mim 16.11.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mam już położone tynki gipsowe. W tym tygodniu będą robione wylewki, czy trzeba już grzać w domu, żeby to wszystko wyschło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 16.11.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Żeby wyschło to trzeba grzać.U mnie tynki gipsowe były skończone na początku października tamtego roku.Przez zimę nic nie było grzane - nic się nie stało, a mrozy były nawet powyżej 20 stopni. Był dobry przewiew, bez ocieplenia poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.11.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mozna poczekac do wiosny. Na razie mrozów nie zapowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim 16.11.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Dzięki. Mój wykonawca będzie grzał po zrobieniu wylewek. Obawiałem się, czy wilgoć nie wejdzie w ściany, jak niektórzy mi mówili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.11.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 A wejdzie, wejdzie Jak zaczniesz grzać, to z kolei wyjdzie, więc nie ocieplaj poddasza dopóki nie wyschną Ci tynki i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 16.11.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Grzać i wietrzyć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.11.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Kilka miesięcy to będzie schło... Jeśli w tym czasie nie będzie mrozu to kto wie... może nie trzeba grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 16.11.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jak będziesz przy wylewkach zobacz ile wody zostanie do niej zużyte. Odpowiesz sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.11.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Jak będziesz przy wylewkach zobacz ile wody zostanie do niej zużyte. Odpowiesz sobie sam. Do miksokreta leje sie wiadro na jeden raz. Nie wydaje się to dużo, a mimo to jest mokro. Z tynkami jest inaczej, polecam odkucie kawałka w "neutralnym" miejscu miesiąc po tynkowaniu. Można się zdziwić... . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 17.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dobra wentylacja jest ważniejsza od wyższej temperatury, ale tynki gipsowe są kapryśne i jeśli nie będą porządnie suszone od początku, to może na powierzchni powstać taka szklista warstwa, która nie przepuszcza wilgoci i cała woda zostanie w tynku aż ktoś wpadnie na pomysł, żeby przeszlifować mokrą ścianę. Bez sensu taka robota. Trzeba suszyć, i to najlepiej nagrzewnicami z nawiewem, żeby powietrze było dodatkowo ruszone mechanicznie. W zimie to się wydaje bez sensu, ale jak już te tynki są położone, to trzeba się z tym pogodzić i próbować stworzyć wiosenne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim 17.11.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Wykonawca = deweloper ma zamontować ogrzewanie gazowe po wylewkach. Nie wiem dokładnie, co ma na myśli. Ponieważ dom kupuję z piecem i grzejnikami, więc może założy już ten piec i grzejniki i będzie grzał. Teraz temperatura jest ok. 10 stopni w dzień, więc jest dość ciepło. Z drugiej strony ciągle pada, więc nie za dobre warunki do schnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 17.11.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 wietrzyć - woda musi gdzieś przecież wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts