Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie jesteś zadowolony z wnętrza swojego domu? Nie wiesz jak rozwiązać problem funkcji części domu? Nie wiesz, jak urządzić wnętrze? Jeszcze czas na zmiany? Mogą Ci bezpłatnie pomóc architekci współpracujący z "Dobrym Wnętrzem". Dwa zespoły opracowują projekt, a efektem jest artykuł w piśmie. To prawdziwa okazja - kontakt z profesjonalistami, możliwość zweryfikowania własnych pomysłów, a na koniec współpracy dodatkowo prezent.

-----cykl zakończony------------------------------------------------

• Odpowiedzi 746
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten temat jest jakby na moje zamówienie. Jestem zainteresowana - jest tylko jeden problem - budowę rozpocznę dopiero w przyszłym roku. Ale może chociaż "na papierze" projektanci coś doradzą. Będę budować dom na 102 - z kolekcji Muratora. Zamieszkać ma w nim trzyosobowa rodzinka + kot (no może w przyszłości jeszcze jedno dziecko).

Ja także jestem bardzo zaintersowana taka mozliwością :D Planuje rozpoczęcie budowy w 2005, projekt z którego chce skorzystać to projekt Muratora "Nieduży d33". Już teraz poważnie zastanawiam się nad tym, co zrobić aby wnętrze domu było orginalne, ciekawe i funkcjonalne. Będę czekać na kontakt :D !!

My też się zgłaszamy. Mamy projekt indywidualny i nie podobają nam się zimne, "gładkogresowe" i awangardowe wnętrza. ("snobizm pod kontrolą" - zdecydowanie nie)

Zdecydowanie tak : ciepło, drewno, cegła itp.

Stan surowy zamknięty będzie w czerwcu, więc jeśli będziemy mogli skorzystać z profesjonalnych porad, to baaardzo chętnie!!!!!!!!

jejku Redakcjo jesteś genialna.

właśnie tego mi trzeba.

Dom parterowy 105m2 podzielony na część dzienną i nocną.

Dzienna: 50 m2 otwartej przestrzeni (hol, kuchnia, salonik, pośrodku tej przestrzeni komin [kiedyś kominek]) + 19m2 oranżeria z przyszłą biblioteką.

Nocna: 2 pokoje, łazienka.

Stan: surowy zamknięty. pusto (tynki, posadzka, okna, ogrzewanie podłogowe) więc myślę, że można poszaleć, a zależy mi na niebanalnych rozwiązaniach. :p

więc zgłaszam się:

ja też, ja też

Czas nagli.

Doprawdy chętnie skorzystałabym z podpowiedzi profesjonalistów i ewentualnie zweryfikowała swoje spojrzenie na kolor, strukturę,kształty, wśród których poruszam się, ja laik, na wyczucie , jakby trochę po omacku.

Zwłaszcza, że już kocham swój dom, odpowiada mi klimat architektoniczny jego wnętrz.

Najbardziej chyba potrzebowałabym konsultacji w kwestiach, w których lada moment muszę sie zdecydować. A oto one:

- 3 małe łazienki- i 3 duże problemy ( rodzaje ,wielkość ceramiki), aranżacja murku, przesłony części gospodarczej).

-barwy, kolory, odcienie w środku i na zewnątrz

-ceramika podłogowa - królowa parteru ( salon, holl, jadalnia,kuchnia-wnętrze otwarte)

-słup (kolumna) w salonie - miła oku podpora ( jak to osiągnąć ? )

- taka mała, a taka praktyczna (kuchnia)

Bedę wdzięczna :p

pozdrawiam

ara