Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki kolor scian do biało - żołtych mebli?

mrówk1719505931

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to ja mam zupełnie inny pomysł - przemaluj szafki na inny kolor, żółty to porażka, bleee

tak myślisz?

http://www.meblebrw.pl/Offers/27-10-06-15-23-31BRW_LINE_CYFRA_CMYK_kolor%20pomarancz%20i%20zolty_front%20tafla.jpg

Wiem mrówka że kłopot z tapetą, ale nie można mieć wszystkiego, a takie tapety cieszą oko :wink: Oczywiście zrobisz jak uważasz.

ja durna, wybierając farbę wahałam się między tym żółtym a pomarańczowym i ten pomarańcz wydał mi się strasznie oczorypny wpadający prawie w czerwień więc wybrałam zółty :evil: ale na myśl o ponownym wąchaniu smrodu farby no i szlifowaniu robi mi się niedobrze, może pomęczę się jakiś czas tak, a potem jak dłużej nie będzie się zanosic na wymianę mebli to przemaluję fronty

ja durna, wybierając farbę wahałam się między tym żółtym a pomarańczowym i ten pomarańcz wydał mi się strasznie oczorypny wpadający prawie w czerwień więc wybrałam zółty :evil: ale na myśl o ponownym wąchaniu smrodu farby no i szlifowaniu robi mi się niedobrze, może pomęczę się jakiś czas tak, a potem jak dłużej nie będzie się zanosic na wymianę mebli to przemaluję fronty

eeeetam nie przejmuj się, dasz radę tylko trochę wyobraźni i chęci a będzie cacy :wink:

Tylko pamiętaj by ten żółty był w tonacji żółtego z szafek, zdjęcia trochę przekłamują wiec trudno mi dobrać, ale najlepiej jak do tej farby co malowałaś fronty dodać biały aż do uzyskania "bladego" potem pomaluj kawałek plyty czy brystolu i do sklepu na łowy

ło matko wymalowałam do cna tą farbę:) został mi ślad na kuwecie do malowania i na wałku, więc chyba z tym pójdę do sklepu :D

a zielony w tych paskach to oliwkowy, prawda? na zdjęciu od Ciebie wyglada wesoło nawet żarówiasto :) ale to pewnie wina monitora

Tylko pamiętaj by ten żółty był w tonacji żółtego z szafek, zdjęcia trochę przekłamują wiec trudno mi dobrać, ale najlepiej jak do tej farby co malowałaś fronty dodać biały aż do uzyskania "bladego" potem pomaluj kawałek plyty czy brystolu i do sklepu na łowy

ło matko wymalowałam do cna tą farbę:) został mi ślad na kuwecie do malowania i na wałku, więc chyba z tym pójdę do sklepu :D

a zielony w tych paskach to oliwkowy, prawda? na zdjęciu od Ciebie wyglada wesoło nawet żarówiasto :) ale to pewnie wina monitora

oj...ale lepsze to niż nic :wink:

A tak chodziło mi o oliwkowy ale przez RGB wygląda żarowiasto :D

zakupiłam dziś farby: łany pszenicy śnieżki i monsunową zieleń z dekorala. Na wzorniku w sklepie ta aktywnośc wydała mi się jakaś blada, ale nie mogę przestac myśleś czy to nie aktywnośc powinnam kupić. Pomalowałam na kawałeczku ściany monsunową zielenią i stwierdziłam że ma sporo zółtego odcienia i nie wiem czy nie za dużo

zakupiłam dziś farby: łany pszenicy śnieżki i monsunową zieleń z dekorala. Na wzorniku w sklepie ta aktywnośc wydała mi się jakaś blada, ale nie mogę przestac myśleś czy to nie aktywnośc powinnam kupić. Pomalowałam na kawałeczku ściany monsunową zielenią i stwierdziłam że ma sporo zółtego odcienia i nie wiem czy nie za dużo

No tak, bo aktywność działałaby zobojętniająco na fronty szafek, dodałaby elegancji (już używałam jej z żółtymi meblami) a ta monsunowa zieleń będzie żółty kolor podsycać. Nie ma co jednak martwić się na zapas zobaczymy. - tzn mam nadzieję że pochwalisz się jak już wszystko pomalujesz :wink:

Co do drugiego koloru...nie jest za ciemny? bo odcień wydaje mi się że będzie ok, ale pisałaś że chcesz pomalować nią jedną ze ścian...hmmm prawda jest taka że lubisz kolory odważne, nie każdy gustuje w pastelach i chłodnych odcieniach, to Ty będziesz gotować w tej kuchni, więc nie martw się o wybór farb, zobaczymy jaki będzie efekt końcowy i jeżeli nie będziesz zadowolona, to pomyślimy co dalej.

pozdrawiam

to ja mam zupełnie inny pomysł - przemaluj szafki na inny kolor, żółty to porażka, bleee

tak myślisz?

http://www.meblebrw.pl/Offers/27-10-06-15-23-31BRW_LINE_CYFRA_CMYK_kolor%20pomarancz%20i%20zolty_front%20tafla.jpg

Wiem mrówka że kłopot z tapetą, ale nie można mieć wszystkiego, a takie tapety cieszą oko :wink: Oczywiście zrobisz jak uważasz.

Wnętrze wesołe i kolorowe, ale zaprojektowane z dużą konsekwencją.

Białe dodatki i biała podłoga są tłem dla kolorów.

Wyobraź sobie teraz do tego wnętrza brązowe płytki takie jak u mrówki i okna złoty dąb, albo meranti czy mahoń 8)

nie byoby już tak pięknie :D

tak myślisz?

Wnętrze wesołe i kolorowe, ale zaprojektowane z dużą konsekwencją.

Białe dodatki i biała podłoga są tłem dla kolorów.

Wyobraź sobie teraz do tego wnętrza brązowe płytki takie jak u mrówki i okna złoty dąb, albo meranti czy mahoń 8)

nie byoby już tak pięknie :D

Oczywiście, tylko chodziło mi o to że osoba komentująca szafki mrówki nie za bardzo chciała pomóc jej w sytuacji w której jest teraz i wiadomo że frontów nie przemaluje. Z góry uważała, że żółte fronty szafek są beznadziejne i dlatego wstawiłam to zdjęcie by zobaczyła, że żółte fronty często są używane i czasem warto pomyśleć nad wystrojem, dodatkami a powstaje piękny efekt. Bo problem nie tkwi we frontach tylko w sposobie ich oprawy.

wysłałam męża do sklepu i farbę wymienił na aktywność :) Bałam się tej monsunowej zieleni. Ściany już praktycznie pomalowałam, oprócz komina który w jednym miejscu wymaga zaszpachlowania. I stwierdzam: aktywność jest śliczna :lol:

Wczoraj nagrzeszyłam i malowałam paski. W tej chwili nie mogę dać zdjęć bo jestem w pracy, ale wieczorem postaram się wkleić.

Za polecenie aktywności Emilko stokrotne dzięki :)