Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skóra z krowy

anna_p

Recommended Posts

Widziałam kiedyś w czterech Kątach fotel-leżankę Le Cobusiera obity skórą w łaty....
LC4

Hmm Klasyka ...tylko ta cena :roll:

http://gibraltarfurniture.files.wordpress.com/2008/08/gibraltar_2035_133749057.jpg

Choć podróbę można znaleźć już od jakiś 3500 zł

Co do skóry z krowy takiej soute na ścianie lub podłodze to chyba nigdy specjalnie modne nie były jeśli nie liczyć rezydencji ranczerskich z Australii lub USA.

U siebie na wsi jak skończę z remontem, to planuję na podłogę przed kominkiem skórę z krowy (koniecznie łaciatą czarno-białą) ale żeby to specjalnie modne miało być nie sądzę.

Widziałam kiedyś w czterech Kątach fotel-leżankę Le Cobusiera obity skórą w łaty....
LC4

Hmm Klasyka ...tylko ta cena :roll:

http://gibraltarfurniture.files.wordpress.com/2008/08/gibraltar_2035_133749057.jpg

Choć podróbę można znaleźć już od jakiś 3500 zł

Co do skóry z krowy takiej soute na ścianie lub podłodze to chyba nigdy specjalnie modne nie były jeśli nie liczyć rezydencji ranczerskich z Australii lub USA.

U siebie na wsi jak skończę z remontem, to planuję na podłogę przed kominkiem skórę z krowy (koniecznie łaciatą czarno-białą) ale żeby to specjalnie modne miało być nie sądzę.

100 razy lepiej zakupić osobno skórę i siedzisko i dać do tapicera wyjdzie pewnie razem ze 40% jak i mniej. Odnośnie skóry z krowy to powiem że jakoś jak się na niej leży to miłe uczucie! Pamiętajcie jednak że z cielaka jest najlepsza i sierść miła w dotyku. Odnośnie czy jest w modzie to zależy do czego będzie użyta. Na podłogę przed kominkiem - jak najbardziej ale jako sama w sobie ozdoba raczej nie za bardzo.

a ja tak niesmialo zapytam...... w jakim celu ta skóra? Do czego ma służyć? :-?

i czy kiedykolwiek była modna.......bo ja chyba przegapiłam?

oczywiście, że były modne. Wiele lat temu jak byłam małym dzieckiem u moich rodziców były dwie w salonie w charakterze dywaników na podłodze. Z tego co pamiętam moda dotyczyła różnorakich skór. U znajomych w domu, co prawda nie na podłodze, ale na ścianie w salonie "wisiał" tygrys bengalski a w jadalni niedźwiedź. Biedne zwierzątka :cry:

100 razy lepiej zakupić osobno skórę i siedzisko i dać do tapicera wyjdzie pewnie razem ze 40% jak i mniej...

LC4 swoje kosztuje niezależnie od rodzaju pokrycia. Płacisz za nazwisko, z resztą z pokryciem z bistoru nawet podrabiacze nie robią.

Podróbka do dostania za mniej więcej tyle złotych co euro za oryginał.

Pewnie jak by skumać stolarza ze ślusarzem i tapicerem, to pewnie wyszło by jeszcze taniej :wink:

To jest mebel z tej samej kategorii co Eames Lounge Chair, Barcelona Chair czy VITRA W.W. Stool. To są kamienie milowe designu i kosztują po te 3-5 tyś € nie ze względu na materiał.