Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowoczesna sypialnia a pościel wełniana

deborah83

Recommended Posts

Jakiś czas temu zmieniłam typową wełnianą kołdrę na kołdrę z wypełnieniem z wełny owczej. I jestem z tej decyzji bardzo zadowolona.

po 1.Kołdra z wełny zostawiała małe kłębki wełny co przy każdej zmianie poszewek kończyło się odkurzaniem dywanu.

po 2. Pranie przyprawiało mnie o ból głowy

Po paru godzinach przed komputerem znalazłam kołdrę z wypełnieniem z wełny na http://www.fedo.pl/koldra-z-owczej-welny-160x200-cm.html i bez wahania postanowiłam ją kupić. Cena nie wygórowana, a jakość bardzo dobra.

Tak dla jasności oczywiście powlekam ją w poszewki.

Zamowiłam dziś na Twoją odpowiedzialność te kołderkę :D , tylko większy rozmiar.

Potrzebuję czegoś cieplejszego, bo pod obecną kołdra marznę, a nie lubię podkręcać grzejników w sypialni ze względów zdrowotnych :)

Zdam relację jak już dojdzie.

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tmx -> czyści się raz na kilka miesięcy (+/-6-7). można wyprać w pralce (mniejszy komplet powinien się spokojnie zmieścić), albo w wannie, z płynem do prania wełny - kilka razy zmieniasz wodę (ze 4), aż będzie czysta i odwieszasz do przeschnięcia.

kilka postów wyżej dziewczyny opisywały dokładniej.

tak tak ale to tak ajkby pod zwykła kołdrą powleczoną spało się tyle tygodni /m-cy..... mnie to by jednak "odstraszało"

Ale jak napisałam - rzecz gustu i przyzwyczajenia.........

• 2 weeks później...

Witaj,

Sama mialam niedawno taki dylemat. Zdecydowalam sie jednak na posciel z Camela (brazowa) i nie zaluje. Przyjechal pan z poznanskiej firmy i mi doradzil(maja przerozne wzory i mozliwości konfiguracji). Nie chce robic reklamy wiec jesli mas pytania pisz na e-mail mojego meza (nasz wspolny) [email protected] chetnie dam namiary na tamta firme. Naprawde wysoka jakosc.

Witaj,

Sama mialam niedawno taki dylemat. Zdecydowalam sie jednak na posciel z Camela (brazowa) i nie zaluje. Przyjechal pan z poznanskiej firmy i mi doradzil(maja przerozne wzory i mozliwości konfiguracji). Nie chce robic reklamy wiec jesli mas pytania pisz na e-mail mojego meza (nasz wspolny) [email protected] chetnie dam namiary na tamta firme. Naprawde wysoka jakosc.

:lol: :lol: :lol:

• 3 years później...

Mam taką wełnianą pościel z prezentacji - i trafia mnie szlag!

Fakt śpi się pod nią super, ale kłębuszki wełny które się od niej oddzielają- masakra!!!! Wszędzie tego pełno, nosi się po całym mieszkaniu. I chociaż nie ma nas cały dzień w domu, chyba przez uchylone okna, wiatr to roznosi!

Pierzemy to w pralni z lanoliną raz na 1-2 m-ce, nie widać by się niszczyła, ale i tak chętnie zamieniłabym ją na zwykłą....

Niestety , ku mojej rozpaczy synek dostał teraz od babci komplet CAMELA - i tez się kłębuszy jak cho... ra!

jestem podobnie sfrustrowana co zoan25 Te kłębuszki z wełnianego koca - masakra. Aczkolwiek tylko z z koca, bo z grubej kołdry nie.

Pod kocem lubię spać w lato, natomiast kołdrę używam teraz jako drugi materac. Po dłuższej przerwie jej nieużywania, miałam wrażenie że nakrywam się dywanem.:p Wróciłam do zwykłej pierzynki. Poduszki nawlekam, bo za bardzo mnie drapią.

Najlepsze w wełnie jest to że jest zawsze ciepła i podoba mi się jej zapach (lanolina?) Problemem jest pranie, to że złożone zajmują dużo miejsca i że po kilku latach przestają być tak puszyste. Hmm, drugi raz bym tego nie kupiła:no:

• 8 months później...
pozwole sobie napisac tutaj, zeby nie dublowac tematow, w jakich sklepach najczesciej kupujecie welniana posciel i wiecie, ze bedzie najwyzszej jakosci? nie chcialabym, zeby po paru tygodniach uzywania (szczegolnie teraz, jak mamy upaly) okazalo sie, ze nowo kupiona posciel do niczego sie nie nadaje Edytowane przez joliska
Za linki reklamowe - ban będzie

Nie wyobrażam sobie nie powlec kołdry do spania. Rozumiem, że ktoś tak może lubi itd. ale kurcze...ładna pościel i poszewki to również ozdoba wnętrza.

Ostatnio kupiliśmy do naszej sypialni jak do pokoju dzieci pościele.

Co prawda jeśli chodzi o nas to trochę zaszaleliśmy i wybraliśmy pościele od Pip Studio (najtańsze nie są ale jakość oferują doskonałą). Wzory są, dosyć odważne dzięki czemu wprowadziły sporo życia do naszej sypialni. Sypialnie mamy prostą, bez jakiś udziwnień i chcieliśmy sprawić by była wyjątkowa. Mam się podoba i sądzimy, że się udało. Taką wybraliśmy dla siebie.

posciel-birds-in-paradise-biala-2.jpg

Nasze pociechy sobie wybrały pościel firmy Covers & Co. nie znaliśmy jej ale nawet mają fajne wzory też w tym sklepie co kupiliśmy nasza pościel. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak będziemy mieli chwilę czasu przez weekend to postaram się zrobić zdjęcie i pokazać jak zaaranżowaliśmy całość.

Pościel pociech to taka trochę z przymrużeniem oka jest ;).

591.jpg

Edytowane przez Elfir