Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi w prysznicu lub kabinie otwierane na zewnatrz

olika

Recommended Posts

Witam

Borykam sie z dylematem czy kupic kabine oraz drzwi prysznicowe suwane czy otwierane na zewnatrz.

Obecnie mam kabine wlasnie z drzwiami otwieranymi na zewnatrz i niestety po otwarciu drzwi i wychodzeniu z kabiny woda scieka na podloge , zastanawiam sie czy ten efekt jest normalny czy ta kabina jest do kitu :-?

W jednej z lazienek na podlodze zaraz po wyjsciu spod prysznica bedzie drewno i to dodatkowo wprowadza mnie w stan watpliwosci, drzwi suwane natomiast nie dawalyby takiego komfortu wchodzenia...no i mysle ...pomozcie!

Czy ta woda u wlascicieli takich drzwi zalewa choc w minialnym stopniu lazienke?

ja mam w obu łazienkach drzwi na zew. otwierane , nie mam kłopotu ze ściekającą wodą , faktem jest że wychodzę i zamykam je za obą a nie zostawiam otwartych , nawet gdybym miał w łazienkach parkiet zrobiłbym takie drzwi ponownie , może trochę pomogłem :D

oczywiście piszę o drzwiach od kabin prysznicowych :D

Ja ma drzwi wahadlowe - otwieraja sie zarowno na zewnatrz jak i do wewnatrz. Nawet jak otworze na zewnatrz to nic nie scieka bo po kazdym uzyciu prysznica zbieram wode z szyb gumowa sciagaczka :D Czynnosc zajmuje 2 minuty a szyby dodatkowo sa zawsze czyste, bez kamienia i zaciekow.

|||Fajny pomysł z tym ściaganiem :wink: Z kabinki będę przede wszystkim ja korzystać , także ściagaczkę zakupie i kabinka będzie lśnić :wink:

sciagaczka w moim przypadku z pewnych wzgledow odpada, woda musi nie kapac na podloge.... to jest bardzo wazne!

W jednej lazience na pewno beda drzwi otwierane na zewnatrz bo dzisiejsza wycieczka po sklepach mocno zniechecila mnie do drzwi przesuwnych...ale te drugie w wiekszym prysznicu musze przemyslec, takze bardzo prosze o wiecej opinii jak sprawdzaja sie takie drzwi wlasnie bez sciagania wody....i o podanie ewentualnie producenta i nazwy owych drzwi badz kabin.

Ja tak dla scislosci mam obecnie aquaform i woda splywa po nich fantastycznie wprost na podloge :-? aha drzwi po wyjsciu zamykam....oczywiscie

Mamy również drzwi kabiny otwierane na zewnątrz.

Po doświadczeniach z kabiną i drzwiami na rolkach (po dwóch sezonach użytkowania-dostała eksmisję )musieliśmy kupić nową , w grę wchodziła tyko taka ,która ma drzwi otwierane.

Problem ściekającej wody rozwiązał bawełniany dywanik leżący przed kabiną :D

Mam w mieszkaniu kabinę z drzwiami na rolkach od blisko dwóch lat. I o dwa lata za dużo. Nigdy więcej. :evil: W domu wszystkie drzwi otwierane na zewnątrz, choćby miało się z nich lać. :wink: Najwyżej będę latać z mopem. Czyszczenie kabiny na rolkach to koszmar. Tysiące zakamarków czyszczonych małą szczoteczką do zębów, patyczkami higienicznymi.... Koszmar :evil: :evil: :evil:

Tylko drzwi otwierane na zewnątrz. Na początku była zwykła ściągaczka do mycia szyb. Od jakiegoś czasu "stuningowałem" utrzymywanie czystości szyby :D i zakupiłem w sklepie motoryzacyjnym ściagaczkę jaką używa się na myjniach samochodowych do ściągania wody z lakieru, szyb zaraz po spłukaniu samochodu.

Coś takiego:

http://allegro.pl/item777768682_sciagaczka_do_wody_silikonowa_30cm_promocja.html

Rewelacyjnie się poddaje bo to taki silikonowy listek także na giętym szkle sprawdza się również super. Wiem bo siostra podpatrzyła i mówi że bajerek.

Po drugie długość 30cm to w przypadku moich drzwi 5-6 sekund i masz czyste szkło.

Pamiętajcie o jednym. Wydajecie niekiedy 200-300zł albo więcej na różne powłoki zapobiegające przywieraniu kamienia i osadu. Co z tego jak po kilku miesiąca traktowania takiej powłoki płynem do szyb czy innymi detergentami sprawność powłoki sięga 20%. Ściągaczka + woda oraz przy sobotnim sprzątaniu szmatka do polerowania szkła i będzie bajka.

dzieki wszystkim za cenne rady i uwagi ale wiekszosc traktuje raczej o sposobie obchodzenia sie z drzwaimi czy powlokami a nie o to mi chodzilo,coz marzylo mi sie ze wyprowadzicie mnie z bledu iz z owych drzwi woda na podloge jednak nie kapie :-? Myslalam , mialam nadzieje ze moja kabina jest jakas nie teges a z tego wynika co piszecie ze lanie sie wody na pdloge to norma :-?

W moim przypadku konieczne jest to zeby woda nie splywala na podloge bo z prysznica musi korzystac osoba niepelnosprawna ktora nie poradzi sobie z woda na podlodze a dodatkowo moze ona stanowic jakies dla niej zagrozenie....nie bedzie rowniez w stanie sciagac wody sciagaczka ...rowniez proces jej wychodzenia spod prysznica jest znacznie dluzszy niz przecietnej osoby a wiec tej wody jesli ona splywa bedzie proporcjonalnie wiecej....

u mnie tez są drzwi otwierane. na dole mam uszczelkę która zabezpiecza przed wylewaniem sie wody. po prysznicu uzywam zciągaczki ale i tak trochę wody zawsze kapnie. jednak nie ma tragedii. wystarczy coś podłożyć i już. woda zazwyczaj cieknie z rogu drzwi.