Gość Kleco 16.10.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Czy to oznacza że to już koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 16.10.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 no tak to było w roku 2004,teraz mamy 2005 .......może by tak powtórzyć????a już do nas nadchodzi rok 2006 i to dużymi krokami.....pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 17.10.2005 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 masz troche zawezony poglad na role tych darmozjadow. . Wojtku, nigdzie nie nazwalam architektów wnętrz darmozjadami. To wyłącznie twoje słowa. Napisałam natomiast , że we wnetrzu zaprojektowanym przez obcą osobę czułabym się - no właśnie- obco. Piszesz, że profesjonalny projekt uchroniłby mnie od błędów -może tak -a może nie. W naszym projekcie (indywidualnym!) domu błędów nie brakowało. Na szczęście trzy lata czytania Forum pozwoliło część z nich wychwycić przed budową. Jeśli znasz odpowiedz na moje pytanie dot. podłóg olejowanych - napisz, prosze, każda opinia jest cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.10.2005 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Wojtek jest gorącym zwolennikiem olejowania i sporo na ten temat możesz przeczytać tutaj: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.10.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 masz troche zawezony poglad na role tych darmozjadow. . Wojtku, nigdzie nie nazwalam architektów wnętrz darmozjadami. To wyłącznie twoje słowa. Zgadzam sie , to moje czesto uzywane tutaj okreslenie i zle to wyszlo, bo zabraklo mi tam takiego oto znaczka " " na koncu, chociaz byly az 3 na poczatku wypowiedzi.Nie chowaj urazy prosze, sam Twoja opinie tez przyjalem z przymruzeniem oka. pozdrawiam PS Projektant nie projektuje domu wg widzimisie i unieszczesliwia inwestora . Najlepszy przyklad , ze wybralas jednak jakis projekt SWOJEGO domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 17.10.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 ja tez bym bardzo chciała. Mam bardzo łamany dach na poddaszu i trudno mi urządzic pokoje. Mam same skosy byloby to dla mnie bardzo pomocne. A w żadnej gazecie tego nie widziałam. jesli skosy to tylko z jednej strony a nie z 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egeria 17.10.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 jeśli można to ja też bym bardzo chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 17.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jesli jest to dalej aktualne to jestem bardzo zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.10.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jesli jest to dalej aktualne to jestem bardzo zainteresowany Ty Duszku????? A po co ? Przecież Ty masz już wszystko pięknie wykonane i skończone. A może Ty budujesz następny dom ? A poza tym, to jest propozycja sprzed roku i już niestety nieaktualna . P. S. Jak się mają kicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 My tez bysmy chetnie skorzystali - za miesiac -dwa mozna wchodzic Mamy duzy salon ale male lazienki - kombinujemy ale jakosc nic nas na kolana nie powala - no moze lazienka Soniki jesli wy bylibyscie zainteresowani nami to my jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 18.10.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Jesli jest to dalej aktualne to jestem bardzo zainteresowany Ty Duszku????? A po co ? Przecież Ty masz już wszystko pięknie wykonane i skończone. To ja .Domu nastepnego nie buduje i nie zanosi sie już wiecej na to.U mnie jeszcze duzo braków i pare rzeczy do wykończenia.Np. teraz dopiero w wykończyłem pralnie. Tak to juz jest.Trzeci rok juz mieszkam i ciagle coś do roboty. Mam jednak problem z kominkiem,właściwie z jego obłozeniem.Dolna część jest z marmuru i z tym nie ma problemu.Chodzi mi o komore która wykończyłem tynkiem mozaikowym.Wszystko ładnie wyglada ale zakopcony tynk jest nie do umycia ( a tak go tu wczesniej zachwalałem ).Bardzo podobają mi sie płytki Stegu,tylko boje sie co z nich zostanie po kontakcie z kotami.Są z gipsowe.No i coś z salonem chce zrobić. No ale to już nieaktualne więc szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARZENA I GRZEGORZ 27.10.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Czy warto już na etapie budowy skorzystać z pomocy architekta wnętrz. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie??? Ile to może kosztować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruba_berta 27.10.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 No niby warto, ale najbardziej warto na etapie projektu budowlanego, coby nie przestawiać dwa razy ścian. Dobry "wnętrzarz" wiele poradzi - rozłoży funkcje domu, podpowie wykończeniówki itp. itd. W Warszawie kosztuje to około 40pln/metr, ale jak to w stolicy - ceny mogą być różne. Nie wiem jak u Was. Dobrze jest poszukać jakiegoś studenta, który robi architekturę wnętrz - oni często podejmują się zrobienia projektu za dużo niższe stawki, a pomysły mają często lepsze niż ci, którzy już długo projektują. Poza tym - wnętrzarze mają często "swoje" sprawdzone ekipy do wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.10.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Niby tak i nie do konca tak Cena projektu zalezy od zakresu prac projektanta. W Wa-wie sprawdzone i renomowane pracownie to koszt za pelna usluge zaczynajacy od 80 do ponad 120zlotych od metra. Oczywiscie mozna tez taniej u studenta,lub tzw. projektanta wnetrz, warto jednak wiedziec , ze bledna decyzja podjeta na etapie wykonczenia moze czasem sporo kosztowac i w razie czego student , ktory dostal 10zlod metra nie pokryje naszych strat.Oprocz zbednego przestawiania scian jest cala masa innych zabiegow, ktore warto przewidziec juz na poziomie budowy stanu surowego. To sa przylacza i instalacje. Warto tez wiedziec czy w cenie projektu jest np. nadzor autorski, inwestycyjny, doradztwo a glownie co zawierac bedzie projekt za ustalona kwote. Nie warto brac na pewno projektanta, ktory chce realizowac swoje wizje . Dobrze sprawdzic czy "nadajcie na tych samych falach".Jesli nie, poszukac innego. Projektant najpierw duzo slucha i pyta , dopiero potem sam gada.Projektant nie moze Wam narzucac swojego stylu czy mowic , ze to co wymysliliscie jest do luftu. Moze wytlumaczyc na czym polega Wasz blad, ale jesli macie oochote zenic na suficie anioly zlote to albo to dla Was zrobi, albo zrezygnuje z roboty. Jesli zdecydujesz sie na zatrudnienie na etapie budowy to masz korzysci takie jak : spokojniejsze przygotowanie sie do morderczej wykonczeniowki, poprawienie tych elementow, ktore nie byly przewidziane przez architekta lub wyszly w trakcie ew. urodzily sie niedawno bez np. wyburzen, problemow konstrukcyjnych itp.ustalenie /chociaz szacunkowe/ kosztow materialow wykonczeniowych i elementow wystroju wnetrza, przyblizony czas realizacji,rozplanowanie instalacji do potrzeb, znajomosc przyszlego efektu, skorygowanie wlasnych blednych zalozen,latwa mozliwosc wprowadzania zmian na kazdym niemal etapie. To wszystko laczy sie z pieniedzmi, ktore mozna zaoszczedzic albo utopic no i oczywiscie wydac na projektanta Bilans musi byc dodatni inaczej nie warto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 24.11.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 no własnie skad wzieliscie swoich? z ogłoszenie, polecenia, netu? mi nie ma kto polecic i na co trzeba zwracać uwagę czy cena jest w ogóle ważna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.11.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 To ja polecam Ci Wojtka 2112Poczytaj Jego porady , moze sie spodobaja i Tobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.11.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 To ja polecam Ci Wojtka 2112 Poczytaj Jego porady , moze sie spodobaja i Tobie . 2112 pieknie dziekuje za bezplatna reklame , ale zgodnie z regulaminem i wlasnymi przekonaniami nie wykorzystuje forum do celow komercyjnych. Chetnie natomiast poradzi jak wybrac architekta wnetrz i czego od niego oczekiwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.11.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Trzeba pooglądać ich dokonania. czasami gdzies sie jest i wystrój rzuci sie w oczy. wtedy nalezy spytać, kto to projektował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.11.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Wojtek, to Ty jesteś architektem wnętrz? A stad ty masz tyle wiedzy na te tematy... Aha... Co do tego jak wybrać architekta wnętrz, tez czekam na odpowiedz, bo sama się tez chętnie tego dowiem...Może Kasiorek się dołączy do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.11.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Chetnie natomiast poradzi jak wybrac architekta wnetrz i czego od niego oczekiwac. To ja bardzo poproszę o porady odnośnie wyboru projektanta wnętrz, sama pewnie nie dam rady. Dochodziłabym do efektu końcowego metodą prób i błędów Wiem to z autopsji, w piwnicy mam niezłą kolekcję mebli i różnych pierdół. kóre okazały się NIE pasować do mojej bliżej nieokreślonej wizji mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts