Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

turkusowe płytki podejście drugie

LYRECO7

Recommended Posts

Ten temat już był wałkowany przez kogoś, ale odpowiedzi mnie nie satysfakcjonują, dlatego zadam to pytanie po raz kolejny na tym forum: czy ktoś widział turkusowe płytki? CHodzi mi o dość głęboki i ciemniejszy turkus bądź jasniutki ale jaskrawy. Kolekcja sensual art z paradyża wydaje mi się za mdła. Chciałabym ten kolor połączyć z szarym w łazience.

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ten temat już był wałkowany przez kogoś, ale odpowiedzi mnie nie satysfakcjonują, dlatego zadam to pytanie po raz kolejny na tym forum: czy ktoś widział turkusowe płytki? CHodzi mi o dość głęboki i ciemniejszy turkus bądź jasniutki ale jaskrawy. Kolekcja sensual art z paradyża wydaje mi się za mdła. Chciałabym ten kolor połączyć z szarym w łazience.

ja mam turkusowe Pamesa Agatha, są intetnsywnie turkusowe, chociaż nie wiem czy to widać na zdjęciach

http://i683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/schody044.jpg

Inne turkusowe ma np. Vives

Dziękuję Wam bardzo! A czy te Wasze płytki są lśniące czy matowe? Bo zależy mim na tym by nie były matowe. Jakie ceny za metr? Szukam czegoś co nie przekracza 100 zł za metr.

Tak sobie teraz przeglądam to opoczno i fajna też jest kolekcja Linero, fakt- niebieska, ale są też szare i fajnie by się komponowały. Jeszcze trochę i muszę zacząć odwiedzać wielkopolskie sklepy i hurtownie z płytkami.

Nie uważacie, że świetne są te kalkulatory na stronach producentów?

LYRECO7 nie wiem skąd jesteś ale na ul Puławskiej po lewej stronie jadąc z Warszawy w stronę Piaseczna jest spory sklep (wolnostojący budynek) z wszelkiej maści płytkami. Między innymi mają przepiękne (cenowo mniej) płytki w różnych odcieniach turkusu od bladego do wręcz zielonego na dodatek z wytłoczonymi morskimi elementami - o ile pamiętam cenę to choć koło 300 za metr, rozmiary różne, duży (40x40) chyba i mniejsze

wyrzuciłam je z serca bo cena zbyt boli :wink: 8)

znalazłam jeszcze nową kolekcję samira

http://www.lazienkowy.pl/353-4-9.htm

Magica. to ceny producenta: płytki ścienne: 59,17 zł/m2, gresowe: 61,36 zł/m2, dekoracje: 14,03 do 36,72 zł/szt.

a to opis tekstury: Magica jest ścienno-podłogową kolekcją łazienkową. Jej wzór i struktura nawiązuje do drewna i tapet. Jej charakterystyczne cechy to oryginalna i nowoczesna kolorystyka oraz duże możliwości tworzenia indywidualnych aranżacji. Zapewniają to dwa rodzaje dekoracji: klasyczne, z motywem roślinnym pokrytym satynowanym złotem oraz geometryczne, cięte z motywem fali. Poza płytkami bazowymi i dekoracjami, do kolekcji należą również płytki „Flower” zadrukowane na całej swojej powierzchni delikatnym motywem kwiatowym. Kolekcję uzupełniają gresowe płytki podłogowe.