szczukot 23.11.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 WitamJaki moze byc koszt robocizny instalacji alarmowej na domek 150 m2 :- z 12 kontraktonow w wpuszczanych w okna- z 4 czujniki ruchu- 2 klawiatury- centralka, syrena- uruchomienie itp Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 24.11.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja mam ofertę na 1860pln i obejmuje ona:l.p. NAZWA ILOŚĆ CENA1 Centrala alarmowa Matrix 832(płyta główna ,akumulator, obudowa) 1 szt. 670 zł +7% VAT2 Czujnik PIR 11 szt. 1155 zł +7% VAT3 Klawiatura LED 2 szt. 496 zł +7% VAT4 Sygnalizator zewnętrzny 1 szt. 158 zł +7% VATRAZEM: 2479,00 zł +7% VATRabat 25%1859,25 zł +7% VATW CENĘ WLICZONO OKABLOWANIE, MONTAŻ URZĄDZEŃ,PROGRAMOWANIE, SZKOLENIE Dodatkowo możliwość instalacji: Czujnik dymu szt 1 - 176 zł + 7%VATRadiolinia napadowa (2 piloty) szt 1 - 220 zł + 7%VATCzujnik gazu szt 1 - 242 zł + 7%VATSygnalizator wewnętrzny szt 1 - 53 zł + 7%VAT Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.11.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ta cena to sama robocizna ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 24.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 To jest cena za całość, osprzęt + robocizna + programowanie + szkolenie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 27.11.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 To jest cena za całość, osprzęt + robocizna + programowanie + szkolenie użytkowników. daj se spokój z matrixem i solidem:) będziesz miał istny MATRIX w użytkowaniu później. Ogólnie sporo jest tematów na forum apropo tego sprzetu i tej firmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 27.11.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 daj se spokój z matrixem i solidem:) będziesz miał istny MATRIX w użytkowaniu później. Ogólnie sporo jest tematów na forum apropo tego sprzetu i tej firmy:) dokładnie ... przecież to szajs... poszukaj porzadnego satela i czesc, alarm alarmowi nie równy... i tak dziwne że nikt ze sprzedawców alarmów nie pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 27.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witam, Dokładnie tak. Ten Matrix832 jest z firmy Pyronix, jakieś izreaelskie badziewie czy coś takiego. Pyronix - zero serwisu itd Ja będę robił na Satelu - droższy ale lepszy, serwis ogólnodostepny itd. Koszt na Satelu ok 4000pln. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 27.11.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Mozecie zrobić na SATELU; ROKONECIE;DSC; PARADOXIE.... teraz fajny IMIN wchodzi.... ale ludzie ...... PYRONIXA I WSZELKIE MATRIXY SOBIE DARUJCIE:) Jak koniecznie chcesz jednak aby alarm wykonał solid.... są tez tacy co się przy tym upierają( ale pomyłś do dobrych nie należy) to poproś o ofertę np na INTEGRZE 32 lub 64 albo na Prosysie RP128 PRZEMO co ty tam masz za sprzet ze wyszlo tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 30.11.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dziś przyszedł pan ze scorpiona i zaproponował dsc, albo satela co tam będę wolała. choć on osobiście bardziej proponuje dsc jako niskoawaryjne i dedykowane typowo dla ochrony domostwa. jutro mam mieć wycenę postara się też o szybciutki montaż. zobaczymy i posłuchamy jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 30.11.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dsc.... az sie płakac chce... popatrz przed zakupem na alegro jakie ceny mają częsci bo znajac życie czesci beda z 800-1000zł a alarm bedzie kosztowac ze 3 koła... ja przed założeniem alarmu miałem 4 wyceny i co jeden to lepszy gosc... byle jaki chłam chciał wcisnąć a ceny niebotyczne ,skonczyło sie tak że alarm wykonał mi użytkownik naszego forum, który sprzedaje alarmy,i sie buduje to i miał realne ceny a alarm zrobiłem na integrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 30.11.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Bobek..jak DSC to nie jest tak źle. Nie straszmy ludzi ze to taki badziew... bo nie jest to zgodne z prawda.Fakt że nie jest tak zaawansowana jak Integra i sporo jej ustępuje ale spokojnie się nadaje do zabezpieczenia obiektu.Niestety przy podziale na strefy sprawa się komplikuje ...dla użytkownika( to już nie jest takie proste i czytelne)Prawdą jest też to iż wielu instalatorów znatylko i wyłącznie DSC a każdy iny system to badziewie..... i tych instalatorów należy unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 02.12.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Bobek..jak DSC to nie jest tak źle. Nie straszmy ludzi ze to taki badziew... bo nie jest to zgodne z prawda. Fakt że nie jest tak zaawansowana jak Integra i sporo jej ustępuje ale spokojnie się nadaje do zabezpieczenia obiektu. Niestety przy podziale na strefy sprawa się komplikuje ...dla użytkownika( to już nie jest takie proste i czytelne) Prawdą jest też to iż wielu instalatorów znatylko i wyłącznie DSC a każdy iny system to badziewie..... i tych instalatorów należy unikać. Też się dołącze, DSC nie nalezy traktować jako "badziew" uważam że to bardzo dobre centrale alarmowe, tylko nie do każdego obiektu.Przy kilku strefach (wa właściwie już przy dwóch) centrale serii Power nie są za bardzo przyjazne użytkownikowi , ostatnie odnowienie programu w sumie niewiele zmieniło.Kiedyś było odwrotnie jak 15 lat temu widziałem Satela na obiekcie to od razu się wymieniało na DSC bo nic innego konkretnego nie było. Ale ilu uzytkowników alarmów (poza czytającymi fora Muratora ) wie że centrala może jeszcze coś więcej. Z tego co widzę na serwisie to 90% systemów w domach to pare czujek PIR, klawiatura w wejściu, na piętrze i sygnalizator. Kontraktrony, inercyjne, gazu,dymu? Nie ma bo handlowiec nie wspomniał-on ma sprzedać alarm i nie za bardzo się zastanawia nad jego sensem a użytkownik przeciez też nie wie do końca czego chce i jakie ma możliwości. A wracając do wątku dzisiaj modernizowałem system który miał 2 miesiące (dom 200m2 , kanadyjczyk ) a wśrodku 4 czujniki PIR, klawiatura ikonowa, centrala matrix ,na zewnątrz sygnalizator trzymający się właściwie w styropianie na przewodzie.Cena 1250 z montażem. Szkoda tylko że właściciele nie mogli go uzbrajać na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 04.01.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 witajcie. mam taka wycenę :satel integra 64 1x500zl-panel sterowania integra 3x350zl-czujnik dsc lc100 8x60zlczujnik sufitowy 360 90zlczujnik optyczny dymu itemper 130zlobudowa dsc 90zlakumulator 17mah 120zlsygnalizator zewn opt akust 120zlsygnalizator wewn opt akust 70pilot napadowy 2 kanalowy 150 montaz urzadzen 50zl x15 sztuk 750zlpodłączenie uruchomienie 350x1 czyli sprzet 2800zlrobocizna 1100zlzastanawia mnie cena za montaz?kable juz mam pociagniete przez elektryka i czy instalator che 750 zl za zawieszenie czujek troche chyba duzo jak myslicie?pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 05.01.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 witajcie. mam taka wycenę : satel integra 64 1x500zl -panel sterowania integra 3x350zl -czujnik dsc lc100 8x60zl czujnik sufitowy 360 90zl czujnik optyczny dymu itemper 130zl obudowa dsc 90zl akumulator 17mah 120zl sygnalizator zewn opt akust 120zl sygnalizator wewn opt akust 70 pilot napadowy 2 kanalowy 150 montaz urzadzen 50zl x15 sztuk 750zl podłączenie uruchomienie 350x1 czyli sprzet 2800zl robocizna 1100zl zastanawia mnie cena za montaz? kable juz mam pociagniete przez elektryka i czy instalator che 750 zl za zawieszenie czujek troche chyba duzo jak myslicie? pozdrawiam radek ja bym nie narzekał...zwłaszcza ze płyta int64 według cennika satela kosztuje 596 zł a klawiaturka LCD najtansza to koszt 380 zł ( LCDS ) Akumulator...chyba z pólki topin czy alarmtec. bo dobra 17 np CSB to koszt 160 zł Jeśli sprawdzony ten instalator a podane przec Ciebie ceny to brutto to ok. Zawsze możesz poprosić innego instalatora o wycene... i jeszcze taka jedna uwaga .. do Integry powinna byc obydowa AWO256 ( z trafem 20 V ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.01.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dziekuje za wskazowki - nie dodalem ze ceny netto niestety.Vat jest 22 czy 7 % z montazem pewnie 7% ?? A jak widzisz tą cenę montaz urządzen 750 zl czyli 50 zl za sztukę?juz placilem elektrykowi za punkt instalacyjny i tobyla ciezka robota bo musial wszystkie kable przymocowywac do syfitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 05.01.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 hm.. to popytaj jeszcze o inne oferty.Vat 22 % .. bo to nie wchodzi w ulge( no chyba że coś się zmieniło) ale te czasy były juz dawno temu.Co do cen montażu.. każdy rynek jest inny więc ceny z twojego regionu troszkę mogą się różnic od naszych cen.zapytaj instalatora co jak gdzie i kiedy ...ale jak nettto to INT64 549 zł nettoINT KLCD 339 zł nettoCzujnik Bingo ( to samo w środku tylko inna obudowa jak w LC100) 40 zł nettoAku17CSB 130 nettoZewnętrzny bez zasilania SP4003 116 nettoZewnętrzny z zasilaniem SP4006 149 zł nettowewnętrzny SPW220 55 zł nettoi radiolinia z dwoma pilotami UMB100h 98 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 11.01.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 ja za Satel CA10 z 6 czujkami klawiaturą tą otwartą, aku 18 , syreną bez zasilania, obudową zapłaciłem 1300zł. Montaż normalnie chcą 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 11.01.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 50 zł za zamontowanie jednej czujki to może i dużo, ale pomyśl sobie, ze jak ktoś montuje urządzenie to daje na to gwarancje, jak cos nie będzie działać nalezycie to on przyjezdża i to naprawia, a elektryk położył kable, wziął pieniadze i pojechał do domu i nic go nie obchodzi. Więc analizując to i owo 50 zł za czujke to nie dużo. Ja osobiście polecam paradoxa, bo ma szeroka gamę central które zawsze mozna dopasować do danego obiektu. A po za tym ludzie dlaczego nie montujecie u siebie alarmów zewnętrznych??? Przeciez taki alarm ma chronić przed włamaniem, a nie sygnalizowac o włamaniu! Co mi po alarmie jak zodziej jest już w domu? Był na moim osiedlu przypadek włamania do domu w taki sposób: zlodziej wstrzyknął gaz usypiający i wyniósł co chciał, a właścicele alarmu nie zazbroili bo byli przecież w środku A gdyby mieli taki alarm zewnętrzny to złodziej nawet na podwórku by nie wszedł. Ja taki alarm mam i nikt mi na posesje nawet nie wejdzie, nawet po to by podziwiać drzewko Czuje sie bezpieczna nawet jak nocami jestem sama z dziecmi w domu. Jak ktoś zbłądzi i wejdzie za płot to zaraz przyjeżdża grupa interwencyjna i robi objazdówke. Budując dom za parę set tysięcy złoty oszczędzać na alarmie to dla mnie trochę nie przyzwoite Pozdrawiam weendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 12.01.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Ja osobiście polecam paradoxa, bo ma szeroka gamę central które zawsze mozna dopasować do danego obiektu. Kobieta a zna się na rzeczy i wie co dobre:) mało znam kobiet instalatorów. Paradoxa od dawna chwalę i polecam tylko nie jest to trendy Wiesz Satel i wszechobecna Intergra 128 WRL oj jeszcze żadnej w tym roku nie założyłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.01.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 satel + visonic kupowane ze sporym rabatem a robione wlasnorecznie koszt tysiac kilkaset zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts