zbigmor 04.11.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Do umycia na piętrze należy dzwonić pod 998 ...można poszukać szczudlarza , zwyżkę itd. Można myjką na drążku malarskim . ale 7 metrów faktycznie jazda się szykuje... ps. moje fixy żeby umyć to trza przysiadów trochę pyknąć A dać jakiś prosty podeścik wysuwany z półpiętra i sprawa załatwiona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Luksfery mają mniejszą izolacyjność cieplną względem klasycznych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.11.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Nooooo....sprawdziłam to : luksfer ma współczynnik 2,9 U a moje okna 0,99 U.Spora różnica chyba. Kurczę, zaczynam się łamać. Hmmmmm.... a co z klejem na które się kleje takie luksfery ?Czy są jakieś specjalne termoizolacyjne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Luksfery mają mniejszą izolacyjność cieplną względem klasycznych okien. Nie gadaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.11.2009 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Cpt Q, lepiej napisz wachającej się, co z tym klejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Cpt Q, lepiej napisz wachającej się, co z tym klejem ? My bez wahania zastosowaliśmy zaprawę z białego cementu, przy drugim okienku już wiedzieliśmy więcej i użyliśmy specjalnej zaprawy montażowej (nie widzę zresztą żadnej różnicy w efekcie końcowym) Zresztą proszę uprzejmie, ciekawy link: http://www.mar-glass.com.pl/pustaki_szklane_montaz.php?movie=1 a przy okazji wątki zbliżone: http://forum.muratordom.pl/sciana-z-luksferow-propozycje,t126743.htm http://forum.muratordom.pl/luksfery-co-o-tym-sadzicie,t104570.htm http://forum.muratordom.pl/luksfery-rosieja,t147902.htm http://forum.muratordom.pl/pustaki-szklane,t110239.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.11.2009 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Cpt_Q, więc wahająca ( ) się z wielką uwagą przejrzała owe cenne linki oraz pouczający instruktaż i.... znowu napaliła się na te luksfery, hahahaha ! Marzą mi się zielone. Szał. Proszę, wklej zdjęcie swojej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ...Proszę, wklej zdjęcie swojej elewacji. Ja nie mam na elewacji, tylko z boku od strony sąsiada. Od zewnątrz nie jest jeszcze zbyt atrakcyjnie, przed ociepleniem i nowym tynkiem. Spróbuję coś pstryknąć od środka i gdzieś zamieścić, właśnie sie zastanawiam, na którym z albumów netowych...bo dwa, na których miałem swoje foto już zawiesiły działalność A przecież nie będę fotek okien na Naszej Klasie zapuszczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.11.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Jasne, że tak, hahaha ! Ja się już dawno "wypisałam" z Naszej Klasy. Zawracanie głowy i strata czasu. Oki, czekam na zdjęcia. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 ...Ja się już dawno "wypisałam" z Naszej Klasy. Zawracanie głowy i strata czasu. ... No niee, a już myślałem, że Cię tam wytropię, ja z kolei jeszcze tam tkwię i nadal zamieszczam - ale na luzie, po prostu mam ubaw - nie przeżywam, tak jak niektórzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 w domu wolałabym witraż niż luksfery, jesli miałoby byc oryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.11.2009 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Elfir, a też taka opcja już chodzi mi po głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.11.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Oooo, cześć Adrian ! Cieszę się, że udało mi się Cię zaskoczyć, hahaha ! P.S. Prawdopodobnie będzie okienko jednak ( fix ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 mam luksfery na klatce schodowej (zamiast okna umieszczonego w dachu na wysokości 5 m) jest zimniej. Nic się nie rosi, ale kolo nich czuje się zimno ale ładnie wyglądają, więc niech im jednak jakbym mogła okno (3m os sąsiada) to wolałabym okno, właśnie fixa bo ma cienkie ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koncept 06.11.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Proponuję zastosować okno z ciekawym ornamentem http://www.press-glas.com/oferta/szyby_zespolone/szyby_ornamentowe/Z uwagi na miejsce - klatka schodowa proponuję jednak dopłacić do okna rozwiernego lub RU - łatwiej będzie je myć od środka pomieszczenia- choć mogę się mylić nie widziałem projektu. Przy oknach PCV do 70 mm możliwy jest do osiągnięcia współczynnik przenikalności termicznej na poziomie ~ 1,24- 1,35 W/ m kw. lub w produktach typu Veka Alphaline - Thermic - U=0,8 W/ m kw. Dodatkowo proszę pogratulować mężowi wyboru folii paroszczelnej i paroizolacyjnej do okien dachowych - całe szczęście są jeszcze klienci, dla których nie tylko cena jest głównym wyznacznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 07.11.2009 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 EZS, dzięki za cenne uwagi. Koncept, szybki naprawdę interesujące. A jaki wybór ! P.S. Mężowi pogratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koncept 07.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Z pewnością będzie to cieplejsze rozwiązanie. Proponuję odwiedziny różnych punktów handlowych i wybranie na żywo odpowiedniego dla siebie ornamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monterek 14.11.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 (edytowane) Masz dylemat czy okno czy luksfery? Czasem to przepisy za nas decydują, ale dobrze zrobione okno może zdobić a nie być złem koniecznym. Można zwiększyć współczynnik U do 1.3 - 1.5 a to już dużo jak na luksfery. Więcej na ten temat w http://www.eszklo.pl. Właśnie ukończyłem dzisiaj ścianę 2 m x 3,5 m z tak przygotowanych przez [ moderowano - reklama ] pustaków szklanych (wygląda super i inwestor bardzo zadowolony). Edytowane 4 Lutego 2011 przez Monterek dokładny adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.11.2009 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Monterek,ale wykonałeś ścianę zewnętrzną ?Czy wewnątrz domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monterek 05.10.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Monterek, ale wykonałeś ścianę zewnętrzną ? Czy wewnątrz domu ? Odpowiadając na temat: to była ściana zewnętrzna. Luksfery tylko w [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts