Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka podłoga do baltów wenge? proszę o rady :)

annaliszka

Recommended Posts

Witam,

chciałabym poprosić Was o radę. Jeżeli temat już wcześniej się pojawił to przepraszam, nie mogłam go odszukać.

Jestem w trakcie użądzania mieszkania, właściwie dopiero zaczynam. Zamówiłam kuchnę w kolorze białym lakierowaną na wysoki połysk. Kuchnia ma nowoczesny charakter. Dopasowaliśmy do niej blaty w kolorze drewna Wenge. Zastanawiam się w jakim kolorze dobrać podłogę do blatu?

Dodam, że jest to aneks kucheny gdzie na podlodze bedzie położony jasny gres, natomiast cięzko dobrac mi podłogę w salonie aby komponowała się z kuchnią. Salon z kuchnia ma 26m2 więc nie jest to duże pomieszczenie i wolałabym uniknąć bardzo ciemnej podlogi jak np. wenge. Zalezy mi aby mieszkanie było jasne i utrzymane w bialej tonacji. Bardzo podoba mi się sucupira, ale ma ona ciepły odcień, ktory nie bardzo pasuje mi do chłodnego wenge. Co myślicie o jasnej dębowej podlodze? czy będzie pasowała?

Listwy planuję założyć w kolorze ścian czyli w kolorze magnoli

Bardzo proszę o rade i z gory dziękuję za pomoc :)

pozdrawiam

Blaty wenge to blaty w kolorze cienego egzotycznego drewna wenge :) taki skrót myślowy :) poniżej wklejam zdjęcie blatu, który wygląda bardzo podobnie do mojego....

http://naszemieszkanie.files.wordpress.com/2009/06/blaty_olejowane_venge.jpg

natomiast kuchnia jest w takim stylu:

http://www.opex.pl/galeria/glebocka/produkty/68.jpg

będę wdzięczna za wszelkie Wasze propozycje.