rusek007 01.02.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Bogusław już wyluzuj!!!!!!!!!!!!!!Nikt nie chce słuchać Twoich durnych wywodów!!!!!!!!!!!!Czep się innego forum, albo załóż własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 01.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Przewijaj...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 01.02.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ponieważ od pewnego czasu użytkuje ogrzewanie podłogowe wodne , chciałbym się podzielić moimi opiniami . Mam domek z użytkowym poddaszem , cały dół podłogówką , cała góra kaloryfery . Dziś juz mając pewne doświadczenie moge powiedzeć otwarcie i mam nadzieje ze będzie to przestroga i rada dla innych . Szczerze załuje ze zrobiłem podłogówkę tylko na dole , dziś zrobił bym ją w całym domu . pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.02.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ponieważ od pewnego czasu użytkuje ogrzewanie podłogowe wodne , chciałbym się podzielić moimi opiniami . Mam domek z użytkowym poddaszem , cały dół podłogówką , cała góra kaloryfery . Dziś juz mając pewne doświadczenie moge powiedzeć otwarcie i mam nadzieje ze będzie to przestroga i rada dla innych . Szczerze załuje ze zrobiłem podłogówkę tylko na dole , dziś zrobił bym ją w całym domu . pozdr Jacek No dobrze ale jak dobrze zaprojektować podłogówkę w sypialniach? Jak masz zrobione u Siebie? Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło. Czy jest ktoś kto ma tylko podłogówkę i przeżył już mrozy minus 20st. Pytanie jest podchwytliwe bo dawno już takich mrozów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 01.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ponieważ od pewnego czasu użytkuje ogrzewanie podłogowe wodne , chciałbym się podzielić moimi opiniami . Mam domek z użytkowym poddaszem , cały dół podłogówką , cała góra kaloryfery . Dziś juz mając pewne doświadczenie moge powiedzeć otwarcie i mam nadzieje ze będzie to przestroga i rada dla innych . Szczerze załuje ze zrobiłem podłogówkę tylko na dole , dziś zrobił bym ją w całym domu . pozdr Jacek No dobrze ale jak dobrze zaprojektować podłogówkę w sypialniach? no jak jak - tak samo jak wszędzie pilnując, aby temperatura podłogi była jak najniższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 01.02.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ponieważ od pewnego czasu użytkuje ogrzewanie podłogowe wodne , chciałbym się podzielić moimi opiniami . Mam domek z użytkowym poddaszem , cały dół podłogówką , cała góra kaloryfery . Dziś juz mając pewne doświadczenie moge powiedzeć otwarcie i mam nadzieje ze będzie to przestroga i rada dla innych . Szczerze załuje ze zrobiłem podłogówkę tylko na dole , dziś zrobił bym ją w całym domu . pozdr Jacek Czym ogrzewasz? Co położyłeś na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.02.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No dobrze ale jak dobrze zaprojektować podłogówkę w sypialniach? no jak jak - tak samo jak wszędzie pilnując, aby temperatura podłogi była jak najniższa Ja np. obecnie nie wiem gdzie w sypialni będzie stało łóżko a mam dopiero stan surowy otwarty, poza tym nie chciałbym umeblowania uzależniać aż tak mocno od ogrzewania podłogowego dlatego o to pytam bo może się jakoś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.02.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No dobrze ale jak dobrze zaprojektować podłogówkę w sypialniach? no jak jak - tak samo jak wszędzie pilnując, aby temperatura podłogi była jak najniższa Ja np. obecnie nie wiem gdzie w sypialni będzie stało łóżko a mam dopiero stan surowy otwarty, poza tym nie chciałbym umeblowania uzależniać aż tak mocno od ogrzewania podłogowego dlatego o to pytam bo może się jakoś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 01.02.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ja np. obecnie nie wiem gdzie w sypialni będzie stało łóżko a mam dopiero stan surowy otwarty, poza tym nie chciałbym umeblowania uzależniać aż tak mocno od ogrzewania podłogowego dlatego o to pytam bo może się jakoś da. to nie ma znaczenia większego gdzie co bedzie stało no pod warunkiem, że sypialnia nie ma 3 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.02.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ponieważ od pewnego czasu użytkuje ogrzewanie podłogowe wodne , chciałbym się podzielić moimi opiniami . Mam domek z użytkowym poddaszem , cały dół podłogówką , cała góra kaloryfery . Dziś juz mając pewne doświadczenie moge powiedzeć otwarcie i mam nadzieje ze będzie to przestroga i rada dla innych . Szczerze załuje ze zrobiłem podłogówkę tylko na dole , dziś zrobił bym ją w całym domu . pozdr Jacek dzięki jacek za ten post -utwierdza mnie w przekonaniu -ŻEBY ZROBIC PODŁOGOWKĘ W CAŁYM DOMKU! (bo nie chcę sobie za 2 lata pluc w brodę że tego nie zrobiłam ....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 01.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 A może wszyscy co mówią że podłogówka im szkodzi niech usiądą i zrobią rachunek sumienia, niech zaczną ćwiczyć zdrowiej się odrzywiać a nie wszystko wina podłogówki Tak dla wyluzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Cały czas rozważamy tu nieistniejące byty! Ciepło, za ciepło, nie ciepło.... A wystarczy mały eksperyment! Trzeba nabełtać w byle garnku, wody o temperaturze NAJWYŻSZEJ dla podłogówki - czyli te około 28stC. Potem zanurzamy tam np. .... łokieć! (jak z kąpielą małego dziecka!) I CO? ZABIJA?!!! ZABIJA NA ŚMIERĆ I ROBI ŻYLAKI?!!! Nie? To JAK jest? (to przecież temperatura podłogi!) Ja wiem, a Wy? Zwłaszcza oponenci? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.02.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No i przez Was też zaczynam myśleć o podłogówce w cały domu Mam tylko wątpliwości jakie dodatkowe obciążenie dla stropu stanowi wodne ogrzewanie podłogowe. Mam strop monolityczny 14cm grubości tak jak w projekcie ale w projekcie nie było wogóle podłogówki tylko same grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Wygląda na to, że będzie grubszy....Ten strop...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 01.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No to dalej z eksperymentowaniem adamie_mk. Napełnij wannę wodą o temp. 28oC, usiądź ubrany na brzegu wanny i włóż nogi w spodniach i skarpetkach do tej wody. Zakladam, że jesteś cierpliwy eksperymentator i długo wytrzymasz. Pilnuj tej zadanej temperatury dolewając stale ciepłej wody. I pamietaj , że w mrozy temperatura w okolicy łydek musi być wyższa, by sprostać potrzebom cieplnym budowli. - - - - - - - - - Rób tak przez dziesięć godzin dziennie przez pół roku przez powiedzmy dziesięć lat. - - - - - - - - - - - - - - - - - A teraz wyobraź sobie, że na Twoim miejscu znajduje się człowiek z problemami krążeniowymi i już będziesz wiedział o co mi kolego biega...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 01.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Bogus skoro to Twoje ogrzewanie podlogowe ma Ci tak zaszkodzic to mam propozycje: zerknij na zdjatka mojej blisko 100 letniej w pelni nieskarzonej cywilizacja chalupki i przemysl propozycje zamiany A niech tam...niech strace pochoruje sobie troche w luksusie Oczywiscie o doplatach z mojej strony nie ma mowy,bo przeciez zdrowie jest bezcenne!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.02.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 No to dalej z eksperymentowaniem adamie_mk. Napełnij wannę wodą o temp. 28oC, usiądź ubrany na brzegu wanny i włóż nogi w spodniach i skarpetkach do tej wody. Zakladam, że jesteś cierpliwy eksperymentator i długo wytrzymasz. Pilnuj tej zadanej temperatury dolewając stale ciepłej wody. I pamietaj , że w mrozy temperatura w okolicy łydek musi być wyższa, by sprostać potrzebom cieplnym budowli. - - - - - - - - - Rób tak przez dziesięć godzin dziennie przez pół roku przez powiedzmy dziesięć lat. - - - - - - - - - - - - - - - - - A teraz wyobraź sobie, że na Twoim miejscu znajduje się człowiek z problemami krążeniowymi i już będziesz wiedział o co mi kolego biega...... i co nogi w chłodnym trzymasz i masz problemy z krążeniem jak to się ma do Twoich twierdzeń o szkodliwości takiej temperatury, bo powiem Ci, że większości z Forumowiczów już po 20 minutach było by zimno w nogi acha i jeszcze jedno, tak się troszczysz o zdrowie budujących, a sam każesz im nabawić się reumatyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 01.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Pyszna chatka. To Beskid Niski? Do takiej chatki podłogówki nie bałbym się wprowadzić. Szybko sie nagrzewa szybko się wychładza. Ciepła podłoga byłaby stabilizatorem temp. Nagrzewać ją można z kominka/ pieca kuchennego ( podkowa ?). Nie wiem jak bardzo tradycyjnie chcesz to gospodarstwo użytkować? Ja jestem maniakiem takich obiektow. Sam mam ich dwa. W górach. Prócz tego cały skansen rozmaitych sprzętów, które mogłyby wyposażyć niezgorsze muzeum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 01.02.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 co nogi w chłodnym trzymasz i masz problemy z krążeniem jak to się ma do Twoich twierdzeń o szkodliwości takiej temperatury No to spróbuj! Ale w skarpetach i w spodniach. 1950. Wielopoziomowa regulacja przeplywów naczyniowych przez nogi to podstawowy element termoregulacyjny organizmu. Gdy go z termoregulacji wytniesz, jest kłopot. Na marginesie - 28oC to temperatura, jaka panuje (powinna panować) w worku mosznowym. Gdy jest wyższa - spermatogeneza jest zagrożona....... Stąd zdrowo jest nosić luźne gatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 jak już wiesz to jak trzeba jestem dożarty, szukałem danych medycznych specjalnie dla Ciebie (a Ty tego nie doceniłeś, niestety) spróbuję i teraz, przy okazji wypiorę skarpetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts