jest tak spierniczona przez glazurnika, ze nie chce mi się nawet wklejac tego do dziennika ... Powinnam gada zadusić gołymi rencyma ...ale ja za mientka jestem ...i zapłaciłam ...i se poszedł ... a ja na to teraz patrzę ...i wściekłość mi wcale nie przechodzi. ...wręcz przeciwnie - co spojrze to się nakręcam ! Ale Largo kup bezwarunkowo ! Boskie ...w utrzymaniu czystości. Właściwie cały czas wygladają jak czyste ...a nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.11.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Kupie, kupie Śliczne, beżowe Largo. Wybrane już dawno temu - u mnie płytka leci na całą podłogę, poza łazienkami, a to ok.100m2, więc wybierałam super starannie. A powiem Ci w tajemnicy, że ta sama płytka sprzedawana jest do dużej sieci handlowej pod inną nazwą, w cenie o ok.10 zl niższej niż w sklepach "płytkowych", niższej nawet niż necie. Cieszę się, że dobrze się ją użytkuje, nie spotkałam dotąd nikogo kto by ją w domu miał, to bardzo fajna wiadomość A jak z utrzymaniem w czystości weneckiej? Czy położyli ją źle, bo jest jakaś nie taka, czy po prostu spec był do bani? Te płytki boazeryjne, które pokazujesz w dzienniczku, kosztują finalnie ok. 1000 zł mb. (bez ułożenia). Też w nie celowałam, ale na takie ekstrawagancje mnie nie stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.11.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witajcie Widzę, że trafiłam w dobrym czasie, kiedy dyskusja dotyczy płytek , które wyglądają jak czyste, nawet jak nie są czy ja mogę prosić o wyjawienie tajemnicy na PW pod jaka nazwa to cudo figuruje w marketach. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.11.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witaj Jeżyku:) ciesze się , że dobrze wszystko powoli się wyjaśnia.......trzymam kciuki za dalsze rzeczy!!!!! buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 12.11.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Azalka - wenecką trzeba bardzo starannie fugować ! Mój "glazurnik" zafugował mi te fabryczne wyszczerbki, które nadaja jej charakter starej i powykruszanej. Do tego zrobił to miejscowo ! Teraz mam część płytek zafugowanych (czyt. pobrudzonych ) i nie idzie tego niczym zmyć ...bo się wgryzło ...a część nie. Jakby tego było mało dobrałam bardzo starannie fugę Mapei nr 142 - to jest jasny brąz ...w zasadzie beż. Miała być identyczna jak na podłodze do Largo. Niestety na weneckiej jest czarno-czekoladowa !!!Nie mam dobrej fotki, która pokazałaby ten koszmar. Postarm się zrobić dzisiaj przy świetle dziennym bo z lampą nie widać. Odbija sie od płytek ... połysk mają że hej ...Położenie tej płytki to nie filozofia ...spec był do bani ...i to z polecenia ! Atija - wiem, że ta płytka jest w Casto ale nie pamiętam pod jaką nazwą. Jak będę to sprawdzę ok? Nie kupiłam tam bo boję się marketowych wersji. Wiem, że do marketów dają gorszy gatunek ... i "wolę nie chcę" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 12.11.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Płytka costa beige się nazywa. Nie ma do niej dekorków. (tzn. trzeba by kupić osobno jako Largo).O gatunkach nie pomyślałam.Czekam, Jeżyku, na fotki - może nie jest tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Niestety na weneckiej jest czarno-czekoladowa !!! czemu jeśli kupiłaś jasny brąz? A coś o fugach było na FM jak je usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 12.11.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Aga Jeżykowa witam się i ja w Twoich pięknych drwenianych progach. Przyszłam się pochwalić, że skorzystałam z namiarów z Twojego dziennika do gościa od POŚ.Bardzo fajnie przez telefon się nam gadało a na poniedziałek mamy zaklepaną wizytację na działkę. Zobaczymy co dalej z tego wyniknie, ale i tak wielkie dzięki za takie przydatne info. Pozdrawiam i będę zaglądać, podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.11.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Jeżykowa, pamiętasz jak pisałam o fudze w wiatrołapie ( w świetle różowa ), wiesz już nikt na nią nie zwraca uwagi............... ja też nie Ale rozumiem Cię, bo z kuchnia też walczyłam i jak kazałam ściągać to co położyli, to młody, który kładł je skomentował..........."Już trzeci raz będę je ściągał" Broń nas Panie Boże od takich fachowców ................................... Wklej te zdjęcia Prawdopodobnie jest jakiś środek do usuwania fug, ale jakiś strasznie drogi, ale ja go nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.11.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Hej, Moja teściowa miała to samo z fugami, glazurnik zakleił jej wszystko zamiast zostawić te brzegi. Wyciągneli to ale ręcznie, sami, żaden środek nie pomagał. Skrobali czymś ostrym, chyba nożykami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.11.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Jeżyku.........pokaż jak te fugi wyszły???....też mysle o weneckiej w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Dzięki za nazwę płytki. Ja się marketowych nie boję, ale do podjęcia decyzji jeszcze daleko. Aga pokaż te płytki, łatwiej będzie szukać rozwiązania problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 14.11.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Jeżyczku dawno mnie u Ciebie nie było, ale nadziwić się nie mogę... gdzie filozofia "tak miało być" się zawieruszyła... U nas jest powiedzonko "w następnym domu..." co prawda, ale przywykam do jasnoszarych fug w miejsce czarnych i innych takich. Może dlatego, że osobiście je spierdo.iłam (a raczej spierda.lam, bo nie skończone) Buziaki od Gajdeczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 14.11.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Tak na "szybciora" wklejam mój koszmarek i fotka dobrze oddaje kolory fug ...to jest 142 Mapei ... ta sama jest na podłodze. Szerokość fug też jest "jak się udało". Pozbierałam z podłogi dwa różne rozmiary krzyżyków ...więc fuga jest raczej wypadkową fantazji i ... krzywego docięcia płytki ... http://img809.imageshack.us/img809/6236/dsc4526.jpg A tu dlaporównania ...jaki kolor fugi powinien być ... http://img819.imageshack.us/img819/219/dsc4639.jpg Jak patrzę na tą podłogę to dziękuję opatrzności, że ten błąd się "nie odwrócił" i nie mam czarno-czekoladowej pod stopami ... To tak na szybko ...bo malujemy z Jeżem ... trzeci dzień do pierwszej w nocy ... padniem na pyski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.11.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Pozwalam sobie przekopiować post Ameli 2, która miała kłopot z kolorem fugi... może się przyda Mądrzejsi z FM, ze sklepu z glazurami i fachowcy układacze"pocieszyli' mnie, że nic z tym nie da się zrobić wyskrobując fugę ani chybi uszkodzę płytki, drugiej na tą nie położę, pozostaje więc: polubić, przyzwyczaić się, poczekać może z upływem lat ściemnieje Nie wyobrażam sobie patrzeć na to latami w ostateczności zwalę całe płytki! Ale gdzieś w głębi duszy czuję, że musi być jakieś wyjście Jedna forumowiczka - nie ma to jak kobieca pomysłowość - poradziła: "Ja ostatnio malowałam starą fugę. Zrobiłam to Renowatorem do fug Fugaremix. Dodałam trochę koloru, przed malowaniem należy sprawdzić czy kolor pasuje. Proponuję aby na początek dodać do renowatora 2.5 ml pigmentu. Ja dodałam zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 5 ml, ale wyszła odrobinę za ciemna. Po 48 godz. trzeba zabezpieczyć impregnatem Lemix." Nie znają u nas w sklepach tego Renowatora Pojechałam do Hydrocentrum odebrać deskę kibelkową, patrzę a na ladzie leży jakieś coś http://foto0.m.onet.pl/_m/28467ee8055ecaee4f109c320b9411d0,12,19,0.jpg pytam kobitkę co to za wynalazek, a ona nie wie, to kolega bawi się fugami ale dziś go nie ma. Czytam: środek do renowacji fug i zmiany koloru Nie mam nic do stracenia, poeksperymentuję znalazłam w gratach majstrów coś wyglądającego jak gąbka-zmywak ale szorstkie jak papier ścierny, podobno nazywa się to klocek szlifierski, pogładziłam nim fugę w bezpiecznym miejscu, za przyszłą kuchenką - sypie się, robi się lekkie wgłębienie, po wytarciu nakładam mazię,a wygląda toto jak pasta do butów po pół godzinie wycieram - miodzio http://foto0.m.onet.pl/_m/80cd3e664a3b7b666d8461fd5f26d26c,12,19,0.jpg i do podłogi kolorem pasuje http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130041-Powr%C3%B3t-do-korzeni-czyli-buduj%C4%99-Planet%C4%99-2/page5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts