Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzęt AGD bez którego nie moglibyście się już obejść

iwomalinka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie bede pisac o urzadzeniach codziennego uzytku typu plyta gazowa, lodowka, piekarnik, automat, czajnik, bo to ma praktycznie kazdy.

Bardzo ulatwila mi zycie zmywarka i juz teraz bym jej nie oddala.

Nie wyobrazam sobie mojej kuchni bez elektrycznej maszynki do mielenia (ja mam zelmera). Uzywam jej czesto, miele mieso na mielone, spagetti, tatara, ziemniaki na placki i kluski tarte, ser bialy, grzyby na rozne farsze itd. Dla mnie to urzadzenie niezbedne!

nie będę odstawać od reszty - ZMYWARKA -

i powtórzę mądrość ludową "życie dzieli się na przed i po zmywarce"

:D

W 100% popieram. Używamy z żoną od 3 tygodni i zastanawiamy się jak mogłiśmy być tak durni żeby kupić ja dopiero teraz. Życie ze zmywarką jest piękne. Reszta, czyli wszelkie roboty, maszynki elektryczne itp. itd. to już detale które się przydają od czasu do czasu ale da się bez nich żyć, bez zmywarki już nie.

nie będę odstawać od reszty - ZMYWARKA -

i powtórzę mądrość ludową "życie dzieli się na przed i po zmywarce"

:D

W 100% popieram. Używamy z żoną od 3 tygodni i zastanawiamy się jak mogłiśmy być tak durni żeby kupić ja dopiero teraz. Życie ze zmywarką jest piękne. Reszta, czyli wszelkie roboty, maszynki elektryczne itp. itd. to już detale które się przydają od czasu do czasu ale da się bez nich żyć, bez zmywarki już nie.

Jestem tego samego zdania - pierwsze miejsce dla ZMYWARKI

Zmywarka- mam od 6 lat i kocham, a teraz suszarka - bardzo ułatwia życie- wrzucam pranie- żadnych stojących suszarek przestawianych z kąta w kąt, czy rzeczy dosuszanych na kaloryferze.Sprawdza się zwłaszcza przy małych dzieciach. :)

Popieram popieram popieram !!!!! :D

Nie wiem ja ja żyłam przed erą suszarki elektrycznej do prania.

Nieoceniony wynalazek.

Nie mam już sterty prasowania upchanej w najmniej używanym pomieszczeniu, nie ma rozwieszania prania, zbierania, prasowania....(za wyjątkiem niektórych koszul) :wink:

Słowa mojego syna sprzed killku dni:

"mamita, odkąd mamy tę suszarę moje życie stało się prostsze" :lol:

• 1 month później...

Witam

ja nie będę się wyróżniał z szanownego grona w domu prym wiedzie zmywarka :D , drugie miejsce mikrofala, toster no i może czajnik bezprzewodowy.

Na pewno w domu przydałaby się pralkosuszarka czy jakoś tak bo pranie suszy się wszędzie :wink:

nie wyobrażam sobie majsterkowania bez wiertarki udar i zwykłej , szlifierki , wyrzynarki , spawarki , imadła , kluczy , gwintowników , narzynek i innych niezastapionych narzędzi bez których prosta robota może okazać się niewykonalną :D

Najczęściej używana obecnie przeze mnie jest siekiera fiskars , super gadget .

pozdr

Mariusz

Przoduja dwie najlepsze przyjaciółki kobiety :-)

1. zmywarka :-)

2. suszarka kondensacyjna - potwierdzam poprzednie zachwyty, oszczędzam czas w ciągu dnia robi sie 5 tur prania i wieczorem jest już w szafkach :roll: .

3. mikrofalówka - podgrzewanie mleka z lodówki i rozmrażanie mięska dla kota :-)

Reszta drobnego AGD to już teraz po prostu proza życia :-)

Czy to tak działa że piorę w pralce po wypraniu mokre wkładam do suszarki kondensacyjnej i ubranie się suszy - dobrze zrozumiałem.

czy ubrania są mocno zgniecione? Chcę kupić takie coś ale nie mam pojęcia a żonka nic nie wie bo ma to być niespodzianka . proszę jak by ktoś napisał coś więcej , na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Czy to tak działa że piorę w pralce po wypraniu mokre wkładam do suszarki kondensacyjnej i ubranie się suszy - dobrze zrozumiałem.

czy ubrania są mocno zgniecione? Chcę kupić takie coś ale nie mam pojęcia a żonka nic nie wie bo ma to być niespodzianka . proszę jak by ktoś napisał coś więcej , na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Tak to dziala :D

Ubrania nie sa zgniecione, o ile szybko po zakonczeniu suszenia sie je wyjmie i posklada (przynajmniej w mojej tak jest). Ona ma na zakonczenie suszena jakis tam program przeciwzagnieceniowy.