kuleczka 24.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jakiś czas temu zmieniłam typową wełnianą kołdrę na kołdrę z wypełnieniem z wełny owczej. I jestem z tej decyzji bardzo zadowolona. po 1.Kołdra z wełny zostawiała małe kłębki wełny co przy każdej zmianie poszewek kończyło się odkurzaniem dywanu. po 2. Pranie przyprawiało mnie o ból głowy Po paru godzinach przed komputerem znalazłam kołdrę z wypełnieniem z wełny na http://www.fedo.pl/koldra-z-owczej-welny-160x200-cm.html i bez wahania postanowiłam ją kupić. Cena nie wygórowana, a jakość bardzo dobra. Tak dla jasności oczywiście powlekam ją w poszewki. Zamowiłam dziś na Twoją odpowiedzialność te kołderkę , tylko większy rozmiar. Potrzebuję czegoś cieplejszego, bo pod obecną kołdra marznę, a nie lubię podkręcać grzejników w sypialni ze względów zdrowotnych Zdam relację jak już dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 24.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jak pisałam wcześniej mam taką marketową koddrę i koc (poduszki też ) .. i 3 lata po użytkowaniu nic się nie sypie i nie zbryla , więc bez przesady poproszę ...a i moją ma większy % wełny ,bo to 50/50 to podróba jak nic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 O tyle specjalny płyn lub proszek,że do prania wełny np. perwool... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula143 25.11.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Wszystko to kwestia gustu i upodobania.Ja nie wyobrażam sobie spania pod kołdrą bez poszwy więc powlekam, ale każdy może zrobić według swojego uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murzynek333 25.11.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no ale jak się powlecze taką kołdrę to ona cały czas zachowuje te swoje właściwości, bo przecież nie każdy luibi spać pod gołą kołdrą.. no przynajmniej tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nipsu 25.11.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 murzynek333 -> no masażu /peelingu to ona Ci raczej przez warstwę poszewki nie zrobi... ale nikt Ci nie zabroni jej powlekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 25.11.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 tmx -> czyści się raz na kilka miesięcy (+/-6-7). można wyprać w pralce (mniejszy komplet powinien się spokojnie zmieścić), albo w wannie, z płynem do prania wełny - kilka razy zmieniasz wodę (ze 4), aż będzie czysta i odwieszasz do przeschnięcia. kilka postów wyżej dziewczyny opisywały dokładniej. tak tak ale to tak ajkby pod zwykła kołdrą powleczoną spało się tyle tygodni /m-cy..... mnie to by jednak "odstraszało" Ale jak napisałam - rzecz gustu i przyzwyczajenia......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nipsu 25.11.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 nie do końca, bo lanolina nie pozwala na wnikanie brudu i kurzu. ale oczywiście na siłę nie będę przekonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 25.11.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 moja Mama jest użytkowniczka takiej pościeli i bardzo sobie chwali, śpi w niej bez od kilku lat, pierze kilka razy do roku. sama tez bym sobie kupiła ale mam alergie na wełnę więc zakup nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagalog 25.11.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 52% poliester, 48% bawełna (polycotton) Za wełnę w sztucznym poliestrze jednak podziękuję, i zostanę przy wełnie bez powlekania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No,nie wiem co CI napisać....przecież nawet na sznurku z polipropylenu wyschnie ...jak masz balkon to próbuj na balkonie ,a później jak już nie będzie nic kapać to na suszarkę ,lub grzejnik (na grzejnik wcześniej trzeba dać gruby ręcznik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baska481719506049 05.12.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witaj,Sama mialam niedawno taki dylemat. Zdecydowalam sie jednak na posciel z Camela (brazowa) i nie zaluje. Przyjechal pan z poznanskiej firmy i mi doradzil(maja przerozne wzory i mozliwości konfiguracji). Nie chce robic reklamy wiec jesli mas pytania pisz na e-mail mojego meza (nasz wspolny) [email protected] chetnie dam namiary na tamta firme. Naprawde wysoka jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 05.12.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witaj, Sama mialam niedawno taki dylemat. Zdecydowalam sie jednak na posciel z Camela (brazowa) i nie zaluje. Przyjechal pan z poznanskiej firmy i mi doradzil(maja przerozne wzory i mozliwości konfiguracji). Nie chce robic reklamy wiec jesli mas pytania pisz na e-mail mojego meza (nasz wspolny) [email protected] chetnie dam namiary na tamta firme. Naprawde wysoka jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KajetanKajtek 07.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Miałem kiedyś wełnianą pościel i faktycznie jest ciepła, świetnie sprawdza sie w zimę. Obecnie śpimy pod puchową kołdrą i też nie narzekamy Ciepło nam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoan25 07.10.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Mam taką wełnianą pościel z prezentacji - i trafia mnie szlag!Fakt śpi się pod nią super, ale kłębuszki wełny które się od niej oddzielają- masakra!!!! Wszędzie tego pełno, nosi się po całym mieszkaniu. I chociaż nie ma nas cały dzień w domu, chyba przez uchylone okna, wiatr to roznosi!Pierzemy to w pralni z lanoliną raz na 1-2 m-ce, nie widać by się niszczyła, ale i tak chętnie zamieniłabym ją na zwykłą....Niestety , ku mojej rozpaczy synek dostał teraz od babci komplet CAMELA - i tez się kłębuszy jak cho... ra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.10.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ja mam taką pościel do sprzedania - wielki zestaw, nówka sztuka. Jakby ktoś był zainteresowany. Po okazyjnej cenie. Info na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariba 07.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 jestem podobnie sfrustrowana co zoan25 Te kłębuszki z wełnianego koca - masakra. Aczkolwiek tylko z z koca, bo z grubej kołdry nie. Pod kocem lubię spać w lato, natomiast kołdrę używam teraz jako drugi materac. Po dłuższej przerwie jej nieużywania, miałam wrażenie że nakrywam się dywanem. Wróciłam do zwykłej pierzynki. Poduszki nawlekam, bo za bardzo mnie drapią. Najlepsze w wełnie jest to że jest zawsze ciepła i podoba mi się jej zapach (lanolina?) Problemem jest pranie, to że złożone zajmują dużo miejsca i że po kilku latach przestają być tak puszyste. Hmm, drugi raz bym tego nie kupiła:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprzaczka65 13.06.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) pozwole sobie napisac tutaj, zeby nie dublowac tematow, w jakich sklepach najczesciej kupujecie welniana posciel i wiecie, ze bedzie najwyzszej jakosci? nie chcialabym, zeby po paru tygodniach uzywania (szczegolnie teraz, jak mamy upaly) okazalo sie, ze nowo kupiona posciel do niczego sie nie nadaje Edytowane 19 Czerwca 2014 przez joliska Za linki reklamowe - ban będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanowak 16.06.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Miałam kiedyś taką pościel i strasznie się z niej sypało. Nawet jak była w poszwie, zrezygnowałam z niej, bo ciągłe sprzątanie mnie irytowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nope86 18.06.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wyobrażam sobie nie powlec kołdry do spania. Rozumiem, że ktoś tak może lubi itd. ale kurcze...ładna pościel i poszewki to również ozdoba wnętrza. Ostatnio kupiliśmy do naszej sypialni jak do pokoju dzieci pościele. Co prawda jeśli chodzi o nas to trochę zaszaleliśmy i wybraliśmy pościele od Pip Studio (najtańsze nie są ale jakość oferują doskonałą). Wzory są, dosyć odważne dzięki czemu wprowadziły sporo życia do naszej sypialni. Sypialnie mamy prostą, bez jakiś udziwnień i chcieliśmy sprawić by była wyjątkowa. Mam się podoba i sądzimy, że się udało. Taką wybraliśmy dla siebie. Nasze pociechy sobie wybrały pościel firmy Covers & Co. nie znaliśmy jej ale nawet mają fajne wzory też w tym sklepie co kupiliśmy nasza pościel. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak będziemy mieli chwilę czasu przez weekend to postaram się zrobić zdjęcie i pokazać jak zaaranżowaliśmy całość. Pościel pociech to taka trochę z przymrużeniem oka jest . Edytowane 18 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts