Senser 12.10.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Słyszał ktoś może o czymś takim??Może jakieś liny? Mam drzwi w newralgicznym punkcie (spocznik schodów) i tam myślę aby może coś takiego...?? Co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 12.10.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Słyszał ktoś może o czymś takim?? Może jakieś liny? Mam drzwi w newralgicznym punkcie (spocznik schodów) i tam myślę aby może coś takiego...?? Co o tym myślicie?? Na wakacjach obok naszego pokoju byl schowek z drzwiami rolowanymi, dokładnie jak rolety okienne. Wyglądało to nie bardzo (no ale tam nie musiało) i przy otwieraniu i zamykaniu było głosne. Może łamane drzwi by pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.10.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Głośne - tak właśnie myślałem o tym ale to kwestia może systemu??Łamane, jest to jakaś opcja, tyle że mało szczelna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 12.10.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Głośne - tak właśnie myślałem o tym ale to kwestia może systemu?? Te przy otwieraniu i zamykaniu po prostu dość głosno szurały po bocznych prowadnicach. Byc może jakies lepsze jakosciowo byłyby bezgłosne. Ale jak bardzo szczelne potrzebujesz te drzwi? W jakim sensie szczelne? Kurz, dzwięk? Ja mam do łazienki drzwi Pol-skone (bodajże siedemniesiątki) łamane na dwa skrzydła. No dzwiękoszczelne to nie są jeśli chodzi o to, ile wystają po otworzeniu, to mozna zrobić z 4 części, po dwie na boki łamane (np. z takich specjalnych gotowych skrzydeł lamelkowych Classena), ale wtedy te z dzwiekoszczelne nie będą. Sa jeszcze drzwi harmonijkowe, ale jakoś z tych które widziałam to wszystkie ze wzgledów estetycznych... odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 12.10.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ja bym zrobiła przesuwne, jeśli tylko jest na to miejsce, co do szczelności, zwykłe drzwi wewętrzne tez nie są całkiem szczelne, przeciez na dole powinna być choć minimalna szczelina, a np przy wentylacji mechanicznej to szczelina i to nie minimalna to juz przymus, ludzie wiec takie maja i jakoś żyją. Chyba ze te Twoje drzwi to drzwi do garażu, wtedy to faktycznie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 otwierane do środka, nie na zewnątrz (na klatke schodową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.10.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Harmonijka to kicha...Nie widziałem jeszcze takiej, która by wyglądała dobrze po roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts