Salem 17.10.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 WitamPoszukuję kamienia na kominy i elewację w pobliżu mojej budowy, może ktoś z forumowiczów wie gdzie mogę dostać taki kamień. Jeżeli ktoś miał styczność z zakładem kamieniarskim, który ma w swojej ofercie taki kamień to będę wdzięczny za namiar.Interesują mnie okolice Dębicy ( miejsce mojej budowy ), Rzeszowa w wojewódźtwie podkarpackim lub Tarnowa w małopolsce. Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Zdjęcie kamienia poniżej, chodzi o kamień na filarze. Niestety nie znam nazwy tego kamienia. http://img382.imageshack.us/img382/7744/obraz022u.th.jpg PozdrawiamSalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.10.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 przejrzałam przez google chyba ze 100 stron .... no i kurde nie znalazłam ... sama jestem ciekawa ... nie dlatego że mi się podoba , tylko dlatego że strasznie ciężko to cudo znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 17.10.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Na obwodnicy kieleckiej, koło Maszany i Dębna.Trzeba szukać dużych zakładów kamieniarskich, ten kamień jest dośc popularny w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.10.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Moze panów z tego watku popytaj?http://forum.muratordom.pl/kamien-elewacyjny-na-kominie-kto-z-was-ma,t163921.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.10.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 chwila, chwila.... czy mi się zdaje czy tym "kamieniem" są również obłożone drzwi wejściowe? eee może mi się zdaje.... chociaż.... chyba głupoty wypisuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.10.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 są obłożone ... i ten kamień to taki płaski jest a nie wypukły .... czy tu jest jakiś haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 hmm... ciekawe... to raczej albo artystyczna struktura albo jeśli kamień to raczej łupek... ale tego łupka jakoś nie widzę... Smoczyco ty jeszcze nie śpisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.10.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 no nie śpię , nie śpię też się zastanawiałam nad łupkiem, bo te przekroje takie są ... owalne ..... ale kolorystyka za bardzo odbiega ..... a może to łupek .... ale właśnie jakoś ....hm..... "podkolorowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.10.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ja tu nie widzę żeby ktoś drzwi zewnętrzne tym obkładał ! Drzwi tam są na ścianie, której nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.10.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 no ale i na ścianie prostopadłej do drzwi też jest to cuś .... bardzo prawdopodobne , że drzwi także se tym obłożył nie ma co się rozwodzić ..... trza znaleźć co to jest , bo mnie ciekawość zabije ...i autora także .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.10.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Znalazłem cos takiego, ale to nie to chyba !? http://img16.imageshack.us/img16/5206/12134r.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.10.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 no własnie to co wkleiłeś, Piczman - to takie kanciaste jest .... też to widziałam, ale to nie to .... natomiast coraz bardziej mi się wydaje , że to łupek z jakimiś sztucznymi podkolorowaniami .... no bo to zestawienie kolorów jest naprawdę niebanalne ... nigdzie takiego zestawienia kolorów nie widziałam jesli chodzi o naturalne kamienie ... a sporo obejrzałam, bo zawzięta jestem i od wczoraj siedze w necie i szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.10.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ja tu nie widzę żeby ktoś drzwi zewnętrzne tym obkładał ! Drzwi tam są na ścianie, której nie widac no faktyczne na ścianie do garażu czyli wejscie do domu przez garaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.10.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 fotkę zapisałem i powiększyłem.... faktycznie tam nie ma drzwi... co to za dom? gdzie są drzwi? na ścianie do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 18.10.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Salem napisał Witaj Salem Znam ten domek, prawie mój sasiad, ale do rzeczy, może to Cię zainteresuje http://www.ckn.rzeszow.pl goście są spod rzeszowa i maja fajne kamienie, na placu maja wszystkie rodzaje, ten który Cię interesuje to pewnie łupek, byłem tam i też takie będę stosował. Na komin zastosuje gnejs szlifowany cięty może też Cię zainteresuje. Pozdrawiam Dj_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salem 20.10.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Salem napisał Witaj Salem Znam ten domek, prawie mój sasiad, ale do rzeczy, może to Cię zainteresuje http://www.ckn.rzeszow.pl goście są spod rzeszowa i maja fajne kamienie, na placu maja wszystkie rodzaje, ten który Cię interesuje to pewnie łupek, byłem tam i też takie będę stosował. Na komin zastosuje gnejs szlifowany cięty może też Cię zainteresuje. Pozdrawiam Dj_ No popatrz, właśnie wczoraj byłem w Świlczy w Centrum Kamienia Naturalnego i też zwróciłem uwagę na Gnejs cięty i od razu mi przypadł do gustu. Kiedy zakłdałem ten temat byłem prawie zdecydowanyna kamień, który jest na zdjęciu, a teraz mam dylemat co wybrać. Zostało mi parę dni na decyzję zanim zaczną kłaść blachę na dachu. Jeżeli chodzi o kamień ze zdjęcia, to właściciel tego domu przywiózł go gdzieś z Bieszczad, parę lat temu ( pytałem nie dawno ), ale nie ma do nich namiaru. Powiedział, że jeszcze w tym roku będzie u nich zamiawiał taki kamień na ogrodźenie, to weźmie namiar, ale dla mnie to zapóźno. Dzięki za tak duże zainteresowanie tematem i to że staracie się ustalić co to za kamieńi gdzie go mogę dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 20.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 A pamiętasz jaką cenę płacił za ten kamień z bieszczad?Jeśli cena atrakcyjna to możesz ten kontakt wziąść, ja będę na elewację kładł ale dopiero w przyszłym roku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salem 20.10.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 A pamiętasz jaką cenę płacił za ten kamień z bieszczad? Jeśli cena atrakcyjna to możesz ten kontakt wziąść, ja będę na elewację kładł ale dopiero w przyszłym roku. Pozdrawiam Niestety ceny mi nie powiedział, ale jak tylko się dowiem to dam znać co do ceny i kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 20.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 21.10.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 znalaazłem cóś takiego http://www.allegro.pl/item773258393_kamien_naturalny_elewacyjny_piaskowiec.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts