Tomi78__ 25.02.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 A dziekuje, dziekuje A skad kolega dokladniej jak mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panel 25.02.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Z okolicy Gorzowa, dokładnie za jego południową granicą, zacząłem co nieco w zeszłym roku i mam zamiar ruszyć w kwietniu po powrocie do kraju. Tymczasem pochłaniam teorię i czytuję tutejsze wątki, bo jednak budowa wymaga pewnej znajomości poszczególnych zagadnień. Dobrze, że są tacy, którzy chętnie swoimi doświadczeniami i wiedzą się dzielą, ułatwia to życie takim jak ja. Raczej jestem czytelnikiem i obserwatorem, bo i praktycznie w budowę się dopiero uwikłam niebawem. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 25.02.2010 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Z okolicy Gorzowa, dokładnie za jego południową granicą, zacząłem co nieco w zeszłym roku i mam zamiar ruszyć w kwietniu po powrocie do kraju. Tymczasem pochłaniam teorię i czytuję tutejsze wątki, bo jednak budowa wymaga pewnej znajomości poszczególnych zagadnień. Dobrze, że są tacy, którzy chętnie swoimi doświadczeniami i wiedzą się dzielą, ułatwia to życie takim jak ja. Raczej jestem czytelnikiem i obserwatorem, bo i praktycznie w budowę się dopiero uwikłam niebawem. Pozdrówka Podobnie jest u mnie - czytam i pytam, a budowa juz rozpoczeta a teraz czekam na wiosne bo ekipa sie rwie do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 17.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Tomi ja akurat tez szukam reku i jak tak spojrzysz na ceny Nikola to nie za bardzo atrakcyjne sa. Jezeli moge cos doradzic to spojrz sobie na Reku Luna200dospela. dla twojego domku mogloby sie nadac. nie znam ceny ale centrala optimal420 kosztuje 3800zl! Jak nie ta, to spójrz jeszcze na Jan-gaz centralka 350 rwoniez tylko 3800zł. Coulignon ma taka sama mozesz zapytac o wyniki, ale to sa dobre rekuperatory. Pamietaj też, ze jak robisz gwc to tak naprawde jakosc rekueratora nie wprowadza jakiejsc olbrzymiej roznicy, bo i tak nie wycisniesz tej sprawnosci przy powietrzu doprowadzanym na poziomie kilku stopni C. Zauwaz, ze Nikol 200 na takim samym wypasie kosztuje 7200zl? 2 x drozej? wszystkie opcje maja bypass i sterowniki uwzgledniajace automatyke do gwc. Moim zdaniem Te wszystkie reku maja podobne parametry, wentylatory na prad staly. do tego Jan-gaz masz 350 co pozwoli ci pracowac na nizszych obrotach. chociaz przy twojej kubatorze to chyba 200 w zupelnosci starczy Moim zdaniem nie ma sensu przeplacac za marke. Ponizej linki: Dospel luna 200 Nikol 200 Jangaz cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 21.03.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Dzieki za rade, w sumie o reku tak jeszcze na powaznie nie myslalem, tzn nie dokonalem 100% wyboru, jeszcze sprawa otwarta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 30.03.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 witam,budujemy ten sam dom tylko inne zmiany w projekcie tzn.schody do piwnicy w miejscu wiatrołapu który będzie dostawiony z przodu domu,tym samym zwiększy się balkon,rezygnacja z okien wzdłuż domu(działka niecałe 15m szerokości).mam pytanko;jakie będziecie robić schody na poddasze? pozdrawiam. Schody beda betonowe wylewane, zabiegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 08.04.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam sąsiada. Co prawda nasza ulica już ma nazwę, ale mimo wszystko to jedno osiedle. Pozdrawiam Agnieszka z Olimpijskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 11.04.2010 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 A witam, witam Jak milo ze mozna sie tu z sasiadami spotkac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 20.04.2010 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Przez to nowe forum, nie mam ochoty tu zagladac, kiedys przesiadywalem godzinami i czytalem, teraz niemoge sie odnalezc, i chyba czas zakonczyc ten dziennik i zagladanie tu...... wielka szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 15.08.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Hej, Zaglądam do Ciebie od czasu do czasu czekając na zdjęcia. Domek jak widze już się prezentuje. Też mnie korciła płaska dachówka ale mi się wąż uaktywnił w kieszeni. Z kolei z oknami to mnie zbiłeś z tropu: 23 tyś? ile wychodzi współczynnik okna? Kurcze na taki mały domek to całkiem sporo. Opcje tyle kosztują czy te narożne okna?A propos twojej dachówki: spójrz na stronę pracowni Domy z wizją. Naprawde fajne pomysły na elewacje można podejrzeć i fajnie by pasowały do plaskiej dachówki. Może Ci sie coś spodoba. powodzenia. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Peter.Gd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.08.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Dzieki, zobacze sobie, co do okien to najwyzszy (najcieplejszy) model veki - alphaline. Wspolczynnik dla okna tarasowego u-0,69, dla mniejszych okien u- 0,77; u-0,82.Szyby potrojne o wspolczynniku 0,5. kolor orzech obustronny, tarasowe okno przesuwne(4880zl!!!!) Do wszystkiego rolety z napedem elektrycznym i sie nazbieralo, nie chcialem oszczedzac na oknach bo maja byc na cale zycie(mam nadzieje) oszczedze na panelach i plytkach:) A dachowka na tak maly dach nie wyszla tak duzo (15tys z wszystkimi bajerami, folia i wylazem dachowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaogrodniczka 18.08.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witaj Tomku! Widze że domek rośnie w oczach. Na kiedy planujecie przeprowadzke:)Pozdrawiam i zapraszam na kawke jak będziesz w pobliżu:)Wiolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.08.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Czesc Wiola, po 17stym wrzesnia na stale zjezdzamy, a i tak musze Was odwiedzic i jakies interesy z Darkiem porobic , Spoko odezwe sie pod koniec wrzesnia. Pozdraiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piokar38 13.01.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zastanawiam sie nad stropem zeranskim. Czy mozesz podac namiary gdzie je kupowales?Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 16.01.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 firm jest wiele, wokol mojej miejscowosci są przynajmniej trzy ktore ja znam, w gorzowie, w drezdenku, w miedzychodzie, podejrzewam, ze kolo kozuchowa tez znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.01.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 napisz jak tam poszło wylewanie i układanie kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 17.01.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 firm jest wiele, wokol mojej miejscowosci są przynajmniej trzy ktore ja znam, w gorzowie, w drezdenku, w miedzychodzie, podejrzewam, ze kolo kozuchowa tez znajdziesz. Tomi, podaj proszę warstwy stropu na parterem, thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.01.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 napisz jak tam poszło wylewanie i układanie kabli. W sumie dobrze, posadzkaze sie wkurzali, ze wolno nam idzie z tymi kablami. Ale calosc bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.01.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Tomi, podaj proszę warstwy stropu na parterem, thx strop zeranski 24cm, styropian 3+3, wylewka z kablami 9cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 19.01.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 strop zeranski 24cm, styropian 3+3, wylewka z kablami 9cm A dlaczego właśnie żerański, taki był w projekcie, czy zmieniałeś? Długo dźwig te płyty układał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts