j-j 17.01.2012 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.01.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Może głupie pytanie ale jak Ci sąsiad szambo pompuje do rowu 5 m od domu to nie śmierdzi Ci w domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 17.01.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Za grudzień zeszło 220 kWh. pzdr to tylko c.o. ? czy całość ? na jaką powierzchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.01.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Przyznam jednak racje, ze zbyt wysoka temp. i brak "porzadnej" (czyt. skutecznej) wentylacji daje sie juz odczut u wiekszosci znajomych. Gdzies juz napisalem, ale co tam... W Sylwka bylem u znajomych a Oni maja tzw. smieciucha ale bez sterownika pokojowego i pogodowego, podlogowka w kuchni i hallu ma temp. wody w grzejnikach, brak prawidlowej wentylacji i jak sie domyslacie brak dla nas komortu. Zona sama stwierdizla ze straszny zaduch i gorac u nich jest, zle sie az czuje w takich warunkach, brak powietrza. Wrocilismy nastepnego dnia do siebie i roznica widoczna "golym" okiem (a raczej tylkiem). No, ale ludzie nie wiedza ze moze byc lepiej, bardziej komfortowo, zdrowiej bo tak zawsze bylo u rodzicow, ich znajomych ... Bardzo trafne spostrzeżenia ,,, Dodam jeszcze że nie wystarczy odwiedzić kogoś z WM aby poczuć dużą różnicę. Trzeba pomieszkać trochę z WM a później wrócić do swojego rodzinnego domu . To na prawdę inna jakość Życia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 17.01.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Bardzo trafne spostrzeżenia ,,, Dodam jeszcze że nie wystarczy odwiedzić kogoś z WM aby poczuć dużą różnicę. Trzeba pomieszkać trochę z WM a później wrócić do swojego rodzinnego domu . To na prawdę inna jakość Życia !!! Dokladnie tak. Jak mialem gosci to sie pytali czy w ogole ten reku chodzi bo nie slychac o jakosci powietrza nic nie mowili bo nie bylo nic co by sygnalizowalo, ze powietrze jest zle Dopiero wlasnie pomieszkanie z WM i wyzyta w starym domu pozwala zrozumiec o czym mowimy, i jest to zupelnie inna jakosc zycia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.01.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Powrót z całonocnego melanżu u znajomych do swojego świeżego domu ,,, BEZCENNE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 17.01.2012 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 a może poprostu EOS TYTAN?? lub inny klej montażowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Mój znajomy ocieplił jedną ścianę budynku gospodarczego 5cm styro, na zewnątrz wymurował z cegły białej (silikatowej?) mur ustawiając go na 6 cm. Wysokość 2,7m bez kotwienia. Stoi już przeszło 15 lat. Tylko że to jest budynek gospodarczy, nie dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 23.01.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 głośno myślę, drewnem zakotwić, albo wymurować ścianę znacznie grubszą, wszak chodzi o akumulację ciepła słonecznego, czyli im grubiej tym lepiej Tylko że ta ściana jest zewnątrzną, więc z wykorzystaniem akumulacji raczej ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 23.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 kszhu, a czy ten klinkier to muszą być cegły 12cm czy może wystarczy płytka (dużo lżejsza)? Klaudiusz, mpoplaw pisze "słonecznego" (więc chyba chodzi o zew. ale nie wiem po co akumulować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 23.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 JJ jak rozwiązałeś likwidacje mostka przy parapetach pod oknami ? Ja zastosowałem bloki styropianowe. Po zrobieniu termowizji wygląda, że spełniają swoją funkcję. coś takiego: http://oknotest.pl/1/news/artykuly/illbruck_proste_rozwiazanie_trudnego_problemu.php choć minusem jest, że nie mogłem taśmy paroszczelnej zastosować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 23.01.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Jane Says - wrzuciłabyś jakąś stopkę z opisem domu - nie masz DB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 23.01.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Jane Says - wrzuciłabyś jakąś stopkę z opisem domu - nie masz DB ? Pracuje nad tym... Do końca tego tygodnia chcę wrzucić wszystko do chwili obecnej. Czyli prawie do końca budowy, bo ostatnie duperele zostały. Jeszcze kilka dni i będzie w stopce PS. jam facet, nie babka Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Jane Says Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 23.01.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 jakas literowka mi sie wkradla - nawet mi to przez mysl nie przeszlo bys moglbyc kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 03.02.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 @ j-jCzy ściany szczytowe, przedzielone jackodurem, masz w jakiś sposób mocowane do konstrukcji dachu ,żeby usztywnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 03.02.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 JJ jak w takie zimnisko spada ci temp. Co jaki czas musisz dogrzewać? i ile energii zużywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 03.02.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranek32 07.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam !!! Szukam pomocy na temat szalunków z xps ; od kilku dni siedzę nad tematem szalunku z xps w moim przypadku jest to dosyć duży wydatek 117 mb ławy 90x60 wychodzi jakieś 12 tys. + xps na ściany piwnicy też jakieś 7 tys ( masakra). Na forach niestety mało jest opinii na temat tych szalunków więcej jest już na temat szkła piankowego. Na logikę ma to sens ale kiedy się to zwróci. Czy ktoś umie policzyć ile ucieka ciepła przez ławę posadowioną na głębokości ok 2,5m ?. Spotkałem się nawet z opiniami że taka ława to nawet grzeje bo pod ziemią jest stała temp. na pewnej głębokości, ale takie stwierdzenia wydają się nielogiczne. Bo nawet jeżeli pod ziemią będzie +4 , +5 st. to i tak różnica pomiędzy tepm. w pomieszczeniach wychodzi kilkanaście stopni.Rozmawiałem nawet z wynalazcą tego szalunku - rozsądnie wszystko argumentuje ale potrzebowałbym jeszcze niezależnej opinii do podjęcia decyzji bo kasa do wydania jest znaczna. Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 08.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam !!! Szukam pomocy na temat szalunków z xps ; od kilku dni siedzę nad tematem szalunku z xps w moim przypadku jest to dosyć duży wydatek 117 mb ławy 90x60 wychodzi jakieś 12 tys. + xps na ściany piwnicy też jakieś 7 tys ( masakra). Na forach niestety mało jest opinii na temat tych szalunków więcej jest już na temat szkła piankowego. Na logikę ma to sens ale kiedy się to zwróci. Czy ktoś umie policzyć ile ucieka ciepła przez ławę posadowioną na głębokości ok 2,5m ?. Spotkałem się nawet z opiniami że taka ława to nawet grzeje bo pod ziemią jest stała temp. na pewnej głębokości, ale takie stwierdzenia wydają się nielogiczne. Bo nawet jeżeli pod ziemią będzie +4 , +5 st. to i tak różnica pomiędzy tepm. w pomieszczeniach wychodzi kilkanaście stopni. Rozmawiałem nawet z wynalazcą tego szalunku - rozsądnie wszystko argumentuje ale potrzebowałbym jeszcze niezależnej opinii do podjęcia decyzji bo kasa do wydania jest znaczna. Pozdrawiam i proszę o pomoc może taniej wyjdzie isomur albo płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts