olika 25.10.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam Borykam sie z dylematem czy kupic kabine oraz drzwi prysznicowe suwane czy otwierane na zewnatrz. Obecnie mam kabine wlasnie z drzwiami otwieranymi na zewnatrz i niestety po otwarciu drzwi i wychodzeniu z kabiny woda scieka na podloge , zastanawiam sie czy ten efekt jest normalny czy ta kabina jest do kitu W jednej z lazienek na podlodze zaraz po wyjsciu spod prysznica bedzie drewno i to dodatkowo wprowadza mnie w stan watpliwosci, drzwi suwane natomiast nie dawalyby takiego komfortu wchodzenia...no i mysle ...pomozcie! Czy ta woda u wlascicieli takich drzwi zalewa choc w minialnym stopniu lazienke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contel 25.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ja mam w obu łazienkach drzwi na zew. otwierane , nie mam kłopotu ze ściekającą wodą , faktem jest że wychodzę i zamykam je za obą a nie zostawiam otwartych , nawet gdybym miał w łazienkach parkiet zrobiłbym takie drzwi ponownie , może trochę pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contel 25.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ja mam w obu łazienkach drzwi na zew. otwierane , nie mam kłopotu ze ściekającą wodą , faktem jest że wychodzę i zamykam je za obą a nie zostawiam otwartych , nawet gdybym miał w łazienkach parkiet zrobiłbym takie drzwi ponownie , może trochę pomogłem oczywiście piszę o drzwiach od kabin prysznicowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 25.10.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ja ma drzwi wahadlowe - otwieraja sie zarowno na zewnatrz jak i do wewnatrz. Nawet jak otworze na zewnatrz to nic nie scieka bo po kazdym uzyciu prysznica zbieram wode z szyb gumowa sciagaczka Czynnosc zajmuje 2 minuty a szyby dodatkowo sa zawsze czyste, bez kamienia i zaciekow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 25.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ja ma drzwi wahadlowe - otwieraja sie zarowno na zewnatrz jak i do wewnatrz. Nawet jak otworze na zewnatrz to nic nie scieka bo po kazdym uzyciu prysznica zbieram wode z szyb gumowa sciagaczka Czynnosc zajmuje 2 minuty a szyby dodatkowo sa zawsze czyste, bez kamienia i zaciekow. |||Fajny pomysł z tym ściaganiem Z kabinki będę przede wszystkim ja korzystać , także ściagaczkę zakupie i kabinka będzie lśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.10.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 U mnie w obu prysznicach beda otwierane na zewnątrz, ściągaczka obowiazkowo teraz też tak mam i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 25.10.2009 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 sciagaczka w moim przypadku z pewnych wzgledow odpada, woda musi nie kapac na podloge.... to jest bardzo wazne! W jednej lazience na pewno beda drzwi otwierane na zewnatrz bo dzisiejsza wycieczka po sklepach mocno zniechecila mnie do drzwi przesuwnych...ale te drugie w wiekszym prysznicu musze przemyslec, takze bardzo prosze o wiecej opinii jak sprawdzaja sie takie drzwi wlasnie bez sciagania wody....i o podanie ewentualnie producenta i nazwy owych drzwi badz kabin. Ja tak dla scislosci mam obecnie aquaform i woda splywa po nich fantastycznie wprost na podloge aha drzwi po wyjsciu zamykam....oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ja rowniez posiadam takie drzwi i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 25.10.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ja też miałam mieć z drzwiami otwieranymi na zewnątrz ale pan w sklepie odradził. Mam więc taką z drzwiami przesuwanymi. Też mi się podoba chociaż mam obawy ze względu na to że jest przeźroczysta. Będę używać to będę się martwić http://dolphi.pl/UserFiles/Image/pliki/PPBm.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 25.10.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Tasha a co to za kabina , bardzo fajnie wyglada Jaka ma wielkosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 fatalnie czyści się te rowki prowadnic w kabinach z przesównymi drzwiami.Wolę, by kapało na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 26.10.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Zgadzam się. Mam kabinę z rolkami - czyszczenie tego to horror. Nigdy więcej, wolę już kapiącą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGry 26.10.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Mam upatrzona kabinę w sklepie WEMA, jest ze szkła hartowanego, przezroczysta, półokrągła, ma pojedyncze otwierane drzwi ale na dole jest taka mała rynienka na ściekającą wodę, która jest odprowadzana prosto do brodzika.Wema ma sklepy w większości większych miast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 26.10.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 fatalnie czyści się te rowki prowadnic w kabinach z przesównymi drzwiami. Wolę, by kapało na podłogę. Dokładnie! Im mniej zakamarków ma kabina tym łatwiej się ją czyści. A jeśli chodzi o te kapanie to ile go jest? 5 kropli?? Przecież to nie tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cannon 26.10.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Mamy również drzwi kabiny otwierane na zewnątrz. Po doświadczeniach z kabiną i drzwiami na rolkach (po dwóch sezonach użytkowania-dostała eksmisję )musieliśmy kupić nową , w grę wchodziła tyko taka ,która ma drzwi otwierane. Problem ściekającej wody rozwiązał bawełniany dywanik leżący przed kabiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 26.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Mam w mieszkaniu kabinę z drzwiami na rolkach od blisko dwóch lat. I o dwa lata za dużo. Nigdy więcej. W domu wszystkie drzwi otwierane na zewnątrz, choćby miało się z nich lać. Najwyżej będę latać z mopem. Czyszczenie kabiny na rolkach to koszmar. Tysiące zakamarków czyszczonych małą szczoteczką do zębów, patyczkami higienicznymi.... Koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestisz 26.10.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Tylko drzwi otwierane na zewnątrz. Na początku była zwykła ściągaczka do mycia szyb. Od jakiegoś czasu "stuningowałem" utrzymywanie czystości szyby i zakupiłem w sklepie motoryzacyjnym ściagaczkę jaką używa się na myjniach samochodowych do ściągania wody z lakieru, szyb zaraz po spłukaniu samochodu. Coś takiego: http://allegro.pl/item777768682_sciagaczka_do_wody_silikonowa_30cm_promocja.html Rewelacyjnie się poddaje bo to taki silikonowy listek także na giętym szkle sprawdza się również super. Wiem bo siostra podpatrzyła i mówi że bajerek. Po drugie długość 30cm to w przypadku moich drzwi 5-6 sekund i masz czyste szkło. Pamiętajcie o jednym. Wydajecie niekiedy 200-300zł albo więcej na różne powłoki zapobiegające przywieraniu kamienia i osadu. Co z tego jak po kilku miesiąca traktowania takiej powłoki płynem do szyb czy innymi detergentami sprawność powłoki sięga 20%. Ściągaczka + woda oraz przy sobotnim sprzątaniu szmatka do polerowania szkła i będzie bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 26.10.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 dzieki wszystkim za cenne rady i uwagi ale wiekszosc traktuje raczej o sposobie obchodzenia sie z drzwaimi czy powlokami a nie o to mi chodzilo,coz marzylo mi sie ze wyprowadzicie mnie z bledu iz z owych drzwi woda na podloge jednak nie kapie Myslalam , mialam nadzieje ze moja kabina jest jakas nie teges a z tego wynika co piszecie ze lanie sie wody na pdloge to norma W moim przypadku konieczne jest to zeby woda nie splywala na podloge bo z prysznica musi korzystac osoba niepelnosprawna ktora nie poradzi sobie z woda na podlodze a dodatkowo moze ona stanowic jakies dla niej zagrozenie....nie bedzie rowniez w stanie sciagac wody sciagaczka ...rowniez proces jej wychodzenia spod prysznica jest znacznie dluzszy niz przecietnej osoby a wiec tej wody jesli ona splywa bedzie proporcjonalnie wiecej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrychłopak 26.10.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 u mnie tez są drzwi otwierane. na dole mam uszczelkę która zabezpiecza przed wylewaniem sie wody. po prysznicu uzywam zciągaczki ale i tak trochę wody zawsze kapnie. jednak nie ma tragedii. wystarczy coś podłożyć i już. woda zazwyczaj cieknie z rogu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 27.10.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Tasha a co to za kabina , bardzo fajnie wyglada Jaka ma wielkosc? kabina jest firmy Dolphi Premium Plus B a to wymiary brodzika http://varianaklo.pl/allegro/grafika/premiumplusBzgory.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts