Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA - wielkość garderoby, jak wydzielić garderobę?

Berolina

Recommended Posts

Mam problem. Wstępnie ścianki na poddaszu są rozplanowane tak jak na zdjęciu. Wczoraj, jak wdrapałam się na górę okazuje się, że garderoba przy takim układzie będzie zupełnie niefunkcjonalna i za mała:/

Myslę, aby powiększyć ją o część holu. Nie mam jednak pomysłu i doświadczenia - jak zrobić, żeby z jednej strony nie zaburzyć komunikacji a z drugiej poprawić funkcjonalność tego pomieszczenia?

Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

Ścianka kolankowa ma wysokość 117cm.

http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/21873103_poddasze_paint.jpg

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

elfir, dziekuje za odpowiedź.

Jak mówiłam, hol na pietrze chciałabym nieco zmniejszyć, jednak zależy mi aby garderoba była osobnym, niezależnym pomieszczeniem. Nie chce wchodzić do sypialni przez garderobę.

W holu, przy schodach, pod oknem połaciowym ma powstac kącik komputerowy - biurko i nie chciałabym aż tak bardzo tej przestrzeni zamykać.

Czy na pewno taki kacik komputerowy w tym miejscu bedzie praktyczny?

Dziecko pewnie i tak bedzie miało swój komputer w pokoju, a tobie wygodniej będzie z laptopem na kanapie w salonie.

W kąciku ani nie można sobie pohałasować grając w gry (bo klatką schodową się bedzie dzwięk rozchodził), ani skupic na pracy, bo stale ktoś po klace schodowej bedzie chodził.

elfir - może mniej będę siedziała w internecie, jak po schodach przyjdzie mi się drapać:)

Serio, to jednak "kawałek holu" chciałabym mieć w tym miejscu, no i co kluczowe, nie chcę przechodzić przez garderobę do sypialni, bo to wymuszałoby jakąś bardziej wyszukaną aranżację niż półki, kosze i wieszaki.

A może coś takiego?

Co myślicie - naprawdę wdzięczna będę za sugestie.

http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/21884991_poddasze_gard..jpg

Wiesz co damimax, bardziej mi chodziło o to, żeby zaokrąglić ściankę, nie będzie wtedy tak kanciasto w holu. A w tej ściance może luksfery jako doświetlenie garderoby?

a drzwi do garderoby może na ścianie prostopadłej do ściany z drzwiami do sypialni?

Albo tę zaokrągloną ściankę poprowadź jeszcze dalej, jak na rysunku

http://images43.fotosik.pl/30/e38eb7ab3c14eb6f.jpg

moje poprawki nijak się mają do rzeczywistych wymiarów, to tylko propozycja położenia i kształtu ścianek

:) b.

hmmm, ciekawie, będę myśleć jeszcze, przede wszystkim zobacze, jak to wygląda "w terenie" Półokragła scianka kusi, bo ładna, ale.... primo - koszty - w tej chwili jestem zogniskowana na ich nie podwyższanie, secundo - funkcjonalnośc jednak - na prostej ścianie wiecej rzeczy powieszę.

No ale zastanowię się jeszcze, dziękuję za inspirację:)

Damimax ja też będę miala garderobę na poddaszu, u mnie ścianka kolankowa ma 90 cm ledwie. Firma która robi mi meble do kuchni zajmuje się również projektowaniem garderoby. Jakie oni tam cuda potrafią wymyślić!? Relingi obniżające się równo ze spadkiem dachu, takie na których można wieszać ubrania, a one się nie zsuwają, mimo że wiszą przy samej podłodze. Specjalne wieszaki które można ściągnąć spod samego sufitu. .. Myślę, że powinnać skontaktować się z taką firmą, może Ci coś zaproponują i do ściany okrągłej:)

• 3 weeks później...