tomb1983 16.02.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 I właśnie tu pojawia się problem. wys. piwnicy 2,20 m . Jest opcja żeby wyciąć kwadrat w podłodze na gruncie tak z 50 cm głęboki. Wtedy od dołu 20 cm styro, a od góry ile wlezie, czyli około 50 cm przyjmując wys. bufora 2m. Tak byłoby dobrze? Wnętrze wyciętego otworu trzeba by wylać betonem. Po bokach nie mam już tak dużych ograniczeń - mogę zmieścić nawet 04 - 05 m izolacji. Ale czy nie będzie problemu z dostarczeniem ciepłej wody z solarów - ma być nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 jak masz problem z wysokością pomieszczenia a nie masz problemu z miejscem po bokach to zrób bufor niższy a o większej średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.02.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jaką chcesz tą pojemność ? Wzór na objętość walca i liczysz.Średnice tak jak pisałem, nawet do 200 cm ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 16.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/fh/hf/anfc/GJddUrsBrfzYVNKrvB.jpg Bufory prostopadłościenne zajmują dużo mniej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.02.2010 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 W dwóch połączonych jest więcej miejsca na wężownice...W 10 połączonych da się i 8 ton zmieścić...Mniejsza średnica to mniejsze parcia na denka. (ja i tak spinam dna centralnie prętem fi 10 czy 12 (jaki znajdę))Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 A docieplić taki to miód malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 18.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 A tak wygląda terazhttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/fh/hf/anfc/g8SuHaB6RHBdhMaaHB.jpg jat tylko znajdę chwilę to opisze tą kotłownie bo jest chyba ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 18.02.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 A docieplić taki to miód malina a wymiary samego zbiornika to 50x120x250 i dodatkowo robi on za razem za naczynko wzbiorcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 19.02.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A docieplić taki to miód malina a wymiary samego zbiornika to 50x120x250 i dodatkowo robi on za razem za naczynko wzbiorcze Na pierwszy rzut oka to pomyślałem że to lodówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.02.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Jak swój dokończę to też będzie wyglądał jak wypasiona lodówka z termometrami Mam chyba takie same, tylko 3 szt., mogłem dać więcej i mieć dokładniejszy wgląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 20.02.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Zamierzam w moim domu zrobić podłogówkę na całości (ok 150m2) czy możecie mi napisać jak sprawuje się ten rodzaj ogrzewania na przy podłogach na których leży dywan lub wykładzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.02.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Jak ktoś ma to policzone i wykonane pod taką nawierzchnię to musi być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrTok 20.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Też tak myślę ale muszę do tego przekonać żonę bo cały czas boi się, że będzie za zimno.A czy w Twoim domu masz powierzchnie podłogi przykryte wykładzinami lub większym dywanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.02.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Ja mam wszędzie ceramikę. A Żony i tak nie przekonasz, znam ten przypadek Ja ze swoją walczyłem, teraz mi dziękuje i docenia ! Ale łatwo nie było ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_barbie_ 21.02.2010 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam serdecznie właśnie dostałam wycenę podłogówki i nie wiem czy to czasem nie za dużo, bardzo proszę o radę, chcę podłogówkę na całym parterze i w górnej łazience + 2 grzejniki rurki w łazienkach, poniżej oferta, proszę doradźcie czy nie za drogo: Instalacja grzewcza: a. Wykonanie podejść pod kaloryfery (system rozdzielaczowy piwnica i piętro), drabinki w łazienkach b. Wykonanie ogrzewania podłogowego z rozdzielaczem - parter c. Wykonanie zespołu pompowo – mieszającego do ogrzewania podłogowego Cena łączna: materiały (rury al-pex i złączki – Wavin Tigris Alupex, rozdzielacze mosiężne, podkład pod podłogi grzewcze Purmo – 2,5 cm styropianu + folia metalizowana), robocizna (w tym rozłożenie styropianu pod ogrzewaniem podłogowym) i VAT 7% - 15.200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 21.02.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 a dom będzie miał 80m2 czy 800 ?bo dla pierwszego przypadku to drogo, dla drugiego to prawie darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomica 21.02.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Grzanie od dołu niezdrowe jest bardzo. Tak! Nie chciałbym tak mieszkać, ale... Na jakiej podstawie twierdzisz że ogrzewanie podłogowe jest niezdrowe? Osobiście nie mam jeszcze, ale po edukacji w tym temacie dochodzę do wniosków zgoła odmiennych. Czy sam fakt o tym że: ogrzewanie od dołu jest najbrdziej wydajnym dla człowieka; czy fakt że wyzwalając mniejszą temperaturę powierzchnia podłogi nie podnosi kurzu (co w ogrzewaniu kaloryferami jest czynnikiem nadrzędnym); że takie właśnie ogrzanie od stóp w górę powoduje mniejszą zachorowalność na choroby; że zajmije więcej miejsca w pomieszczeniu przez co jest bardziej adaptowalne i funkcjonalne. Same zalety. Czy są wady? Napewno są. Ale tych pierwszych jest więcej chyba, że się mylę to prosze wyprowadźcie mnie z błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzes wielki 21.02.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A co myślicie o ułożeniu podłogówki w garażu, czy to jest sens??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 21.02.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 ja mam podłogówke przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_barbie_ 21.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 to jest za 118 metrów podłogówki, błagam napiszcie czy to dużo cena 15.200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts