2004 15.11.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Mam KFA i polecam z czystym sumieniem. Bateria była tania i jest niezawodna, no i dobrze wygląda. Po co przepłacać.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 14.08.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 odkurzam temat aktualnie szukam baterii podtynkowej wannowo-prysznicowej. Póki co wybór padł na kludi ale z bateriami umywalkowymi to wychodzi ponad 2000 miałam nadzieję na coś tańszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 15.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Faktem jest, że baterie Valvex'a, i ferro to badziewie włosko-chińskie. Generalnie KFA jest od nich znacznie lepsza, choć też z dolnej półki cenowej. Kupując armaturę z KFA mamy gwarancję części zamiennych. Generalnie żywotność baterii zależy od jakości wody (filtrowanie mechaniczne, zmiękczanie) i ich serwisowania, jeżeli to zaniedbamy to nawet Hansa, i inne z górnej półki wysiądą. Warto czasami raz na trzy miesiące przeczyścić baterię a dłużej posłuży. 100% racji. W poprzednim domu mieliśmy baterie Grohe + wapienną wodę i też były problemy (jakośc wody jest najważniejsza). Teraz kupiliśmy KFA Nefryt satyna http://www.armatura.krakow.pl/oferta/baterie/wannowe/jednouchwytowe/nefryt/ do całego domu i mam nadzieję, że będą OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_Fell 17.11.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam, jestem przed zakupem armatury i cena niestety gra dużą rolę, celuję w niższą półkę. Z poprzednich postów wynika, że tańsze wcale nie musi być lepsze - a ja też nie liczę na to że tania bateria będzie wieczna. Poza Valvexem zastanawiam się nad bateriami Perfexim, które znalazłem w dobrej cenie. Wyglądają jak każda inna, działać powinny Ktoś się z nimi zetknął ? chodzi o tą linię: http://www.ceneo.pl/1012056 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_Fell 18.11.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No, to jest jakiś pomysł - ubezpieczyć i tak zamierzam Pęka odlew czy głowica ? Jeżeli głowica - to może przy ograniczonym budżecie zdecydować się w takim razie na "klasyczne" baterie, z kurkami ? Nie słyszałem żeby komuś pękły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_Fell 20.11.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Wężyki można dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 21.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jeśli aż taki problem jest z woda to radzę założyć po prostu filtry i problem zniknie.Ja mam już 5 lat Grohe i nie widać na nich śladu użytkowania.Poza tym nie stosuje się już w większości metalowych węży ponieważ obijają one wanny,rysują i "łamią się".Teraz mam o plastikowym oplocie i o nic się nie martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2012 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Wojtusmar - specjalnie się zalogowałeś na forum, by zgnoić Valvex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 04.02.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) Dzisiaj w Bricomanie sprawdzałem jakie miejsce produkcji jest wskazane na pudełkach z bateriami umywalkowymiKFA - Zakład Produkcyjny: Armatoora S.A, Nisko, ul. SandomierskaValvex - Zakład Produkcyjny: JordanówGrohe - NiemcyFerro - Chiny Nie zauważyłem żadnej baterii KFA na pudełku której byłoby napisane, że jest to import z Chin a Bricoman raczej nie celuje w ekskluzywne serie produktów. To jak to w końcu jest z tym KFA -produkty są chińskie czy polskie ? Na stronie http://www.grupa-armatura.pl/oferta_1_262.html piszą że Armatoora to produkcja grzejników. Wydaje się, że faktycznie produkują baterie w Niskuhttp://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111006/POWIAT0302/803935248http://sztafeta.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=4185:woko-kryzys-a-w-nisku-powstaj-nowe-miejsca-pracy&catid=82:nisko&Itemid=199http://www.grupa-armatura.pl/armatoora_przejmuje_produkcje_baterii_grupy_armatura_1_736.html Edytowane 4 Lutego 2012 przez rpilski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 14.02.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 & lat użytkowania Grohe - zero zarzutów, wyglądaja jak nowe, czyszczone dostępnymi środkami chemicznymi. w drugiej łazience mam armaturę Tres też nie powiem złego słowa, a mają cenę niższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 14.02.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Właśnie wczoraj kolega z którym rozmawiałem narzekał na swoje baterie Tresa, inny był zadowolony z baterii Kludi. Oczywiście wiele zależy od wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 16.02.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 W katalogu Valvexa jest informacja z jakich krajów pochodzą poszczególne elementy ich baterii (Polska, Niemcy, Węgry, Hiszpania, Włochy). Chin nie ma. http://www.valvex.pl/materia%C5%82y-do-pobrania/katalogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 03.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Kupiłem baterię Valvexa do pralni. Nie umywa się do baterii Hansa jakie mam w łazience. Kupiłem też baterię Oras z jednej z tańszych serii - może być, ale uchwyt z tworzywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 31.10.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Mam w łazience baterie z KFA, mam też Hansgrohe. W użytkowaniu jako takim różnicy nie widzę, ale czyszczenie... Hansgrohe wystarczy przetrzeć suchą ściereczką i wszystkie zacieki schodzą, z KFA już tak łatwo nie jest, potrzeba chemii, bo zawsze jakieś krople zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 14.11.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Jedyna bateria Valvex jaką mam przecieka (kapie z wylewki). Chciałem wymienić głowicę, ale przy próbie odkręcenia śruba zaczęła pękać. Także nie polecam, same kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdebski 29.10.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Podbijam pytanie. Kupiliśmy z dziewczyną mieszkanie w Krakowie i kuchnia i łazienka do wymiany. Szykuje nam się też zmiana baterii. Dziewczyna patrzy przede wszystkim pod względem estetycznym, ja raczej myślę o niedużej i "w miarę" trwałej inwestycji. Grohe i Hansgrohe odstrasza mnie trochę cenami, podobnie Kludi. Myślałem bardziej o Valvex 'ie, Ferro lub Armaturze. Umówmy się - nie chcę wydać dużo, ale nie chcę też wymieniać baterii za kilka miesięcy ponownie. Jeśli chodzi o konkret to i do kuchni i do łazienki (umywalka i wanna z prysznicem). Co polecicie? Może jakieś inne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 29.10.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 valvexa musiałem wymienić w całości bo nie dało się odkręcić głowicy bez jej uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 29.10.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (swoją drogą pod markami Valvex i Ferro kryje się jedna i ta sama firma). Większej BREDNI w tym półroczu jeszcze nie czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 29.10.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Podbijam pytanie. Kupiliśmy z dziewczyną mieszkanie w Krakowie i kuchnia i łazienka do wymiany. Szykuje nam się też zmiana baterii. Dziewczyna patrzy przede wszystkim pod względem estetycznym, ja raczej myślę o niedużej i "w miarę" trwałej inwestycji. Grohe i Hansgrohe odstrasza mnie trochę cenami, podobnie Kludi. Myślałem bardziej o Valvex 'ie, Ferro lub Armaturze. Umówmy się - nie chcę wydać dużo, ale nie chcę też wymieniać baterii za kilka miesięcy ponownie. Jeśli chodzi o konkret to i do kuchni i do łazienki (umywalka i wanna z prysznicem). Co polecicie? Może jakieś inne firmy? Osobiście polecam Ci, jak i wszystkim innym armaturę jordanowskiej firmy Valvex. Oczywiście - o ile budżet Ci pozwoli (bo twojej lubej spodoba sie na pewno) możesz sie skoncentrować na przyklad na armaturze produkowanej także przez Valvex, ale sygnowanej marką GRAFF. http://www.graff-faucets.com/de/produkte/ Jest to armatura o wiele bardziej fikuśna, pod względem kolorów i wzorów oraz rozwiązań. Cenowo także jest poza zasięgiem przeciętnego Kowalskiego - ale jest czym oczy nacieszyć. Z założenia jest ona przewidziana na rynki zagraniczne - w tym USA i tam jest dystrybuowana przez Meridian International Group. W Polsce armaturę sygnowana marka GRAFF widziałem na przykład w Katowicach na Roździeńskiego w Max-Fliz. A wracając do Valvexu. Jestem użytkownikiem tej armatury. W naszym obecnym mieszkanku mamy armaturę Valvex zarówno w kuchni jak i w łazience. Na wiosnę startuje z budową domu i w nim także będzie Valvex. nie tylko w Kuchni czy tez w łazience ale na pewno produkty Valvexu będą jako element podgłówki w postaci ompletnego systemu do ogrzewania podłogowego http://www.tadmar.pl/pdf2/22.pdf W łazience na dole w prysznicu będzie rządził zestaw CARRÉ a na górze w wannie Solus, Angelo lub Conne. Zobaczymy Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 29.10.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 I KFA to już na pewno nie jest KFA (Krakowska Fabryka Armatury) - ja akurat z Krakowa jestem i tej fabryki już dawno nie ma /zlikwidowana/ - czyli tylko marka została którą piszą na pudełkach z bateriami gdzieś nie wiadomo gdzie wyprodukowanymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts