inka_ 08.05.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 tak, zle sie wyrazilam za wykończenie wnętrza od stanu developerskiego do takiego, w którym można się wprowadzić. Dzięki Ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.05.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A gapa ze mnie... Czyli projekt ze wskazaniem konkretnych materiałów i elementów wykończenia lamp itp... I to jest cena za wykończenie mieszkania dokładnie zgodnie z tym projektem. Zawsze można zastosować zamienniki czy tzw produkty inspire, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_ 08.05.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 tylko wlasnie jaki jest sens brania architekta, ktory robi projekt, by potem szukac zamiennikow (a czesto meble na zamowienie) i zastanawiac sie czy beda pasowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 08.05.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 inka ale to chyba jest tak ( lub powinno być ), że rozwiązania projektowe, w tym dobór materiałów jest uzgadniany pomiedzy Inwestorem - Klientam, a projektantem, ... chyba, że mamy takie zaufanie do architekta, że zlecamy opracowanie projektu, wyjeżdżamy na wakacje, przyjeżdżamy i jest projekt bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ej82 08.05.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Jestem na forum nowa i zastanawiam się czy jest jakiś wątek zawierający listę projektantów. Szukam kogoś, kto podejmie się zaprojektowania mojego mieszkania. W grę wchodzi albo usługa online lub ktoś z Dolnego Ślaska. Chyba,że jest tu jakaś życzliwa dusza, która podejmie się tego dla zabicia czasu lub osoba, która zna się na rzeczy i potrafi doradzić (non profit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Mikolajczyk 19.05.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam serdecznie, interesuje mnie dobra pracownia architektoniczna w Warszawie, nie bardzo mogę dodać nowy wątek, nie wiem, czy to temat na coś osobnego.Najlepiej sprawdzone miejsce Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 19.05.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 to taka różnica jak między krawcem a stylistą. dobry krawiec może wyczarować świetnie dopasowana kreacje, a stylista może nas obdarować drogimi nowinkami, dobranymi pod swój gust, a nie koniecznie dobrze leżacymi Z własnego doświadczenia - projektant/architekt dopilnował podnoszenia nadproży i wylewania betonu, ale np. gniazdko do lodówki zostało zamontowane na wysokości 50 cm, zwymiarowanie części belek stropowych robiłam sama, bo były potrzebne do podjęcia decyzji i wyliczenia schodów, a architekt jakoś nie mógł tego zmierzyć. Dużo trudności, mało efektywności, pomysłow i kiepskie rozstanie. Mogłabym się mocno pożalić na architekta, a zapowiadało się bardzo przyjemnie i zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinso 20.05.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) ehh z tym projektowaniem wnętrz to ciężka przeprawa jest, oczywiście samemu można sobie zaaranżować wnętrze. Tyle teraz jest w internecie inspiracji, w IKEa czy Leroy M jest też wiele już gotowców (swoją drogę bardzo ładnych) można sobie coś wybrać, ale oczywiście tak pociągnąć samemu temat, by łazienka pasowałam do korytarza, korytarz do sypialni i kuchni, a salon współgrał z jadalnia, to już ciężko, trzeba by trochę spędzić nad tym czasu. Mojemu bratu architekt i zaprojektował i dopilnował ekipy, i pomógł w zakupach. Zalet jest wiele, mogę polecić Ci MODEROWANO doświadczona, z pomysłami. Edytowane 21 Maja 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adi_K 20.05.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Wszystko zależy jaki projekt masz na myśli - czy bardziej prywatny, czy większy, powiedzmy globalny. Jeśli chodzi o pojedynczych architektów to jest ich całe mnóstwo i nie miałem styczności, jedyne co mi przychodzi na myśl ale to już z większych (robią na przykład projekty hal przemysłowych czy inne stricte budowlane) to City Architekci. Widzę, że jesteś z Wawy, to podsyłam [MODEROWANOJa akurat zetknąłem się z nimi w Szczecinie przy jednym projekcie. Być może realizują też mniejsze zlecenia, jak to pracownia, to pewnie ma zasoby Edytowane 21 Maja 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 20.05.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 dobry krawiec może wyczarować świetnie dopasowana kreacje, ... - nic nie "wyczaruje", co najwyżej będzie kopia "kreacji" lepiej lub gorzej dopasowana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianko12 09.06.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Reklama debiutanta - moderowano Edytowane 9 Czerwca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeskomarek 13.06.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Orientuje się ktoś, czy City Architekci zajmują się również robieniem projektów domów? bo widziałem ich większe realizacje, jak technopark pomerania albo biurowce i zastanawiam się, czy mniejszym "sprawami" też zaprzatają sobie głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 13.06.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Genialne pytanie. Łatwiej jest klepać post na forum, niż zadzwonić i zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 13.06.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Genialne pytanie. Łatwiej jest klepać post na forum, niż zadzwonić i zapytać? ... fakt - trudno powiedzieć, czy pracownia "operująca" w dużej skali, podejmie się realizacji przysłowiowego "domku" czy wnętrza ( ??? ) - w Polsce jest około 6000 uprawnionych architektów - wybór jest duży http://www.warsztatarchitekta.pl/archibook ... i sprawdzenie : czy architekt jest architektem ( w zakresie projektowania obiektów kubaturowych i nie tylko ) : https://extranet.iarp.pl/lista/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00migotka00 27.03.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Witam czy ktos korzystał z pracowni aranzacji wnetrz. Chodzi mi o aranzacje calego domu od stanu dewelopelskiego jak to wyglada w realu. Korzystał ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.03.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 na forum całkiem sporo osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariofiszer 18.08.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Wbierałem przebierałem ale się doczekałem. Pomyślałem że się pochwale bo mi nieco pomogliście Dzięki! http://www.kolodziejszmyt.com/portfolio/projekt-mieszkania-taiwan/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata S-B 07.11.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 My korzystaliśmy z usług architekta wnętrz (właściwie ciągle korzystamy), ale prawdę mówiąc, jeśli przyjdzie nam kiedyś do głowy budowa większego domu to zdecydowanie drugi raz tego nie powtórzę. Faktem jest, że fajnie gdy ktoś rozlokuje sensownie te wszystkie punkty hydrauliczne i elektryczne, ale uważam, że na tym etapie mogłam współpracę zakończyć. Dużo obietnic, mało działania, dużo nie potrzebnych spięć, brak własnej inwencji projektanta tylko bazowanie na mojej wizji wnętrza. Oczywiście wiem, że to my tam będziemy mieszkać i nam ma się podobać, ale oczekiwałam kreatywności i zaskoczenia, a w sumie sama mogłam ten dom zaprojektować z głowy. Jeśli ktoś się zastanawia czy brać architekta wnętrz, to naprawdę polecam się dwa razy zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.11.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 trzeba było zmienić architekta, skoro się nie dogadywaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata S-B 07.11.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Jest to jakiś pomysł, ale nie w momencie, w którym zapłaci się za całość. A niestety tak zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts