Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój dom pasywny (?) w praktyce- już go użytkuję

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

j-j, skoro wykasowałeś swoje posty, może podasz powód?

Jedna kropka... posty można nabijać.

Za takie coś powinieneś dostać bana. Lider forum, NAJLEPSZY DORADCA OD ENERGOOSZCZĘDZANIA za TABULA RASA?

To jakieś NIEPOROZUMIENIE!

...., ale nie tylko kropki rozumiesz???

czy w tym wątku nie wolno wpisywać uwag krytycznych

autor wątku jak każdy święty nie był jak miał ochotę kogoś uszczypnąć to się nie hamował

aha warto było analizować wnioski jj

pamiętam jak zawsze krytykował pod względem ekonomicznym robienie skomplikowanych systemów grzewczych

ja po swoim domu widzę że w domach 3-4 litrowych najtansze będzie ogrzewanie elektr plus ewntualnia pompa ciepła do samej wody

za 4-5 tyś

u mnie być może cop na pompie nie nadrobi odsetek od lokaty-nie ważne czy w sko czy amber goldzie

Edytowane przez malux20

zaraz sie okaże że j-j podobnie jak inni zniknie i nie będzie się już udzielał na forum - tak było z HenioKiem, Piczmanem innymi ....

wiec może korzystając z okazji że jesteś jeszcze online - chciałem CI podziękować za pomoc i wszlkie rady ...moja budowa już niemal zakończona , we wrześniu się przeprowadzamy , wiec pełny sezon grzewczy pokaże .... co wybudowałem

DZIEKUJĘ CI J-J za Twój wątek ... za to że mogłem go przeczytać ....

W moim poście krytykującym j-j zadałem pytanie (bez odpowiedzi). Skoro zlewa wszystkich, jak również mnie (czym zawiniłem, zawiniliśmy?), cały temat poprzez usunięcie swoich postów, mam prawo do krytyki. Nie powiem, zaglądałem tu często.

Ale takie działanie niestety nie jest przeze mnie do zaakceptowania.

MY skorzystaliśmy, a inni?

Może i moderatorzy zawalili, ale idea powinna pozostać i nie powinniśmy przez kilku awanturników zabierać wszystkim po NAS, NASZEGO doświadczenia.

j-j poświęcił kilkaset godzin. Szkoda by było wymazać ten czas i poświęcenie.

Nie będę się więcej rozpisywać. Zrób, jak uważasz za stosowne.

Edytowane przez klaudiusz_x

W moim poście krytykującym j-j zadałem pytanie (bez odpowiedzi). Skoro zlewa wszystkich, jak również mnie (czym zawiniłem, zawiniliśmy?), cały temat poprzez usunięcie swoich postów, mam prawo do krytyki. Nie powiem, zaglądałem tu często.

Ale takie działanie niestety nie jest przeze mnie do zaakceptowania.

MY skorzystaliśmy, a inni?

Może i moderatorzy zawalili, ale idea powinna pozostać i nie powinniśmy przez kilku awanturników zabierać wszystkim po NAS, NASZEGO doświadczenia.

j-j poświęcił kilkaset godzin. Szkoda by było wymazać ten czas i poświęcenie.

Nie będę się więcej rozpisywać. Zrób, jak uważasz za stosowne.

Klaudiusz, jeśli czytałeś na bieżąco to przecież wiesz dlaczego.

Jeśli ktoś skorzystał z moich wpisów i całego tematu- cieszę się i pozdrawiam Was.

pzdr

oczywiście że korzystaliśmy z tego tematu

szkoda tylko że czasami reagowałeś niepotrzebnie histerycznie

to mieliśmy tylko chwalić a a uwag krytycznych nie umieszczać

mnie podsumowałeś w dziedzinie w której sprzedałem towaru za kilkanaście milionów złotych że pewnie u siebie na budowie to montowałem a teraz się wymądrzam

potrafiłeś chamsko napisać żebym się nie odzywał bo pewnie domu pasywnego na oczy nie widziałem

a tak się składa że kilka razy do roku jeżdze na budowy do szwecji i danii to trochę się naoglądałem budownictwa energooszczędnego

rzecz się sprowadza do tego że należy docenić wyniki zap. cieplnego twojego budynku - natomiast twoje reakcję na uwagi że nie wszystko robiłeś porządnie były przesadzone czasmi jakieś takie ch...

moja córka czasmi się tak zachowuję , że się obraża jak jej się zwróci uwagę i stoi w pokoju obok i czeka aż ktoś ją zaczepi .

Edytowane przez malux20

najgorsze ze moderatorzy maja to w nosie, a co jak za chwile jakis nawiedzony przeciwnik kopul zacznie mi wypisywac bzdury w dzienniku? zapewne bede musial skasowac blog :eek:

Gdyby ktoś zgłosił jakiś wpis do moderacji to może nie mieliby w nosie?

kropki dotyczą tego co merytoryczne a dalsze resztę celowo zostawiłem.

Po co tu dalej niektórzy się tłumaczą??? Przecież po to zostawiłem resztę aby można było poczytać prawdę. Ale wg niektórych może lepiej dalej nabijać obecny bajzel.

Gdyby ktoś zgłosił jakiś wpis do moderacji to może nie mieliby w nosie?

Elfir, część usunełaś Ty i zabroniono Ci się wtrącać, ja na bieżąco zgłaszałem ten bajzel i nic ... i nic.... . W końcu nawet udowodniłem swoje racje i dalej nic...... nic ......

wobec powyższych łączeń mało sprzyjających warunków kontaktów forumowych stało się jak się stało.

Edytowane przez j-j

Czasem tu bywałem...

Dziękuję Ci j-j za wkład jaki wniosłeś w moje przemyślenia!

Właśnie, niepotrzebnie, po raz kolejny udowodniono twierdzenie Heraklita z Efezu - Panta rhei !

Nie ma bytu, jest tylko stawanie się....

I... się stało!

Każdy ma swoje własne zabawki...

A podobno TERAZ własność to RZECZ ŚWIĘTA!!!

Ja - rozumiem.

No coments....

Adam M.

TEGO tu nikt nie neguje!

Ale...

Jeżeli jeszcze nie zauważyłeś, to zwrócę Ci uwagę na fakt, że forum poniosło pewną stratę.

Zastanów się - czemu!

Mnie, i jak czytam, nie tylko mnie, jest z tego powodu smutno.

Adam M.