Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie mogę znaleźć taki kamień?

Salem

Recommended Posts

Witam

Poszukuję kamienia na kominy i elewację w pobliżu mojej budowy, może ktoś z forumowiczów wie gdzie mogę dostać taki kamień.

Jeżeli ktoś miał styczność z zakładem kamieniarskim, który ma w swojej ofercie taki kamień to będę wdzięczny za namiar.

Interesują mnie okolice Dębicy ( miejsce mojej budowy ), Rzeszowa w wojewódźtwie podkarpackim lub Tarnowa w małopolsce.

Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Zdjęcie kamienia poniżej, chodzi o kamień na filarze. Niestety nie znam nazwy tego kamienia.

http://img382.imageshack.us/img382/7744/obraz022u.th.jpg

Pozdrawiam

Salem

no nie śpię , nie śpię :D

też się zastanawiałam nad łupkiem, bo te przekroje takie są ... owalne .....

ale kolorystyka za bardzo odbiega .....

a może to łupek .... ale właśnie jakoś ....hm..... "podkolorowany? :roll:

no ale i na ścianie prostopadłej do drzwi też jest to cuś .... bardzo prawdopodobne , że drzwi także se tym obłożył :lol:

nie ma co się rozwodzić ..... trza znaleźć co to jest , bo mnie ciekawość zabije ...i autora także .... :lol:

no własnie to co wkleiłeś, Piczman - to takie kanciaste jest .... też to widziałam, ale to nie to ....

natomiast coraz bardziej mi się wydaje , że to łupek z jakimiś sztucznymi podkolorowaniami .... no bo to zestawienie kolorów jest naprawdę niebanalne ... nigdzie takiego zestawienia kolorów nie widziałam jesli chodzi o naturalne kamienie ... a sporo obejrzałam, bo zawzięta jestem i od wczoraj siedze w necie i szukam :oops: :lol:

Salem napisał

Witaj Salem

Znam ten domek, prawie mój sasiad, ale do rzeczy, może to Cię zainteresuje

http://www.ckn.rzeszow.pl

goście są spod rzeszowa i maja fajne kamienie, na placu maja wszystkie rodzaje, ten który Cię interesuje to pewnie łupek, byłem tam i też takie będę stosował. Na komin zastosuje gnejs szlifowany cięty może też Cię zainteresuje.

Pozdrawiam Dj_

Salem napisał

Witaj Salem

Znam ten domek, prawie mój sasiad, ale do rzeczy, może to Cię zainteresuje

http://www.ckn.rzeszow.pl

goście są spod rzeszowa i maja fajne kamienie, na placu maja wszystkie rodzaje, ten który Cię interesuje to pewnie łupek, byłem tam i też takie będę stosował. Na komin zastosuje gnejs szlifowany cięty może też Cię zainteresuje.

Pozdrawiam Dj_

No popatrz, właśnie wczoraj byłem w Świlczy w Centrum Kamienia Naturalnego i też zwróciłem uwagę na Gnejs cięty i od razu mi przypadł do gustu.

Kiedy zakłdałem ten temat byłem prawie zdecydowanyna kamień, który jest na zdjęciu, a teraz mam dylemat co wybrać. Zostało mi parę dni na decyzję zanim zaczną kłaść blachę na dachu.

Jeżeli chodzi o kamień ze zdjęcia, to właściciel tego domu przywiózł go gdzieś z Bieszczad, parę lat temu ( pytałem nie dawno ), ale nie ma do nich namiaru. Powiedział, że jeszcze w tym roku będzie u nich zamiawiał taki kamień na ogrodźenie, to weźmie namiar, ale dla mnie to zapóźno.

Dzięki za tak duże zainteresowanie tematem i to że staracie się ustalić co to za kamieńi gdzie go mogę dostać.

A pamiętasz jaką cenę płacił za ten kamień z bieszczad?

Jeśli cena atrakcyjna to możesz ten kontakt wziąść, ja będę na elewację kładł ale dopiero w przyszłym roku.

Pozdrawiam

Niestety ceny mi nie powiedział, ale jak tylko się dowiem to dam znać co do ceny i kontaktu.