Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wew. rolowane??

Senser

Recommended Posts

Słyszał ktoś może o czymś takim??

Może jakieś liny?

Mam drzwi w newralgicznym punkcie (spocznik schodów) i tam myślę aby może coś takiego...??

Co o tym myślicie??

Na wakacjach obok naszego pokoju byl schowek z drzwiami rolowanymi, dokładnie jak rolety okienne. Wyglądało to nie bardzo (no ale tam nie musiało) i przy otwieraniu i zamykaniu było głosne.

Może łamane drzwi by pasowały?

Głośne - tak właśnie myślałem o tym ale to kwestia może systemu??

Te przy otwieraniu i zamykaniu po prostu dość głosno szurały po bocznych prowadnicach.

Byc może jakies lepsze jakosciowo byłyby bezgłosne.

Ale jak bardzo szczelne potrzebujesz te drzwi? W jakim sensie szczelne?

Kurz, dzwięk?

Ja mam do łazienki drzwi Pol-skone (bodajże siedemniesiątki) łamane na dwa skrzydła. No dzwiękoszczelne to nie są ;-)

jeśli chodzi o to, ile wystają po otworzeniu, to mozna zrobić z 4 części, po dwie na boki łamane (np. z takich specjalnych gotowych skrzydeł lamelkowych Classena), ale wtedy te z dzwiekoszczelne nie będą.

Sa jeszcze drzwi harmonijkowe, ale jakoś z tych które widziałam to wszystkie ze wzgledów estetycznych... odpadają :-(

ja bym zrobiła przesuwne, jeśli tylko jest na to miejsce, co do szczelności, zwykłe drzwi wewętrzne tez nie są całkiem szczelne, przeciez na dole powinna być choć minimalna szczelina, a np przy wentylacji mechanicznej to szczelina i to nie minimalna to juz przymus, ludzie wiec takie maja i jakoś żyją. Chyba ze te Twoje drzwi to drzwi do garażu, wtedy to faktycznie problem