Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka - chcę szarą ale się boję :(

kaszak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monah, królowo, ja też o tym myślałam! Ale nie wiem jak! Masz jakieś zdjątka albo cuś? Ta rama z czego - drewniana? Prawdziwna? Na śmietniku by sie znalazło jakie wyrzucone okno i zliftingowało, chociaż ja sobie zaplanowałam minimalizm więc może tę ramę zrobić np. z aluminium? Tylko te okiennice mi nie leżą absolutnie.

no proszę ;) znaczy się, trafiłam (i nie jak kulą w płot :lol: )

ja bym zrobiłam drewnianą, ale skoro Ci to nie leży, to może faktycznie z metalem pokombinować... tylko skąd taką ramę wytrzasnąć, to już inna sprawa ;)

co do plakatów - pełno ich. na allegro, w sklepach internetowych. jak się zdecydujesz, jaki widoczek byś widziała, to Ci podrzucę kilka pomysłów.

aaa... i jakbyś znalazła gdzieś tanio ramy okienne z okiennicami, to ja chętnie przyjmę :D :D :D

A nie może być atrapa zrobiona przez stolarza?

Względnie rama ze śmietnika a okiennice od stolarza - jakoś tańszy wariant mi nie przychodzi do głowy :)

Zresztą gdyby to miała być taka okiennica z deseczkami typu żaluzja to takie skrzydła sosnowe są po castoramach, trzeba by je tylko odpowiednio podrasować. I tak są w stanie surowym.

http://www.zielonaokiennica.pl/gal_light/7.jpg

Kaszak, wejdź na wątek opoczno organza. Mnie osobiście te płytki zwaliły z nóg - oczywiscie w pozytywnym sensie. Wcześniej byłam całkowicei zdecydowana na łazienki w kolorze kremowym ale jak zobaczyłam szarą organzę to zmieniłam zdanie. Dla ożywienia można dodać trochę czerwieni czy innego zdecydowanego koloru - to juz kwestia gustu, ja osobiście nie lubię takich mocnych kontrastów. Pozdrawiam!

Co to za płytki?

Uważam, że szary dobrze komponuje sie z pomarańczem, ale takim"przytłumionym"

Zobacz te płytki- sa dostępne w castoramie http://www.stargres.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=59/IDGrupy=18 - mogłabyś ich pasek dekoru wykorzystać jak czerwony z minimala. Mogłabyś puścic go pod jedną, górną warstwą płytki (płytka, dekor i reszta płytek)

Ponieważ pomieszczenie jest małe, to może połóż płytki do połowy, resztę kolorem, a nad wanną ten dekor o którym mówiła monah (rama, zdjęcie itp.) wtedy w takim kolorze jak drewno ramy powinna być ta szafka (żeby nie wprowadzać za dużo kolorów)

No a ja sie tyle nagadałam że nie chcę płytek. Ale dla porządku polece do casto, może mi się odmieni? I te organzę tez musze porządnie obejrzeć, podoba mi się ten zestaw białe z szarym ale białym fugom mówię zdecydowane NIE. Chyba żeby manhattanowe do tego pasowały.

Ma kto białe płytki z szarą fugą do pokazania?

Dzięki. Nazwa wskazuje na jakieś włoskie koneksje. Pewnie do tanich nie należy... byleby nie do tych dla Kulczyków :D

Eee, nie, ale jakieś 150 zł za metr pewnie trzeba będzie dać.

Zobacz Stonewood Nowej Gali, wydaje sie trochę podobny, ale ja jeszcze na żywca nie widziałam. No i powinien być tańszy.

Ja się aktualnie waham między tymi dwoma a Serenissimą Timberlands Mountain Timber, ale tej tez na żywca jeszcze nie widziałam.

Casalgrande jest dla mnie troszkę za ciemna, ale jaka piękna!

Dzięki. Nazwa wskazuje na jakieś włoskie koneksje. Pewnie do tanich nie należy... byleby nie do tych dla Kulczyków :D

Eee, nie, ale jakieś 150 zł za metr pewnie trzeba będzie dać.

Zobacz Stonewood Nowej Gali, wydaje sie trochę podobny, ale ja jeszcze na żywca nie widziałam. No i powinien być tańszy.

Ja się aktualnie waham między tymi dwoma a Serenissimą Timberlands Mountain Timber, ale tej tez na żywca jeszcze nie widziałam.

Casalgrande jest dla mnie troszkę za ciemna, ale jaka piękna!

Caselgrande ma Dom z Bajki na sprzedaz:

http://www.domzbajki.pl/advanced_search_result.php?keywords=metalwood&sort=2a&page=2

Ja mam Platino 30x60 i na prawde jest biale, chociaz na zdjeciu w sklepie internetowym wyglada jak lekko szare.

http://www.casalgrandepadana.it/serie_colori.asp?id_serie=77&id_linea=17&serie=colori

Pozdrowienia,

Maja