T_omhacker 10.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 WitamDowiedziałem się dzisiaj od kolesia sprzedającego grzejniki, że podłogowe ogrzewania jest szkodliwe dla zdrowia. Nie chodzi mi tutaj o unoszący się kurz, ale o wpływ ciepłej podłogi na układ krwionośny człowieka. Ponoć po dłuższym używaniu mogą pojawić się problemy z krążeniem. Gość nie miał interesu mnie okłamywać więc wydaje mi się, że nie ściemniał - wolę jednak się zapytać.Pamiętajcie - pytam - NIE informuję. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 10.11.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Tu masz odpowiedź na pytanie... od kolesia sprzedającego grzejniki Ciepła podłoga jest super. Dzieciaki mogą się na niej bawić. Na boso można śmigać. W pomieszczeniu jest równomierna temperatura a nie "koło grzejnika". I w ogóle przyjemnie. Mój układ krwionośny jest szczęśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 10.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Zadaj mu pytanie co robiły nasze babcie w przypadku przeziębienia ? Wkładały nogi do miski z gorącą wodą. Jak coś przyjemnego może być szkodliwym ( z wyłączeniem wódy ) Niesamowita teoria spiskowa. Pozdrów go w moim imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 10.11.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 hmm.. kiedys mówili ze okna plastiki tez są niezdrowe....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 10.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Generalnie życie samo w sobie jest niezdrowe. Zaobserwowano, że każdy kto żyje prędzej czy później umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 10.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Ja też coś słyszałem że jest szkodliwa ale nie dlatego że jest ciepła tylko że woda krążąca w niej promieniuje tak jak promieniują cieki wodne w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dajcie spokój, był ten temat poruszany ze 100 razy, wystarczy poszukać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Witam Dowiedziałem się dzisiaj od kolesia sprzedającego grzejniki, że podłogowe ogrzewania jest szkodliwe dla zdrowia. Nie chodzi mi tutaj o unoszący się kurz, ale o wpływ ciepłej podłogi na układ krwionośny człowieka. Ponoć po dłuższym używaniu mogą pojawić się problemy z krążeniem. Gość nie miał interesu mnie okłamywać więc wydaje mi się, że nie ściemniał - wolę jednak się zapytać. Pamiętajcie - pytam - NIE informuję. Pozdro Dlatego nie należy go zakładać w miejscach pracy siedzącej. Np. w biurze, gdzie ludki siedzą 8h przy biurku. W domu to raczej mało prawdopodobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dajcie spokój, był ten temat poruszany ze 100 razy, wystarczy poszukać !!! No właśnie - a tam wszystko o żylakach pisze i o ziemniakach w piwnicy i takie tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Podłogówka jest bardzo niezdrowa, bo w domu sobie robimy pętle z żył wodnych i będzie potrzebny szaman żeby te żyły zneutralizował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 10.11.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 temat powraca jak bumerang ...kto szuka znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 10.11.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 dodam do tego: - maty elektryczne i ich pole elektromagnetyczne, - napromieniowane ściany z ceramiki, a już z BK to w ogóle, - WiFi, - telefonia komórkowa, - promieniowanie TV, - promieniowanie kosmiczne, - UFO ( chodzi mi o te te wredne, co porywa na testy ) Ekh, jak o tym wszystkim pomyślę, to natychmiast sięgam po lekarstwo z lodówki i zaraz mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.11.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Grunt to poczucie humoru w sytuacji ogromnego strachu przed PODŁOGÓWKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.11.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Tu: http://forum.muratordom.pl/czy-jest-ktos-niezadowolony-z-podlogowki-wodnej,t58276.htm http://forum.muratordom.pl/niebezpieczna-decyzja-tylko-podlogowka-w-calym-domu,t138079.htm http://forum.muratordom.pl/podlogowka-z-gresem-a-male-dzieci,t103378.htm http://forum.muratordom.pl/podlogowka-w-sypialni-kto-ma,t109028.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T_omhacker 10.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dobra - odpuście. Pytania nie było. Gość również sprzedaje i montuje podłogówkę więc interesu jak wcześniej powiedziałem w kłamstwie nie miał. Doczytałem - naumiałem się - pije piwko za wasze zdrowie i idę spać, a jutro montuje skrzynkę gazową by odpalać ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dobra - odpuście. Pytania nie było. Gość również sprzedaje i montuje podłogówkę więc interesu jak wcześniej powiedziałem w kłamstwie nie miał. Doczytałem - naumiałem się - pije piwko za wasze zdrowie i idę spać, a jutro montuje skrzynkę gazową by odpalać ogrzewanie. Dokładnej wiedzy chyba też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 10.11.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dobra - odpuście ... - ... pije piwko za wasze zdrowie ... No co ty? Ty pijesz, a ja mam odpuścić . . . . . . . . . . . . sorry za manipulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 17.01.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 czy 10 cm wolnej przestrzeni w w-wach podłogowych wystarczyła WAM do ułożenia podłogówki, chodzi o poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 21.01.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Ja w domu u rodziców mam podłogówkę wszędzie, a u siebie w domku tylko i wyłącznie położymy ją w holu i łazienkach, bo to jak wyglądają nasze stopy i jak mnie bolą po kilkunastu minutach chodzenia po ciepłych płytkach jest nie do opisania. Nogi puchną i bolą, wolę nosić kapcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 21.01.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Ja w domu u rodziców mam podłogówkę wszędzie, a u siebie w domku tylko i wyłącznie położymy ją w holu i łazienkach, bo to jak wyglądają nasze stopy i jak mnie bolą po kilkunastu minutach chodzenia po ciepłych płytkach jest nie do opisania. Nogi puchną i bolą, wolę nosić kapcie... A ja mam w całym domu (jeszcze nie mieszkam) i jak temp. na zew. -10 to gres jest taki, że zimny nie jest, ale nie jest na tyle ciepły, żebym mógł komfortowo stać gołą stopą, czy nawet w skarpetkach. Panele chłodne. Jedynie w łazience, płytki marmurowe i gęściej rurki, czuć jest przyjemne, ale nie ciepło, tylko po prostu przyjemnie obojętna temp. podłogi. W domu ok 18-19 st na razie. Teraz mają być ostre mrozy, zobaczę jak będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts