Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LK&215 pracownia LKPROJEKT

Recommended Posts

Witam,jestem tu nowy :oops: czy ktos z panstwa buduje moze http://galeriaprojektow.pl/lk-215.htm albo podobny projekt?prosze o opinie na temat tego domku-pewne rzeczy bym pozmienial ale jako sama bryla to domek strasznie mi sie podoba :p prosze o porade-pozdrawiam>.

• 1 year później...
  • 3 years później...

uwagi

1.dlaczego ten dom nie ma przejścia między garażem a wiatrolapem?

2. Widać że rozwiązania układu okien na elewacji ogrodowej sa niefunkcjonalne dla salonu - polecam przeprojektować

3. W kuchni ilośc okien utrudnia zagospodarownie wnętrza (zwłaszcza jak ktoś chce nowoczesną zabudowę w słupkach.

4. okna w narożnikach domu bardzo trudno prawidłowo docieplić

5. na piętrze przydałaby się łazienka dla rodziców lub przynajmniej pralnia.

6. Na parterze wygospodarowałabym spiżarkę

7. loggia :)

Mam wrażenie, że architekt najpierw narysował dom z zewnątrz a potem starał się dopasować wnętrze.

Dzięki za zainteresowanie!

Zgadza się - planowałem zmienić to na etapie adaptacji. Podobnie generalnie kiepsko rozmieszczeone okna na parterze i likwidacja loggi na rzecz dwóch zwykłych okien.

Oprócz tego chciałem dodać mały balkonik od strony dużej sypialni. Co do spiżarki to do rozważenia. Kuchnia jest dość duża i rozważałem jakieś ciekawą szafę w roli spiżarki zamiast psuedo-jadalni. Schody zamiast zabiegowych to z pół-spocznikiem lub pełnym spocznikiem.