Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

turkusowe płytki podejście drugie

LYRECO7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 318
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję ślicznie! Spisałam sobie do notesu wszystkie nazwy i przed zakupem sprawdzę każdą błyszczącą. Te ze strony dom z bajki turkus ze zlotem oglądałam, ale odpadły w przedbiegach bo nie chcę łączyć srebra, szarego, białego turkusu i jeszcze złota. Kolejną sprawą jest to, że przecież muszę poszukać idealnie w tym samym rozmiarze płytkę szarą błyszczącą a to nie jest wcale takie proste jak się wydaje, dlatego też dziękuję za każdy namiar. Pozdrawiam Was serdecznie

• 2 weeks później...
No to juz zdecydowałam ;D Jeśli są jeszcze bardziej turkusowe niż na fotkach to są boskie, bo już te z lampą czy bez są cudowne! Dziękuję Izaa!

Hej :D

Cieszę się, że LYRECO założyła ten wątek po przynajmniej nie musze go sama otwierac :wink:

Ja tez jestem chora na turkusowe płytki do łazienki :D !!!

I coś mi sie wydaje, że Baldocer cielo został i moim faworytem :wink:

Ale z uwagi na to, że faktycznie monitory mogą przekłamować kolor to bardzo chciałabym zobaczyc go gdzies na żywo przed zakupem :-?

Nie wiem czy się uda. macie jakies podpowiedzi?

LYRECO7 czy obejrzałas je juz gdzieś w realu????

A może nasza Izaa juz połozyła sobie chociaz kawałek w łazienkce???

Mi przydałoby się poszukac gdzieś we Wrocławiu lub okolicach 8)

No chyba, ze ktos namiar na te płytki w Warszawie (będe tam niedługo)?

No zobaczymy, ale jak na razie to jestem podwójna zainteresowana: kolor rewelacja i bardzo przystępna cena :wink: :D

Dajcie znać jak coś będziecie wiedzieć

Pozdrawiam :D

joliska wielkie dzięki :D

Samej tez juz udało mi się znaleźć te sklepy :wink:

Nawet wiem, ze mozna je tam obejrzec :D

Ale mam coraz większe obawy, ze one jednak nie są turkusowe :cry:

Nazywają sie cielo (co oznacza niebieskie!) i na stronie producenta jest to ewidentny niebieski. Mam tylko nadzieje, że nie potrzebnie sie martwię i kolor wygląda tak niesamowicie jak ten na pieknych zdjęciach izaa (czy to się odmienia :wink: ).

Pozdrawiam serdecznie :D

Witam dziewczynki

Bardzo chciałabym pokazać Wam moją łazienkę, ba! chciałabym ją mieć, ale casting na glazurnika trwa. Ciężko znaleźć fachowca, który zrobiłby mi fugi jak należy :-? Nie wiem, czy tylko u nas na Śląsku jest tak trudno o fachowca czy ja mam tak "wygórowane" oczekiwania.

Wracając do płytek: wg mnie nie są niebieskie, są turkusowe :D Jeszcze bardziej niż na moich fotach. Mają też taki leciutki prawie niewidoczny prążek, który powoduje, że w zależności jak pada światło płytki są bardziej lub mniej turkusowe.

Ja zobaczyłam je pierwszy raz ( i jedyny) w naszym katowickim TTW OPEX. Innych już nie chciałam :D

• 3 weeks później...
LYRECO te płytki które pokazała pszółka można kupić w Opexie w Warszawie ( za Galerią Mokotów) Nie pamietam ceny za metr jaka jest na nich, ale jak się poprosi zwykłe nie z ostrymi kantami to są za 140 zł/metra. Wiem że i tak nie są tanie, ale już znacznie tańsze. Mają tam różne kolory i odcienie- niebieskie, turkusy, czerwienie, zielenie. Mnie urzekły te turkusy i te dwa odcienie- jasny jak na zdjęciu pszczólki i głębszy, ciemniejszy. No i ten rozmiar ( 40x60), choć są tez inne wymiary_ mniejsze pewnie tańsze. Są błyszcące a z bliska widac na nie malutkie kóleczka, jakby odbicia muszelek. Może uda mi się zrobić zdjecie naszego kibelka to wkleję

Lyreco7, nie obraź się że w Twoim wątku, ale może kogoś zainspiruje takie "opłytkowanie" kuchni:

http://blog.bauerhaus.com/wp-content/uploads/2009/04/img_0217new_web.jpg

albo też i taki turkusowy motyw:

http://bp3.blogger.com/_iMZoG8vfsys/R1z5x4jmZZI/AAAAAAAAAV4/H20lEwLZZrs/s400/blue-kitchen-large.jpg

...

albo też i taki turkusowy motyw:

http://bp3.blogger.com/_iMZoG8vfsys/R1z5x4jmZZI/AAAAAAAAAV4/H20lEwLZZrs/s400/blue-kitchen-large.jpg

Bardzo ladne zestawienie