Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

certyfikaty i atesty

Recommended Posts

mam takie pytanie.

czy zbieracie np z opakowań po materiałach budowlanych te wszystkie dopuszczenia, numery certyfikatów i atestów budowlanych. itp.

wczoraj mój kierbud wyjechał do mnie z takim tekstem żeby zbierać, bo coś tam, bo świadectwo energetyczne i takie tam, a u mnie wszystkie śmieci pobudowlane natychmiast wędrują do śmietnika, spalenia, utylizacji (w zaleznosci od rodzaju śmiecia) więc opakowania też.

więc zrobiłam :o :o :o i teraz zastanawiam sie czy mam iśc do hurtowni w których kupowałam te materiały i zrobić polowanie na opakowania czy co?? :-?

no własnie czy to naprawdę komuś do czegoś jest potrzebne?????

czy mój kierbud jest nadgorliwy czy też może ja taka jakaś nieuświadomiona inwestorka jestem?? :cry: :cry:

mój inspektor też chciał certyfikatów, ale gdy zażądałam takowych, to dostałam... wydruki z internetu. Podobno certyfikowany jest dany model materiału, a nie poszczególne partie produkcji. Nie wiem, czy to do końca prawda. Wszystkie przychodzące na budowę dostawy na wszelki wypadek obfotografowywałam z każdej strony, więc mam informacje na temat dat produkcji i numerów partii czy gatunku. Na szczęście nigdy nie musiałam się tym legitymować, a dom stoi, i to już dawno temu odebrany.