Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spi?arnia w domu tak czy nie?

Gość

Spiżarnia to dla ciebie:  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Spiżarnia to dla ciebie:

• Praktyczny schowek na zapasy żywności, nie musi być zaraz przy kuchni.
    • Integralna część kuchni, trzymam w niej prawie wszystkie kuchenne akcesoria i produkty spożywcze.

Recommended Posts

Obowiązkowo TAK !!!szukałam projektu ,który miał spiżarnię i pralnię-znalazłam :lol: Kuchnia może być wtedy z mniejszą ilością mebli (koszty) i można bałaganić i hałasować(np.mikserem) w spiżarni za zamkniętymi drzwiami.Pralnia i suszarnia też sąważne ,ale to już inny wątek....

• Odpowiedzi 163
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W poprzednim mieszkaniu miałam dużą kuchnię (bez spiżarki). Teraz mieszkam w wynajętym domu z małą kuchnia i spiżarką. Po doświadczeniach zdecydowałam, że chcę mieć dużą kuchnię z szafkami. Bez spiżarni. Pewnie jestem w dużej mniejszości. ale ja tak wolę. A co do kosztów (bo więcej szafek) to bzdura. Przecież spiżarka to dodatkowe ściany, które trzeba postawić, otynkować, pomalować i jeszcze wstawić drzwi.

W poprzednim mieszkaniu miałam dużą kuchnię (bez spiżarki). Teraz mieszkam w wynajętym domu z małą kuchnia i spiżarką. Po doświadczeniach zdecydowałam, że chcę mieć dużą kuchnię z szafkami. Bez spiżarni. Pewnie jestem w dużej mniejszości. ale ja tak wolę. A co do kosztów (bo więcej szafek) to bzdura. Przecież spiżarka to dodatkowe ściany, które trzeba postawić, otynkować, pomalować i jeszcze wstawić drzwi.

Ja chyba będę również w mniejszości bo uważam jak Anna99 że lepsza jest duża kuchnia z dużą ilością szafek niż spiżarnia. Wszystko jest pod reką na miejscu w kuchni. Jeśli już to przydałoby się osobne miejsce na dodatkową zamrażarkę. Ale wcale nie musi to być spiżarnia.

Pozdrawiam

Widzę, że wątek się ożywił. Ciesze się.

Na dzień dzisiejszy w moim domu spiżarnia będzie. Również myślałam o większej kuchni z dużą ilością szafek ( zamiast spiżarni). Najwyżej za pare lat jak się nią znudzę będę rozwalać ściany :wink:

Pozdrawiam :D

I ja jestem zdecydowanie ZA.

Co więcej, podczas szukania projektu spiżarnia przy kuchni była jedynym, od samego początku przeze mnie wymaganym pomieszczeniem. To spiżarnia stała się głównym (choć nie jedynym) powodem wyboru akurat tego projektu :lol: :lol:

A wszystkie zalety tego niewielkiego pomieszczenia zostały juz opisane powyżej więc nie będę powtarzać :lol: :lol:

D33 Nieduży L

dla mnie duża kuchnia nie zastąpi małej spiżarni,przykład niedawny -święta -duża impreza -wypieki-tort,ciasta ,galaretki itp, mięsa,pasztety ,szynki i galantyny .....i gdzie to wszystko przechować?w szafkach? w lodówce ciasto przejdzie zapachami wędlin! Dosyć męczę się bez spiżarki i teraz bedę ją miała !!!!

• 5 years później...

uuuu a ja właśnie zlikwidowałam spiżarkę w kuchni, była w projekcie a ja aby mieć większą kuchnię wyeliminowałam spiżakę :cry: Pocieszam się tym ,że cały budynek będzie podpiwniczony więc wszystko upcham w piwnicy.Nie wiem czy to dobry pomysł :roll:

Mam obecnie spiżarkę w kuchni w bloku i jest tam jeden wielki syf...narzędzia,słoiki,kartofle,cebula,papier toaletowy ,stare graty, nawet rolki i nikomu się tam nie chce sprzątać, a ja jak ją otwieram to mi wszystko na łeb leci... :evil: