Tomaszs131 26.01.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jak się nie mylę to "suchy" syfon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jest metalowy. Listwa wypełniona kafelkami. Plastikowy jest syfon oczywiście Chodziło mi o syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 26.01.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jak się nie mylę to "suchy" syfon? Co to znaczy suchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.01.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 U mnie w odpływie ściennym syfon nie jest wypełnia się wodą.Ma za zadanie przepuścić wodę by po wszystkim zamkąć klapkę. Zapobiega to przed przedostawaniem się nieprzyjemnego zapachu z szamba. Jak będzie dowiem się po paru miesiącach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 27.01.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 U mnie w odpływie ściennym syfon nie jest wypełnia się wodą. Ma za zadanie przepuścić wodę by po wszystkim zamkąć klapkę. Zapobiega to przed przedostawaniem się nieprzyjemnego zapachu z szamba. Jak będzie dowiem się po paru miesiącach użytkowania. To ja mam mokry w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 02.02.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 czy odpływ liniowy można zamontować przy samej ścianie? Pan od wykończeniówki mówi, że standardowo odsuwa się od ściany ok. 10 cm. Ale nie potraifi już wyjaśnić dlaczego tak i czy można inaczej oraz czy ktoś z Was będzie miał odpływ nie pod ścianą na której jest bateria/prysznic, tylko na ścianie obok? prostopadle do baterii/prysznica? mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 są specjalne odpływy z kołnierzem wywiniętym pod kątem 90 stopni http://www.aco.pl/typo3temp/pics/1_03_39fd31de46.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 02.02.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 czy odpływ liniowy można zamontować przy samej ścianie? Pan od wykończeniówki mówi, że standardowo odsuwa się od ściany ok. 10 cm. Ale nie potraifi już wyjaśnić dlaczego tak i czy można inaczej oraz czy ktoś z Was będzie miał odpływ nie pod ścianą na której jest bateria/prysznic, tylko na ścianie obok? prostopadle do baterii/prysznica? mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi będę wdzięczna za pomoc Poszukaj odpływu ściennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2016 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 tylko ścienny wymaga zabudowy z k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 02.02.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 tylko ścienny wymaga zabudowy z k-g Dlaczego? Nie można go "wkuć" w ścianę? Oczywiście nie działówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Nie wiem, nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 03.02.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 dziękuję. niestety idpływy już mam, tylko kupiłam za długie dlatego pomyślałam o położeniu ich przy drugiej ścianie, ale tam znowu coś jest nie tak i musiałby być przy samej ścianie. ehh... trzeba będzie kupić nowe, krótsze. masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 28.02.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Pytanie odnośnie odpływu liniowego. Wszędzie w necie sa filmy, gdzie można zobaczyć, jak się montuje odpływ, ale nie spotkałem filmu, gdzie widać, jak się go montuje na styropianie... Dolna łazienka, na podłodze planowane 15 cm styropianu, ogrzewanie podłogowe oraz 7 cm wylewka. Na zdjęciu położona na razie jedna warstwa styropianu. Podane są też odległości do odpływu kanalizacji Jako ze to prysznic bez brodzika, chciałbym jak najdalej położyć pod nim ogrzewanie podłogowe. Pytanie są następujące: 1. Ile muszę zostawić miejsca od ściany na odpływ liniowy, żeby swobodnie można go było zamontować? 2. Ile cm styropianu mogę położyć pod odpływem, żebym nie miał problemu z wysokością ? Chodzi mi o jak najlepszą izolację pod nim. w całej łazience będzie 15 cm i 7 cm wylewka. 3. Czy mogę zamontować kolano 90 stopni, żeby wyjść wyżej z odpływem teraz , czy też dawać mniejsze zgięcie (teraz odpływ leży na 5 cm warstwie styropianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts