amalfi 22.10.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Mam pytanie jak w temacie. Czy zna ktoś inne niż wiercenie sposoby na zawieszanie małych obrazków. Jakiś pistolet do małych gwoździ? Jakieś specjalne haczyki? Będę wdzięczna za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 22.10.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Podobno jest taka dwustronna taśma montażowa firmy TESA nadająca się m.in. do mocowania obrazków. Też chcę wypróbować. Ciekawe czy ściany pomalowanej farbą będzie sie trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 22.10.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 będzie się trzymać, a potem za nic nie będzie chciała zejść z tej ściany i zostawi ślady nie do usunięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 22.10.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 No to może jednak pistolet ? Żeby tylko nie wiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barto 22.10.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a młotek zamiast pistoletu nie może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 22.10.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 U mnie ściany z porotermu i mnóstwo obrazków do powieszenia . jak najlepiejwiercenie czy młotek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.10.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ja się przymierzam do takiego systemu: http://www.meram.pl/staspl.php Wprawdzie z wierceniem, ale tylko raz, a dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.10.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 gwoździe stalowe, specjalne do tego typu rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 22.10.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Spróbuj wbić igłę do maszyny z odłamaną końcówką - dziurką na nitkę.U mnie się wiele razy sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.10.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Na jednej ze ścian, gdzie chcę powiesić dużą ilość oprawionych zdjęć mam gipskarton (druga ściana to cegła). Nie wiem, czy wbijanie czegokolwiek w gipskarton wchodzi w grę. System proponowany przez OK jest ok , ale przy większych obrazach i małej ich ilości. Ja tych obrazków bedę pewnie miała ze 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.10.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Na jednej ze ścian, gdzie chcę powiesić dużą ilość oprawionych zdjęć mam gipskarton (druga ściana to cegła). Nie wiem, czy wbijanie czegokolwiek w gipskarton wchodzi w grę. System proponowany przez OK jest ok No masz , ale przy większych obrazach i małej ich ilości. Ja tych obrazków bedę pewnie miała ze 20 To fakt Pomyślałam sobie, że tu wrzucę dla potomności, bo tytuł wewontka taki ładny, a sama się dość długo głowiłam nad problem, jak obrazki Na razie u mnie wiszą na kołkach, na gk na tych specjalniejszych..., tylko upierdliwość zmian mnie dobija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.10.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Ja mam na tasmie dwustronnej. Wszystko się trzyma. Pierwszy raz przykleiłem na takich małych kawałkach i z 8 obrazkow jeden odpadł więc poprawiłem wszysktie na wiekszej połaci ramki (ramki są 10x15cm). Robiłem to taśmą dwustronną z gąbką w środku (1mm grubości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.07.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Wygrzebałam temat. A co myślicie o kleju montażowym? Leci teraz taka reklama, na której facet przykleja żyrandol, a potem wiertarkę do sufitu. franzkru, już byłam prawie zdecydowana na tę taśmę, ale jeszcze myślę nad klejem. Tylko co w przypadku, gdy będę chciała pomalować ścianę? Malowanie wokół obrazków? Ciekawe, czy taki klej da sie zebrać razem z obrazkiem szpachelką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybka01 28.07.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 A może taki klej w pistolecie jakim klei się np. elementy do bukietów w kwiaciarniach?Mój M. przykleja nim kable do ścian, kiedy je rozprowadza. Jest w postaci stałej, pod wpływem ciepła z pistoletu mięknie, po czym znów się utwardza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ja mam zegar w kuchni przyklejony specjalną taśmą dwustronną do montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.07.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Coraz bliżej mi do tej taśmy, ale czy ktoś wie, jak sie ją odklei, jak wygląda ściana? czy klej z taśmy nie "włazi w ścianę" i nie ma problemu z ponownym malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 jeszcze nie malowałam. Ta taśma tworzy taką jakby klejącą gąbkę na pow. ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harin 10.10.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 tez słyszałem o tej taśmie dwustronnej, ale nie jestem do końca przekonany. Ja zazwyczaj wieszam na gwoździach stalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts