Gość 30.12.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2003 Czy wiecie może gdzie można kupić takie cudo i ile powinno ono kosztować? Chodzi mi o to by móc odczytać w % stan wilgotności w pomieszczeniu. Tylko nie pytajcie do czego mi to... Dzięki i pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 30.12.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2003 Higrometr można kupić w sklepie z upominkami, jak ma ładnie wyglądać. Często są w połączeniu z barometrem lub termometrem. Można szukać też w sklepach ze sprzętem laboratoryjnym. Albo w Merazecie, gdzie sprzedają różne urządzenia pomiarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i K77 31.12.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Niedawno kupiłem higrometr z termometrem w OBI, ale domyslam się że można je również kupić w innych marketach czy też sklepach "1001 drobiazgów". Szukaj na regałach z termometrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.12.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Duży wybór wilgotnościomierzy znajdziesz na stronach producenta - firmy Tanel z Gliwic - http://www.tanel.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 31.12.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 sa tez w sklepach z instrumentami muzycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Karol N 31.12.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Czy wiecie może gdzie można kupić takie cudo i ile powinno ono kosztować? Chodzi mi o to by móc odczytać w % stan wilgotności w pomieszczeniu. Tylko nie pytajcie do czego mi to... Dzięki i pozdrawiam Pearl Szukalem i znalazlem w Tesco 24 zl z duza naklejka "niemiecki produkt". Ciekawoska, na polce wisalo okolo 10 szt i kazdy pokazywal cos inego + - 30%. Niby mozna je wyskalowac. Mysle, ze raczej sluza do zorientowania sie o ile wzrosla lub spadla wilgotnosc wzgledna. Pozdr. noworoczne Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość banzaj 5 01.01.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2004 termohigrometr wiadomo im droższy powinien być lepszy ale myślę ze za ok. 65 zł można dostać taki który jakoś działa ,są też higrometry włosowe .Jak sprawdzić czy dobrze działa : Swój higrometr owiń wilgotnym ręcznikiem na około 5 minut i po rozwinięciu powinien wskazywać ok 100% ,w mechanicznym ( włosowym podkręcamy śrubką aby uzyskać powyższy wynik ) należy wykonać kilka prób jeżeli się wyniki powtórzą to higrometr jest ok. ( nie chodzi o 2-3 działki odczytowe ) pozdrawiam banzaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts