Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kosz na śmieci do kuchni

mia123

Recommended Posts

Niestety układ mojej kuchni nie za bardzo pozwala na wygospodarowanie szafki w której będzie kosz na śmieci. W związku z tym musi on stać na zewnątrz. I teraz się zastawiam jaki kupić kosz, żeby nie zepsuł wystroju kuchni. Oglądałam już tego trochę to albo są to kosze za 500 zl. co jest chyba lekkim przegięciem, albo plastikowe paskudztwa. Może ktoś tez się borykał z tym problemem, albo ma jakiś pomysł. Kuchnia wenge + alu + srebrne AGD.

też jestem za tym, by jednak wygospodarowac miejsce na kosz w szafce. Może jakiś mniejszy nawet, najwyżej będzie częściej oprózniać. Kosz wolnostojący nie ejst dobrym rozwiązaniem, z tych wględów, o ktorych monah pisała: estetyka, smrodzik.

Co masz w tej szafce zaplanowane - w tej, w ktorej byłby kosz ewentualnie? Moze to coś, co teraz tam jest można przerzucić do innej?

No właśnie jest problem z tym koszem. Mam tylko 2 dolne szafki. Przy czym jedna jest bardzo mała i jest dość utrudniony dostęp do niej, a druga to narożna - pod zlewem, a trzymanie kosza tam jest bez sensu, bo reszta miejsca będzie nie wykorzystana. Myślałam o trzymaniu tam garnków.

Ja również jestem za tym aby kosz znajdował się wewnątrz szafki pod zlewem,tak jest najpraktyczniej.Może te garnki upchniesz gdzieś indziej? :wink: Jeśli jednak muuuusisz na zewnątrz to niżej podaje Ci linki na kosze jakie wyszperałam w necie za całkiem przyzwoite pieniądze:

http://www.rossi.pl/kuchenne_kosze_na_smieci.rossi

http://www.megamedia.pl/kosze-na-smeci-z

pozdrawiam

hmm.. kwestia przyzwyczajenia chyba ;) po iluś tam latach z koszem na zewnątrz burzy moje poczucie estetyki i higieny otwarte wiaderko pod zlewem ;) zdecydowanie wygrywa porządny kosz, zamykany, dobrany do wystroju kuchni...

ikea ma coś takiego jak SÄVERN w nowościach, ale chyba malutki.. KNODD niezły ale w Twoją kuchnię chyba by się nie wpasował ;) sprawdzałaś castoramy i inne obi?

swoją ceny faktycznie niezłe, próbowałam cosik wygooglać nie wierząc że za mniej niż 500zeta nie ma kosza ale faktycznie ciężko... chyba mi dojdzie kolejna rzecz do zabrania do Polski ;) dla porównania szybkiego - http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/8420912/c_1/1|category_root|Kitchen+and+laundry|14418476/Trail/searchtext%3ERUBBISH+BIN.htm jeśli wymyślisz jak go do polski wysłać za normalne pieniądze to moge pośredniczyć ;)

aha, i pierwszy raz uśmieliłam się mieć inne zdanie niż Królowa ;)

• 1 year później...

Hehe , ja tak jak Amarulla na wyspach mieszkam i jako, że w moim domku przyszłym nie będzie miejsca na wolnostojący kosz ( baa nawet na miskę dla psa ciężko będzie miejsce znaleźć), już boleję jak ja wszystkie śmieci ( które moje niewielkie gosp.domowe produkuje na potęgę )pomieszczę w koszu pod zlewem.. malutkim koszu:(

I uważam, że znacznie częściej myje się podłogę, niż wnętrza szafek kuchennych. Więc nie rozumiem stwierdzenia o braku higieny przy zakrytym koszu wolnostojącym.

• 3 years później...

Kosz niekoniecznie musi być schowany pod szafką! Jeśli jest ładny i wygląda estetycznie, warto umieścić go w widocznym dla oka miejscu. Na rynku polskim i nie tylko znajdziecie szereg produktów oferowanych przez różnych producentów. Osobiście używam kosza DUOBIN o pojemności 40L, włoskiej firmy MELICONI, który wyposażony jest w dwa wewnętrzne wiaderka, każdy wyjmowany z osobna. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ opróżniasz każde wiaderko nie zwracając uwagi na drugie. Dodatkowo kosz wykonano ze stali łatwej w utrzymaniu, a po dotknięciu produktu nie widać na nim odcisków palców.

Niestety układ mojej kuchni nie za bardzo pozwala na wygospodarowanie szafki w której będzie kosz na śmieci. W związku z tym musi on stać na zewnątrz. I teraz się zastawiam jaki kupić kosz, żeby nie zepsuł wystroju kuchni. Oglądałam już tego trochę to albo są to kosze za 500 zl. co jest chyba lekkim przegięciem, albo plastikowe paskudztwa. Może ktoś tez się borykał z tym problemem, albo ma jakiś pomysł. Kuchnia wenge + alu + srebrne AGD.

• 6 months później...