Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 746
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

" ważne, aby projekt konsultować z miejscowym architektem "

niekoniecznie, ale fakt : wybór architekta powinien być świadomy, podobnie jak artykułowanie potrzeb / oczekiwań dot. przyszłej, użytkowej, " skrojonej na miarę" przestrzeni, bez względu, czy dotyczy to budynku, czy też jego wnętrza.

• 2 months później...
Witam, czy ktoś korzystał z usług projektanta wnętrz i mógłby napisać: czy w ogóle warto do takiego kogoś się zwrócić, ile orientacyjnie kosztują takie usługi, czy spełnił oczekiwania ?
  • 3 weeks później...

A czy zdarzyło się wam aby projektant/architekt po pokazaniu go klientowi nie musiał nnosić żadnych poprawek klienta? Tzn, klient zaakceptował go w 100%???

Ja tak miałem ;) Zobaczcie video :)

A czy zdarzyło się wam aby projektant/architekt po pokazaniu go klientowi nie musiał naosić żadnych poprawek klienta? Tzn, klient zaakceptował go w 100%???

- zazwyczaj nigdy tak nie jest jak piszesz, aby nie było poprawek do Koncepcji - też i po to jest Koncepcja opracowywana, aby "dojść" do najlepszych rozwiązań projektowych od strony użytkowej, funkcjonalnej oraz estetycznej ( wpisującej się niekiedy w odczucia estetyczne Inwestora / Klienta )

- dziwi mnie natomiast ( po obejrzeniu filmiku ), że Inwestor dysponując dużym budżetem ( meble B&B Italia, meble "ikony", ... ) poszedł w stronę Architektury budynku. który nie pasuje do tych modernistycznych mebli, wystroju, aranżacji - może dlatego "odpuścił" sobie wszelkie dyskusje na temat projektu wnętrza, który ( choć tylko od wewnątrz ) zmienia dosyć słabą, standardową, typową, gotową ... estetykę bryły tak naprawdę nijakiego budynku.

• 6 months później...
Korzystałem z pomocy :spam: i sądzę, że bez nich mój dom nie byłby taki praktyczny i wygodny. Warto zdecydować się na współpracę z architektem, specjalista potrafi doradzić, może pomóc wybrać wyposażenie oraz dodatki do domu. Dodam, ze firma dysponuje ekipą wykonawczą. Edytowane przez Greengaz