aha26 25.10.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 hmm...przemyślę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 No ale przyznać trzeba .... teksty i wypowiedzi bokserów pozostawiają wiele do życzenia pod względem inteligencji ... i nie chodzi o Adamka czy Gołotę .... ale kuźwa chyba większość tak ma ... PO takiej ilości ciosów mózg zalicza wiele mikrouszkodzień. Dobrze to wiedzieć zanim zacznie sie oceniać czyjś interelkt. Znam kilka osób, ktore nigdy nie zaliczyły żadnego uderzenia a intelekt mają na poziomie pantofelka. --- Nie zauwazam zarozumielstwa Adamka. Trudno,żeby był nieśmiały :)LOL Jest świetnym sportowcem i ma niesamowite serce do walki. Potrafi walczyć do końca - nawet jesli ledwo trzyma się na nogach i widzi niewiele. Czego nie można powiedzieć o Andrew - szczerze mówiąc nie do końca kojarzę jakieś wybitne wyniki kolegi Andrew na ringu zawodowym. Poza jakimiś skandalami - wniósł niewiele. Dlatego nie wiem czy ten pojedynek nie był egzekucją - ale z drugiej strony : pomoże w karierze Adamkowi może wybije dalsze walki Gołocie z głowy. To już żenada się zaczyna. Gołota to nie Foreman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.10.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nie chodzi mi o to,ze Adamek nie jest nie smiały bo to akurat bardzo dobrze,ale o to,ze jest zarozumiały i zbyt pewny siebie....ciągle powatrza :będę najlepszy,będę taki sraki czy owaki...nie ma w nim ani odrobiny skromności. Zwykły narcyz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 No ale przyznać trzeba .... teksty i wypowiedzi bokserów pozostawiają wiele do życzenia pod względem inteligencji ... i nie chodzi o Adamka czy Gołotę .... ale kuźwa chyba większość tak ma ... PO takiej ilości ciosów mózg zalicza wiele mikrouszkodzień. Dobrze to wiedzieć zanim zacznie sie oceniać czyjś interelkt. Znam kilka osób, ktore nigdy nie zaliczyły żadnego uderzenia a intelekt mają na poziomie pantofelka. hm..... http://pl.youtube.com/watch?v=x4blfwe8DnI to powyżej w formie żartu .... udowodnione jest , iż istnieje pewien rodzaj inteligencji nazwany inteligencją kinetyczną ... posiadają ja waśnie m.i.n. sportowcy .... sportowiec w większości przypadków nie będzie intelektualistą , co działa też odwrotnie .... intelektualista rzadko zostaje sportowcem .... oczywiście w późniejszych fazach pewnie nie bez echa pozostają urazy ... natomiast przyjrzyj się środowisku sportowców ... wywiady nie tylko bokserów - pozostawiają wiele do życzenia jeśli chodzi o umiejętność i sposób wypowiedzi .... dodaję link: http://www.eid.edu.pl/archiwum/2009,261/kwiecien,301/psychologia_uczenia,304/inteligentne_cialo,2188.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Tak sie składa, że dośc dobrze znam śrdowisko sportowców - co prawda chodzi o judo - ale nadal twierdzę, że LUDZIE SĄ RÓŻNI i generalizowanie zawsze jest niesprawiedliwe.A z jednym zawodowym judoką nawet mieszkam od 18 lat i jako osoba nieobiektywna nie stwierdzę czy jest tytanem intelektu - trzeba o to spytać kilka osób, ktore go poznało i są tu na forum. Znam ograniczonych sportowców i bardzo inteligentnych. Różnych. Podobnie jak róznych lekarzy, rpawników, glazurników, rolników etc...Tudzież nieumiejące zaparkować blondynki. To są zwykłe stereotypy, a człowiek inteligentny potrafi je odróznić od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nie chodzi mi o to,ze Adamek nie jest nie smiały bo to akurat bardzo dobrze,ale o to,ze jest zarozumiały i zbyt pewny siebie....ciągle powatrza :będę najlepszy,będę taki sraki czy owaki...nie ma w nim ani odrobiny skromności. Zwykły narcyz. Gdyby twierdził, że jest ostatnim oflegusem nie wygrywałby. I to nie dotyczy tylko boksu, ale innych dziedzin życia :) Polecam - dobrze wiedziec w czym jest się dobrym ( o ile sie jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Tak sie składa, że dośc dobrze znam śrdowisko sportowców - co prawda chodzi o judo - ale nadal twierdzę, że LUDZIE SĄ RÓŻNI i generalizowanie zawsze jest niesprawiedliwe A z jednym zawodowym judoką nawet mieszkam od 18 lat i jako osoba nieobiektywna nie stwierdzę czy jest tytanem intelektu - trzeba o to spytać kilka osób, ktore go poznało i są tu na forum. Znam ograniczonych sportowców i bardzo inteligentnych. Różnych. Podobnie jak róznych lekarzy, rpawników, glazurników, rolników etc...Tudzież nieumiejące zaparkować blondynki. To są zwykłe stereotypy, a człowiek inteligentny potrafi je odróznić od rzeczywistości. też nieco miałam okazje obserwować .... znam kilku piłkarzy - zawodowcy nie na poziomie kadry Polski jak pewnie u Ciebie .... ale jednak ... no i może kurcze - nie patrzę dość wyraźnie , albo znam nie tych co trzeba .... ale jakby nie patrzeć - błyskotliwi nie są ani w życiu ani w rozmowie .... ja to widzę tak, że od dziecka ukierunkowali się na jedną dziedzinę - sport bagatelizując swój rozwój intelektualny .... i dlatego tak to właśnie wygląda ... nie neguję tego .... po prostu stwierdzam fakt.... natomiast także wiarygodna wydaje mi się teoria o inteligencji kinetycznej (ruchowej) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nie wiem - znam kilku medalistów olimpijskich, mistrzów Europy i Polski i to raczej wyższa półka, ale obserwacje mam 50/50 :) jak w innych zawodach Ostatni akapit artykułu jest bardzo ciekawy. Ludzie mają ZDOLNOŚCI w róznych kierunkach. To,że Adamek jets taki jaki jest może wynikać z baaaaaaaaaardzo wielu czynników - można napisać książkę (niejedna powstała). A jaki on jest ? no właśnie - opieramy swoje opinie na 3 minutowym wywiadzie, 100 słów wierszówki , wizerunku marketingowym, plotkach na Pudelku czy czymś równie wiarygodnym. Halo. NIe znamy tego człowieka ani innych bokserów w ilości pozwalającej na wyciąganie wniosków. A więc każdy z nas ma jedynie swoje doświadczenia. A ja nie lubię oceniac na takich podstawach - szczególnie negatywnie. W przypadku bokserów interesuje mnie głownie stosunek walk do KO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nie chodzi mi o to,ze Adamek nie jest nie smiały bo to akurat bardzo dobrze,ale o to,ze jest zarozumiały i zbyt pewny siebie....ciągle powatrza :będę najlepszy,będę taki sraki czy owaki...nie ma w nim ani odrobiny skromności. Zwykły narcyz. Gdyby twierdził, że jest ostatnim oflegusem nie wygrywałby. I to nie dotyczy tylko boksu, ale innych dziedzin życia :) Polecam - dobrze wiedziec w czym jest się dobrym ( o ile sie jest ) No niestety nie mogę się z Tobą zgodzic ....poniewaz nie chodzi mi o to aby Adamek nie wierzył w siebie ani zeby twierdził,ze jest oflegusem,ale chodzi o to,ze wypadałoby miec troche skoromności i pokory w stosunku do innych zawodnikow bo na niego również znajdzie się lepszy. Krótko mówiąc zawsze mnie uczono,ze nie nalezy się przechwalac i zachwycać sobą nadmiernie i uważac sie za niepokonanego....bo może się chłopaczyna baaaardzo niemile rozczarowac a przeciez wiadomo,ze lepiej być mile zaskoczonym. Dla mnie przykłed idealnego sportowca,ktory wie na co Go stac a jest właśnie skromny to Adam Małysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 25.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 No dla niektórych Andrzej G to guru intelektu, szkoda tylko że doświadczenie z ringu nic go nie nauczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nefer .... w zasadzie masz rację ..... nie powinno się oceniać ludzi tylko po tym co widzimy w internecie i tv .... i z tym się zgodzę .... ale jak oglądam wywiady na ten przykład Majdana , czy właśnie Gołoty ... to kurcze jakoś samo myślenie się kierunkuje pewnie tak jest jak w innych dziedzinach i generalnie w życiu ... są i mniej i bardziej inteligentni ludzie ... natomiast sportowcy są osobami publicznymi - wypowiadającymi się za pomocą kamer do dużej grupy ludzi .... i od razu bardzo razi sposób wypowiedzi odbiegający od sposobu wypowiedzi ludzi publicznych (wyłączam Dodę, Giertycha i Palikota ) pewnie dlatego rozbieżność wydaje się tak duża niekiedy ... bo na ekranie tv to jesteśmy przyzwyczajeni do wypowiedzi w stylu "ą" i "e" .... a tu nagle wychodzi taki Majdan i ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 No niestety nie mogę się z Tobą zgodzic ....poniewaz nie chodzi mi o to aby Adamek nie wierzył w siebie ani zeby twierdził,ze jest oflegusem,ale chodzi o to,ze wypadałoby miec troche skoromności i pokory w stosunku do innych zawodnikow bo na niego również znajdzie się lepszy. Krótko mówiąc zawsze mnie uczono,ze nie nalezy się przechwalac i zachwycać sobą nadmiernie i uważac sie za niepokonanego....bo może się chłopaczyna baaaardzo niemile rozczarowac a przeciez wiadomo,ze lepiej być mile zaskoczonym. Dla mnie przykłed idealnego sportowca,ktory wie na co Go stac a jest właśnie skromny to Adam Małysz. Trochę inna dyscyplina :) bokser ma przestraszyć przeciwnika :) A nie byc skromny. Choć i tacy się zdarzają. Diablo był kiedyś skromny, Bartnik i kilku innych... Na szczęście nauczyli ich co to marketing A Młaysz jest introwertykiem raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 25.10.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 pewnie dlatego rozbieżność wydaje się tak duża niekiedy ... bo na ekranie tv to jesteśmy przyzwyczajeni do wypowiedzi w stylu "ą" i "e" .... a tu nagle wychodzi taki Majdan i ..... Dagga, uważam, że Majdan, pomijając tę konkretna wpadkę to jest wręcz erudytą na tle naszej polskiej piłkarskiej braci. Tutaj rzuca łaciną ile wlezie, ale to się tłumaczy relacją na gorąco plus niewiedzą, że to idzie na żywo. Jednak w mowie jest dość płynny i z reguły miło się go słucha. Innych relacjonujących piłkarzy zawsze wyciszam, bo się męczę niemożebnie wraz z każdym yyy, yhyy, eeeee, ten tego ten panie co to ja miałem powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.10.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Innych relacjonujących piłkarzy zawsze wyciszam, bo się męczę niemożebnie wraz z każdym yyy, yhyy, eeeee, ten tego ten panie co to ja miałem powiedzieć czyli mi się nie wydawało jednak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 26.10.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ciekawe .. piłkarze , nauczyli się wymowy od naszej :elyty" politycznej ... czy odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Dagga, uważam, że Majdan, pomijając tę konkretna wpadkę to jest wręcz erudytą na tle naszej polskiej piłkarskiej braci. Tutaj rzuca łaciną ile wlezie, ale to się tłumaczy relacją na gorąco plus niewiedzą, że to idzie na żywo. Jednak w mowie jest dość płynny i z reguły miło się go słucha. Innych relacjonujących piłkarzy zawsze wyciszam, bo się męczę niemożebnie wraz z każdym yyy, yhyy, eeeee, ten tego ten panie co to ja miałem powiedzieć Kuleczka, no wyjelas mi to z ust Z moich obserwacji najgorzej wlasnie slucha sie wypowiadajacych sie naszych pilkarzy "noznych", bokserow i skoczkow narciarskich. Dla odmiany calkiem dobrze slucha sie np. siatkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 26.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 A mnie się podoba ta pewność Adamka! Ma chłopak serce do walki, czego nie można było pwiedzieć o Gołocie... zawiodłęm się tyle razy na Gołocie, ze zupełnie nie żal mi było jak Adamek okładał go... Adamek ma to cos co pretenduje go do bycie najlepszym, i nie zdziwiłbym się jak za rok dwa wpierniczy któremuś doktorowi z UA... z innej beczki... teraz ciekawi mnie konfrontacja Najmana z Pudzianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.10.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 http://i.demotywatory.pl/uploads/1256492233_by_xss_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 26.10.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 To co, może podpasiemy Diablo Włodarczyka tak, żeby z junior ciężkiej przeszedł na ciężką i POLSAT urządzi następną polską walkę stulecia? Czego się nie robi dla kasy? DIABLO v. GÓRAL To nie ma przyszłości. Rozsądny promotor nigdy na tego typu pojedynki się nie zgodzi. Dlaczego nie odbył się pojedynek pomiędzy Michalczewskim a Maske? Sobotni pojedynek nie powinien się odbyć. Ale oprócz pieniędzy w grę wchodziły inne interesy: Gołota rozpaczliwie chciał powrócić na ring, a Adamek liczył na to, że po nazwisku Gołoty wdrapie się jak najwyżej rankingu i zyska możliwość walki z pięściarzami z jego czołówki [co zapewne osiągnął]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 26.10.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 No ale przyznać trzeba .... teksty i wypowiedzi bokserów pozostawiają wiele do życzenia pod względem inteligencji ... i nie chodzi o Adamka czy Gołotę .... ale kuźwa chyba większość tak ma ... żużlowcy tak mają Drabik zapytany jak chodzą motory, odpowiedział plując w mikrofon: Brrrrrr brym brym bryyyyyyymmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts