Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświadczyny bez pierścionka

fred211979

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to może zacznijmy z drugiej strony : dlaczego nie pierścionek?

problem z rozmiarem? :wink: :lol:

zaręczyny są tradycją i z okazji tej tradycji kupuje się również tradycyjnie pierścionek zaręczynowy .... :roll:

ale nie każdy musi się przecież zaręczać :roll:

ja sie nie zaręczałam ... w zasadzie w ogóle nie brałabym ślubu , ale ze względu na córę (szkoła i niekompatybilne nazwiska ) - nieco ponad 3 lata temu powiedziałam w Urzędzie sakramentalne "tak" :wink: :D

u nas to była tylko formalność ... za stary wróbel jestem na jakieś ceregiele :wink:

ale jeśli wyvbranka jest młoda, w dodatku romantyczka to może się okazać, że bez zaręczyn i pierścionka się nie obędzie .... :roll:

sam znasz Ją najlepiej i pewnie wiesz , czy chce dostać pierścionek czy po prostu obietnicę złożoną gdzieś w romantycznym miejscu przy kominku na skórze niedźwiedzia :wink:

Gość M@riusz_Radom

Wysil się chłopie !! a nie idziesz na łatwiznę w postaci wręczenia pierścionka !!

Zobacz jak robią to inni

Trochę się pokłóciłam z moim chłopakiem. No właśnie, chłopakiem czy już narzeczonym? O to cały spór. Wczoraj baraszkowaliśmy sobie w domciu, bo moi rodzice pojechali na wakacje do Rucianego-Nidy. Uwielbiamy zabawy analne, więc było trochę lizanka pupy i tak dalej... Nagle on mówi "kochanie, a teraz pogmeraj mi ręką w Grocie Nestle" - tak żartem mówimy na odbyt. Robiliśmy tak juz nieraz (tylko nie mówicie że on jest jakimś kryptopedałem, bo wcale tak nie jest!), więc nasmarowałam dłoń i włożyłam i nagle czuję że on w środku coś ma! Chwyciłam to w palce i wyjęłam, a to złoty pierścionek! On wtedy mnie pocałował i powiedział, trochę speszony z wrażenia "to zaręczynowy". I spytał czy oryginalnie to wymyślił. No muszę powiedzieć, że byłam zaskoczona i to niemile... uważam że już przesadził Co innego zabawy w łóżku a co innego zaręczyny...wolałabym tak tradycyjnie z kwiatkami i pierścionek w pudełeczku...a nie tak z tyłka

Obraziłam się trochę, on przeprasza i juz w sumie nie wiem... może potraktowac to bardziej na luzie? Macie podobne doświadczenia?

Pozdrawiam, Kaśka

to może zacznijmy z drugiej strony : dlaczego nie pierścionek?

problem z rozmiarem? :wink: :lol:

zaręczyny są tradycją i z okazji tej tradycji kupuje się również tradycyjnie pierścionek zaręczynowy .... :roll:

ale nie każdy musi się przecież zaręczać :roll:

ja sie nie zaręczałam ... w zasadzie w ogóle nie brałabym ślubu , ale ze względu na córę (szkoła i niekompatybilne nazwiska ) - nieco ponad 3 lata temu powiedziałam w Urzędzie sakramentalne "tak" :wink: :D

u nas to była tylko formalność ... za stary wróbel jestem na jakieś ceregiele :wink:

ale jeśli wyvbranka jest młoda, w dodatku romantyczka to może się okazać, że bez zaręczyn i pierścionka się nie obędzie .... :roll:

sam znasz Ją najlepiej i pewnie wiesz , czy chce dostać pierścionek czy po prostu obietnicę złożoną gdzieś w romantycznym miejscu przy kominku na skórze niedźwiedzia :wink:

Serdecznie dziekuje za odpowiedz.

Ja mam 30Lat. Ona 32 po rozwodzie(jej małżestwo to była męczarnia) i ma coreczke 8 letnią. Slub tylko w urzedzie już - chciałbym w kościele, ale juz sie z tym pogodziłem...

Obije jestemy romantykami.. i chciałbym,zeby ten dzien było zarówno dla niej jak i dla mnie czymś.. wyjatkowym.

Ona nie nosi pierscinków w ogole. Obrączke będzie nosić... Piescionek zareczynowy byl by tylko na zareczyn.... ale może zareczyny zareczynami... ale tradycja tradycją... i nawet jesli to brdzie do szafy, czy do szuflady to moze i tak warto... to bedziemy pamietac do konca zycia..

no dobra ... to przyznam sie.... jak pierwszy raz wychodziłam za mąż mając 18 lat - miałam zaręczyny ....

w gronie rodzinnym , z pierścionkiem i bukietami dla mnie i mojej matuli , klęczał na kolanach jak na młodziaka przystało ... jednym słowem wieś śpiewa i tańczy ... :roll:

jak wspominam, to się z tego śmieję ... to było zupełnie nie w moim stylu - na pokaz i dla rodziny urządzone ... no ale w tamtej rodzinie taka była właśnie tradycja :roll:

jesli już miałabym wybierać to wolałabym ten kominek i perski dywan nawet bez pierścionka ... :wink:

Wysil się chłopie !! a nie idziesz na łatwiznę w postaci wręczenia pierścionka !!

Zobacz jak robią to inni

Trochę się pokłóciłam z moim chłopakiem. No właśnie, chłopakiem czy już narzeczonym? O to cały spór. Wczoraj baraszkowaliśmy sobie w domciu, bo moi rodzice pojechali na wakacje do Rucianego-Nidy. Uwielbiamy zabawy analne, więc było trochę lizanka pupy i tak dalej... Nagle on mówi "kochanie, a teraz pogmeraj mi ręką w Grocie Nestle" - tak żartem mówimy na odbyt. Robiliśmy tak juz nieraz (tylko nie mówicie że on jest jakimś kryptopedałem, bo wcale tak nie jest!), więc nasmarowałam dłoń i włożyłam i nagle czuję że on w środku coś ma! Chwyciłam to w palce i wyjęłam, a to złoty pierścionek! On wtedy mnie pocałował i powiedział, trochę speszony z wrażenia "to zaręczynowy". I spytał czy oryginalnie to wymyślił. No muszę powiedzieć, że byłam zaskoczona i to niemile... uważam że już przesadził Co innego zabawy w łóżku a co innego zaręczyny...wolałabym tak tradycyjnie z kwiatkami i pierścionek w pudełeczku...a nie tak z tyłka

Obraziłam się trochę, on przeprasza i juz w sumie nie wiem... może potraktowac to bardziej na luzie? Macie podobne doświadczenia?

Pozdrawiam, Kaśka

Maaaaariusz .... ja Cię proszę ... nie przy śniadaniu :-? :lol: :lol: :lol:

Ale pierścionek to taki symbol - patrzcie, jaka jestem szczęśliwa :wink:

A im większy brylant, tym szczęście większe 8)

żartuję :lol:

Fred, dla mnie pierścionek był oznaką tego, że już niedługo będziemy żyć naprawdę razem i ze sobą. Był wybierany SPECJALNIE DLA MNIE, z myślą o mnie.....

I choć ten mój był na mój gust zbyt okazały, to było mi bardzo żal, kiedy zgubiłam go kilka tygodni po ślubie :(

Ja mam 30Lat. Ona 32 po rozwodzie(jej małżestwo to była męczarnia) i ma coreczke 8 letnią. Slub tylko w urzedzie już - chciałbym w kościele, ale juz sie z tym pogodziłem...

Obije jestemy romantykami.. i chciałbym,zeby ten dzien było zarówno dla niej jak i dla mnie czymś.. wyjatkowym.

Ona nie nosi pierscinków w ogole. Obrączke będzie nosić... Piescionek zareczynowy byl by tylko na zareczyn.... ale może zareczyny zareczynami... ale tradycja tradycją... i nawet jesli to brdzie do szafy, czy do szuflady to moze i tak warto... to bedziemy pamietac do konca zycia..

Powiem tak .... skoro oboje romantyczni , skoro Ona po przejściach - to warto może faktycznie zatroszczyć się i sprawić, żeby ten dzień był dla Was szczególny.

Tu nie chodzi o sam pierścionek ... tylko o oprawę sytuacji.

Samotny wypad gdzieś razem na weekend , fajna sceneria , szczere słowa .... a pierścionek jeśli już musi być - nie musi być okazały - niech będzie skromny - jako symbol , no bo skoro nosić Go nie bedzie - to lepiej róznice finansowa przeznaczyć na naprawdę niezapomniany spedzony razem czas tylko we dwoje z okazji tej okoliczności.

A może porozmawiaj z Nia i rozeznaj sytuację jak Ona sobie to wyobraża.... bo rozbieżności zdań mogą docelowo okazać się spore ... coby się nie okazało, ze Ona nie tego oczekuje .

Romantyczni ? Zna ktoś kogoś, kto po 30 latach życia nie przemienił się z romantyka z pragmatyka skrzywionego życiem ?

ja tam nie wiem bo żech jezd baba twardo stąpająca po ziemi ... ale fred211979 tak twierdzi, więc może i tak jest :roll:

jest jeszcze opcja, że znają się niedługo , wszystko przed nimi i życie zweryfikuje :wink: