patatajka80 15.11.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Czy macie jakiś złoty środek do czyszczenia zakopconej szyby kominkowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Moim złotym środkiem jest pianka do szyb kominkowych z OBI.Przedtem zanim kupiłem ową piankę złotym środkiem był popiół na miękkiej szmatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 15.11.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Ja mam preparat do czyszczenia piekarników i grilla z casto.Chyba połowę tańszy od takiegio do szyb kominkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 15.11.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Plyn WICUŚ,troche cierpliwości,wczesniej rodzaj palonego drzewa i sposob ulozenia,rok praktyki,sposob wykorzystania kominka-czestosc palenia....Wiele substancji testowalem,po 1.5 roku palenia,mam duuuzo wieksza wiedze i umiejetnosci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofastbba 15.11.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Mozna mocno rozpalić kominek drobnymi patykami i sadza sie wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 15.11.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Przy paleniu mokrym drewnem,iglastym,wrecz ze skorupa na szybie...pozniej gdy sadza drobno pokrywajaca szybe i rownomiernie,nie da rady juz ten sposob.....Acha,zeby nie bylo zludzen,niewielu ,wyjatkom,udaje sie palic w kominku z plaszczem bez zabrudzenia szyby w czesci jej powierzchni,zawsze sie zabrudzi,jednym mniej,drugim wiecej-tu konstrukcja paleniska,rodz. drewna itp. ale szyba jak nie pod koniec kilkugodzinnego palenia,to przy nastepnym paleniu sie u-pitoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patatajka80 15.11.2009 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 dzięki za podpowiedzi..widzę, że większość stosuje specjalne płyny do kominków...a myślałam, że zwykłym Cifem dam radę) Widziałam na Allegro taką serię do czyszczenia różnych różności - HG- był tam właśnie płyn do kominków, ale kosztuje prawie 40 zł!!...liczyłam, że znajdę coś tańszego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.11.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 płyn SINISE albo np. pianka STARWAX`a, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 15.11.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 http://forum.muratordom.pl/jaki-plyn-do-czyszczenia-szyby-kominka,t140756.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.11.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 My za radą kolegi kupiliśmy w Tesco płyn DIX, o ten: http://www.superkoszyk.pl/data/gfx/pictures/large/2/0/6502_2.jpg http://www.golddrop.com.pl/dix-professional---grill-kominek-kuchenka.html kosztował ok. 9 zł i jest REWELACJA!!!! a wcześniej próbowałam jakichś superdrogich proszków, płynów itd. a efekt był opłakany. Naprawdę warto kupić tego DIX-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 15.11.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 coca cola usunie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 15.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 My również czyścimy tym Dixem i potwierdzę jego jakość.Uważać tylko trzeba przy spryskiwaniu szyby, bo opary okropnie podrażniają gardło. Psy z daleka, jak wąchnie to maskara dla zwierzaka.Ja spryskuję, czekam chwile , papier toaletowy i szyba lśni, czasami trzeba 2x spryskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.11.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Płyn z CASTORAMY o nazwie "Cyk cyk". Pisano wielokrotnie o nim tu na FM. Potwierdzam rewelacyjną skuteczność. Koszt : 14 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.11.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Płyn z CASTORAMY o nazwie "Cyk cyk". Pisano wielokrotnie o nim tu na FM. Potwierdzam rewelacyjną skuteczność. Koszt : 14 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gifler 13.12.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam , Polecam również jak koleżanka Aga 1 preparat CYK CYK.Jest super ! Czysci moją szybę i nie ważne jak jest usmolona , nawet jak nie myje szyby ( bo nie mam czasu ) przez 10 paleń to i tak wyczysci.Kiedys miałem płyn ale płyny tak nie czyszczą a to jest w formie piany, nie scieka na podłoge .Cena tez jest rozsadna ok 15 pln . Używam go juz drugi sezon i nie niszczy sznura w drzwiczkach. Ja kupje go w Castoramie ale widziałem go tez w Leroy Merlin. Pozdrawiam i życzę miłego PALENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Palę w kominku już 4 sezon a szybę czyściłam dosłownie kilka razy (na koniec sezonu) jak się "dobrze" pali a nie tli suchym drewnem to samo się wypali.nawet dzisiaj : rano wstaję szyba zakopcona w kominku tylko kilka żarzących się węgielków, podrzuciłam trochę suchych kawałków , rozpaliło się porządnie za pół godzinki szyba jak nowa.Ja nie miałabym kiedy czyścić bo szyba ciągle gorąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 14.12.2009 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 A co za model kominka lub jaka firma , bo ma również znaczenie wlot powietrza i długi czopuch komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 14.12.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mam wkład kominkowy duży Jotul panoramiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 14.12.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Witam a ja zakopconą szybę czyszczę płynem REMIX , który polecił mi znajomy - jest świetny ale nie wiem ile kosztował. to fotka tego REMIXU http://www.czp.pl/kominek/remix.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.12.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 czyściki z raypat-a + mydło szare + woda ( z tym tylko,że ta przyjemność troche kosztuje, ale to jest na lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts