Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświadczyny bez pierścionka

fred211979

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupię najpierw pierścionek na odpuście ;) tak dla jaj i zobaczę reakcję oczywiście jak już będzie kandydatka ;)

jakbym była na miejscu tej laski to zebrałbyś takiego ....nawet już nie kosza , tylko kopa cobyś się przez tydzień nie pozbierał :roll: :p

piterazim ... są tacy , są ... za dużo romansów czytają ... :wink:

piterazim ... są tacy , są ... za dużo romansów czytają ...

Znam nawet taką - fajna kumpela - trochę szkoda że się marnuje. Za wysokie progi dla męskiej części świata - szuka faceta idealnego. W zasadzie ja spełniam wszystkie warunki, no ale cóż - zajęty jestem 8)

a skromność to wrodzona :wink: :D

ja też mam taka kumpelę ... może to ta sama? :roll: :lol:

Moim zdaniem zdecydowanie z pierścionkiem. Zwłaszcza że oboje romantycy. Ja nigdy nie uważałam się za romantyka tym bardziej mojego męża. Pierścionek chciałam i wiedziałam że będę nosiła mimo że więcej żadnej biżuterii nie noszę, wybieraliśmy razem. Natomiast maż go odebrał, zapakował w piękne pudełeczko, zabrał mnie na snowboard i na wyciągu krzesełkowym nad górami pięknie się oświadczył. I tu mi racjonalnej i mało emocjonalnej osobie łezki popłynęły i było jak najbardziej romantycznie. Pierścionek mimo że widziałam go wcześniej miał jednak znaczenie.

A poza tym tak sobie myślę czy nie poczuje, że Tobie mniej na tym zależy bo to jak napisałeś ślub tylko cywilny. Może jej być przykro. A jak wiemy kobietom różne wytłumaczenia męskiego zachowania do głowy przyjść potrafią. Niekoniecznie te najprostrze i zgodne z intencjami ;)

1. Jak będzie pierścionek - może być "to już było"

2. Jak nie będzie - to " chytrusek, zaoszczędził na geście"

A w ogóle, o sso chodzi ? 8)

Jak nie będzie mamusi się podobał, jak znalazł dla córci na 18'tkę.

Czyli inwestycja finansowa przyszłościowo dobrze rokująca. :D

ja też pierścionków nie noszę wcale i generalnie powiedziałabym, że pierścionek "nie jest konieczny", ale... no właśnie choć nie nosze pierścionków to ten zaręczynowy (na co dzień leżący w szkatułeczce) od czasu do czasu zakładam i tak mi jakoś milej i cieplej na serduchu, od razu wspominki się włączają...ach rozmarzyłam się...więc może jednak z pierścionkiem??? ;-)

POWODZENIA :-D

Gość coolibeer
A teraz powiedzta ktora laska nie chce pierscionka?

To jak walenie główą w mur, tradycji nie da sie nie zmienić -można próbować i są drobne wyjątki ale...

ja nie chciałam za drugim razem ..... i nie mam ....

to trzeba było brać :p jak dawał ;)