kubas75 09.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 W moim domu na zimę zamieszkało kilka motyli o wdziecznej nazwie rusałka pawik. WSzystkie oprócz jednego śpią gdzieś w ciemniejszych kacikach przy suficie. Ten jeden zamieszkał na oknie- budzi się jak tylko jest cieplej i miota przy szybie. Żal mi go bardzo, boję sie, że zdechnie że nie wystarczy mu energii na długo. Jeśli wypuszczę ga na dwór też nie ma szans na przeżycie. Co robić? Wiem że to pytanie moze wydać się śmieszne, ale proszę- potraktujcie go poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.11.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 małe szanse na przezycie. One powinny zimować. Ale jak chcesz sie bawic to daj mu nasączoną wodą lub sokiem kostkę cukru do spijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 09.11.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Będzie lepiej jak go przeniesiesz gdzieś do garażu, lub pod jakieś zadaszenie. W ten sposób zapadnie w diapauzę zimową i na wiosnę do początek nowemu pokoleniu rusałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas75 10.11.2009 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedzi. Jesteście niezawodni . Ponieważ wczesniejsze próby podkarmiania nieszczęsnika nic nie dały, spróbuję przenieść go w inne miejsce. Nieogrzewany stryszek będzie chyba najlepszy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zainteresowanych tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 10.11.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Tylko nie zapomnij wiosną o motylku, trzeba mu potem jeszcze umożliwić wylot.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.11.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ależ się ucieszyłam z tego wątku Mam 5 takich motyli na klatce schodowej obecnego domu i 7 na budowie Bardzo się martwiłam o nie i nie wiedziałam co zrobić, a teraz już wiem Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts