Nagietka_a 11.10.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Hej wszystkim Mam pytanko pod płotem mojego ogrody gromadzi się woda. Chciałabym posadzić tam jakieśdrzewo,które wytrwa wtakich warunkach, najbardziej podobaja mi się drzewa w formie kulistej np klon (ten z okrągła koroną) lub catalpa. Nie wiem tylko czy dadza sobie rade w takich warunkach Macie może jakieś propozycje co tam może rosnąc Dodam jeszcze ze obok znajduje się pole i mocno wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 11.10.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 drzewa: cypryśnik błotny, metasekwoja, brzoza omszona, jesion wyniosły, czeremcha, skrzydłorzech kaukaski, wierzby - kilka gat krzewy: dereń biały, rozłogowy, świdwa, kruszyna, porzeczka czarna, szakłak pospolity, bez czarny, trzmielina wierzbolistna, kalina koralowa klona i surmii nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 olsza czarna "Imperialis" - ma wygląd bambusa a jest rodzimym gatunkiem.nyssa sylvaticaŚwierk sitkajskiAmbrowiec balsamicznyklon czerwonyklon jesionolistnygrujeczniklilak Josikitopola czarnadąb błotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nagietka_a 12.10.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A czy te gatunki można jakoś formować?? Np w kule??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 12.10.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jasne.Wszystko mozna. musisz miec tylko dluuuga drabine. I dłuuuugie rece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Chodzi ci o krzewy w kule czy cały ogród miałby byc taki strzyżono-kulisty?Niektóre wymienione rośliny maja naturalnie stożkowaty pokrój, więc byłoby ciężko. Nie mówiąc już o tym, ze to głównie wysokie drzewa są.Najłatwiej formować wierzby i kalinę koralową (z tym, ze nie będzie obficie kwitła). Jesion wyniosły ma natomiast kulistą formę pokrojową: Fraxinus excelsior "Nana"http://www.halesia.nl/images/bomen/97/Fraxinus-excelsior-Nana.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts