cieszynianka 24.06.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam. Pytanie z innej beczki moze.Czy na ogrzewanie podlogowe jest jakas specjalna fuga do plytek?Nie moge sie jakos doszukac .Moze wiecie? . Tak! Na podłogówkę trzeba dać specjalną elastyczną fugę (nie uelastycznioną, bo może pękać), np. z Mapei. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nerw 05.08.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Mam pytanie odnośnie temperatury podłogi i pomieszczenia. Dobrze działająca podłogówka to temperatura podłogi wynosząca 25stC? A temperatura pomieszczenia w takim wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Pytaj o odczuwalną a nie o temperaturę pomieszczenia! Byłem w obiekcie, gdzie termometr leżący na stole pokazywał 15stC. Na podłodze 19stC. Łaziłem w krótkich rękawkach i było mi ciepło... Nie jeden termometr! Trzema naraz sprawdzałem!!!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nerw 05.08.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Pytam o prawdziwą temperaturę w pomieszczeniu to ile mniej więcej? jaka jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Obudzisz się sam czy trzeba potrzepać Tobą?! Dobrze zrobiona podłogówka "świeci" ciepłem... GDZIE chcesz mierzyć TEMPERATURĘ?!!! Adam M. Wiesz chodziarz o co pytasz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.08.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Pytam o prawdziwą temperaturę w pomieszczeniu to ile mniej więcej? jaka jest różnica? Jak wcześniej Adam próbował Ci wytłumaczyć, w pomieszczeniach z ogrzewaniem podłogowym odczuwalna temperatura jest wyższa, niż rzeczywista, ponieważ ciepło znajduje się w dolnej części pomieszczenia, bo w większości jest przekazywane przez emisję, a nie przez konwekcję (jak z kaloryferów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nerw 06.08.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Załóżmy, że: kładę termometr na podłodze. Ile powinna wynosić temperatura? Potem kładę termometr na stole. A teraz? A potem kładę termometr na szafie. I ile wynosi? Odpowiedzcie mi proszę, to ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.08.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Odpowiemy Ci w sezonie grzewczym Teraz grzanie wyłączone, było trzeba pytać w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis22 06.08.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 nie nadaje sie gdy ktos ma dzieci alergików poniewaz alergeny i kuz unosza sie do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.08.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 nie nadaje sie gdy ktos ma dzieci alergików poniewaz alergeny i kuz unosza sie do góry Szczególnie przy kaloryferach, gdzie większość ciepła jest oddawana przez konwekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.08.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 nie nadaje sie gdy ktos ma dzieci alergików poniewaz alergeny i kuz unosza sie do góry dobrze prawisz, pisz, pisz, może się czegoś nauczę bo wiesz, człowiek to się uczy całe życie zwłaszcza od takich znafcuf tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.08.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 nie nadaje sie gdy ktos ma dzieci alergików poniewaz alergeny i kuz unosza sie do góry dobrze prawisz, pisz, pisz, może się czegoś nauczę bo wiesz, człowiek to się uczy całe życie zwłaszcza od takich znafcuf tematu Już dawno zauważyłam pewną prawidłowość, takie opinie roztaczają osoby, które nie miały do czynienia z tym systemem ogrzewania i powtarzają zasłyszane mądrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 No jak ktoś ma w podłogówce 60 stopni to może i lata gumis22 !!! Pewnie słyszałeś że kolega kolegi tak mówił ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.08.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 gumis22Potrafisz nam to pokazać?Wklej kilka fotek, które ten proces ilustrują...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 07.08.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 gumis22. Nie przejmuj się nimi. Zawsze atakują stadem i zawsze w ten sam sposób... adam_mk Pokaż kilka fotek, że jest odwrotnie... Udowadniaj fotografiami wszystkie swoje tezy, skoro wymagasz takiego udowadniania od innych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 07.08.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To nie są tezy - to są fakty. A faktów nie trzeba udowadniać, bo już zostały wcześniej udowodnione (i dla tego możemy je nazywać faktami ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 07.08.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Gdzie, co zostało udowodnione? Pokaż? Jakie fakty? Wiesz co to jest fakt? zdarzenie? konkretny przypadek? casus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.08.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Gdzie, co zostało udowodnione? Pokaż? Jakie fakty? Wiesz co to jest fakt? zdarzenie? konkretny przypadek? casus? Czy Ty bogusławie też uważasz że cyrkulacja powietrza ( tutaj i kurzu ) jest większa przy połogowym ??? Czy tylko negujesz stwierdzenie że zostało to udowodnione! Bo Twoje zdanie na temat zdrowotny to ja znam ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 07.08.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Piczman Powiedz mi, a jak duże są te ALERGENY? A wiesz o tym, że alergeny znajdują się głównie w łóżkach i na podłodze obok nich? Czy Ty bogusławie też uważasz że cyrkulacja powietrza ( tutaj i kurzu ) jest większa przy połogowym ??? Czy tylko negujesz stwierdzenie że zostało to udowodnione! Co zostało udowodnione? że cyrkulacja powietrza jest większa przy podłogowym? A co to jest ta cyrkulacja i od czego zależy? Nie masz jakichś fotek takiej cyrkulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.08.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Są ludzie, którzy wbrew wszystkiemu i wszystkim i tak "wiedzą lepiej".Koronnym argumentem, dlaczego jakieś zjawisko przebiega tak, a nie inaczej, jest dla nich - BO TAK JEST! I to tłumaczy wszystko! Dla mnie - nienaprawialni! Niech - czynią co lubią!Wolno im. Każdemu wolno. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts