ravbc 31.10.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 A ja IKEĘ lubię głównie za podejście do klienta. Z reklamacjami nie ma problemu, drobne rzeczy (typu wymiana drobnego elementu uszkodzonego przez klienta) załatwiają praktycznie bez problemu. I nikogo tam nie trzeba fafnaście razy prosić, żeby raczył się zainteresować problemem. A że drogo? Jak za tą jakość to nie. Może i mogło by być ładniej, ale raczej nie lepiej. Oni na prawdę mają zoptymalizowany współczynnik jakość/cena. No i dla mnie wycieczka do IKEI (bo praktycznie nie da się tam wpaść na pół godzinne zakupy), to całkiem niezła frajda. Choć raczej unikam "godzin szczytu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 31.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 kto za to zapłaci ? Wyświechtany argument. Każdy się reklamuje, są jedynie różne formy reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.11.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 mi się Ikea podoba. Choć np meble tapicerowane to raczej padaka. Podoba mi sie podejście do klienta, smakuje mi żarcie Warte swojej ceny są kuchnie z Ikea - całkiem przyzwoite mechanizmy i inne "bebechy" A reklamaacje... Bajka... Moi znajomi kupil stół z na sprzedaży okazyjnej. Miał jedną rysę i był sporo tańszy. Zamówil transport i poprosili o odpowiednie zabezpieczenie stołu. Niestety jak do nich dojechał to miał już 10 rys. Złożyli reklamację. I co? Ano dostali nowy stół beż żadnej rysy. nie sądzę żeby gdzie indziej coś takiego było mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 04.11.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 w radio dziś gadali , że 27.11 otwarcie oficjalne... .. że już sporo towaru tam jest... parking na 1500 aut...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 04.11.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Generalnie Ikea ma niezłą ideę i co ważne dotrzymuje jej w stosunku do klientów: mamy przyzwoite produkty, może nie ekskluzywne ale niezłej jakości, a jeśli coś jest nie tak to przyjmiemy towar z powrotem I na tym wykłada się większość innych dostawców - raczej szukają sposobu żeby winę za wadliwość produktów zrzucić na klienta. Czym zniechęcają go do ponownego zakupu. Inna sprawa, że szczęsliwie % zakupionych przeze mnie w IKEI produktów które reklamowałem jest naprawdę niewielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 05.11.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Nie ukrywam,ze mam pare rzeczy z IKEA,stad tez moje doswiadczenia praktyczne.NIe przekonacie mnie....Jedynie,jesli ktos,nie ma pieniedzy zeby troche dolozyc,to pozostaje mu IKEA,ale co do mebli,sa polscy wykonawcy,gdzie za troche wiecej,ma sie towar porzadny,MADE in Poland,a nie Made in China. Meble-przemyslane,proste,ale nie oszukujmy sie,drogie,w stosunku do swej jakosci i funkcjonalnosci-prostoty.Zadna wielka jakosc,po prostu tkanina,rama z metalu pospawana,z materacem szarym,wszystko do skrecenia,za ok. 2000 pln....Dolozylem troche wiecej i mam MEBELPLAST,a to juz inna liga........ Spory asortyment z drzewa jest wykonywany w Polsce.m.innymi w miejscowości Dobra .Dziennie jedzie z tej fabryki kilka tirów z elementami do ikea.POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 01.12.2009 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Czy otwarcie nastąpiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Czy otwarcie nastąpiło? Melduję, że tak Ale nie, jeszcze hotdoga nie jadłem Żona była "przelotem" to jeszcze podobno wykładaja towar na półki ... Ludzi na razie mnóstwo ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 01.12.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 mi się Ikea podoba. Choć np meble tapicerowane to raczej padaka. Podoba mi sie podejście do klienta, smakuje mi żarcie Warte swojej ceny są kuchnie z Ikea - całkiem przyzwoite mechanizmy i inne "bebechy" Też lubię ten sklep. Lubię hotdogi, żałuję tylko, że od pewnego czasu bez dodatków. Nikt ani nic mi ich nie obrzydzi. Należą do atmosfery zakupów. Kuchnię z IKEA mam trzecią i jestem zachwycona za każdym razem. Meble tapicerowane kupiłam zbyt tanie, żeby móc wyrazić swoje zadowolenie, ale kanapa za 200zl trzyma sie juz ze 2 lata i nie rozpada. Reklamowalam rozdarty materac i nie bylo najmniejszego problemu: przyjechali, zabrali, od razu przywieźli nowy. Lubię wszelkie szmaty z IKEA. zasłony, materiały na metry, pościel, bawełniane dywaniki... Są dobrej jakości i zawsze można się dowiedzieć od sprzedawcy, ile więcej trzeba kupić, żeby po pierwszym praniu nie musieć sztukować np zasłon. Drobne rzeczy kupuję tam z radością - wśród różnego bezguścia można znaleźć mnóstwo fajnych drobiazgów, pomysłowych, dobrze wykonanych, które potem przez lata cieszą oko. Przydługie spacery po sklepie dają się wydatnie skrócić, gdy np. kupując tylko regał wchodzi się od strony magazynów, czyli przez kasy. Poza tym na planie IKEA zawsze są zaznaczone skróty, które omijają niektóre działy. Rzeczy zgubione w IKEA jakimś cudem się znajdują. Zdarzyło mi się, że kupowaliśmy akurat dużo: kuchnię, materace, meble tapicerowane, regały, do tego mnóstwo drobnych rzeczy. W sumie chyba mieliśmy towaru na 4 wózkach i jeszcze długi kwit do odbioru z magazynu. Część miała jechać od razu z nami, część dopiero następnego dnia transportem ze sklepu. Trudno było się w tym połapać. Dopiero po dwóch dniach doszliśmy, że brakuje nam jednego wózka zakupów. Wystarczył telefon, żeby to potwierdzić - ofoliowany wózek czekał na nas w dziale przewozów... Pozdrawiam wszystkich entuzjastów IKEA i zachęcam sceptyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts