elli3 01.12.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 mam takie pytanie. czy zbieracie np z opakowań po materiałach budowlanych te wszystkie dopuszczenia, numery certyfikatów i atestów budowlanych. itp. wczoraj mój kierbud wyjechał do mnie z takim tekstem żeby zbierać, bo coś tam, bo świadectwo energetyczne i takie tam, a u mnie wszystkie śmieci pobudowlane natychmiast wędrują do śmietnika, spalenia, utylizacji (w zaleznosci od rodzaju śmiecia) więc opakowania też. więc zrobiłam i teraz zastanawiam sie czy mam iśc do hurtowni w których kupowałam te materiały i zrobić polowanie na opakowania czy co?? no własnie czy to naprawdę komuś do czegoś jest potrzebne????? czy mój kierbud jest nadgorliwy czy też może ja taka jakaś nieuświadomiona inwestorka jestem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 01.12.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Znam przypadki, że nadzor budowlany żądał przedstawienia certyfikatów na materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 01.12.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 mój inspektor też chciał certyfikatów, ale gdy zażądałam takowych, to dostałam... wydruki z internetu. Podobno certyfikowany jest dany model materiału, a nie poszczególne partie produkcji. Nie wiem, czy to do końca prawda. Wszystkie przychodzące na budowę dostawy na wszelki wypadek obfotografowywałam z każdej strony, więc mam informacje na temat dat produkcji i numerów partii czy gatunku. Na szczęście nigdy nie musiałam się tym legitymować, a dom stoi, i to już dawno temu odebrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 01.12.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts