damimax 12.11.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mam problem. Wstępnie ścianki na poddaszu są rozplanowane tak jak na zdjęciu. Wczoraj, jak wdrapałam się na górę okazuje się, że garderoba przy takim układzie będzie zupełnie niefunkcjonalna i za mała:/Myslę, aby powiększyć ją o część holu. Nie mam jednak pomysłu i doświadczenia - jak zrobić, żeby z jednej strony nie zaburzyć komunikacji a z drugiej poprawić funkcjonalność tego pomieszczenia?Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.Ścianka kolankowa ma wysokość 117cm.http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/21873103_poddasze_paint.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Po kiego grzyba ci taki wielki hol na piętrze? Ja bym maksymalnie wykorzystała powierzchnię na garderobę:http://images24.fotosik.pl/294/a0a64fb45e65bdca.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.11.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 elfir, dziekuje za odpowiedź.Jak mówiłam, hol na pietrze chciałabym nieco zmniejszyć, jednak zależy mi aby garderoba była osobnym, niezależnym pomieszczeniem. Nie chce wchodzić do sypialni przez garderobę.W holu, przy schodach, pod oknem połaciowym ma powstac kącik komputerowy - biurko i nie chciałabym aż tak bardzo tej przestrzeni zamykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Czy na pewno taki kacik komputerowy w tym miejscu bedzie praktyczny?Dziecko pewnie i tak bedzie miało swój komputer w pokoju, a tobie wygodniej będzie z laptopem na kanapie w salonie.W kąciku ani nie można sobie pohałasować grając w gry (bo klatką schodową się bedzie dzwięk rozchodził), ani skupic na pracy, bo stale ktoś po klace schodowej bedzie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.11.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 elfir - może mniej będę siedziała w internecie, jak po schodach przyjdzie mi się drapać Serio, to jednak "kawałek holu" chciałabym mieć w tym miejscu, no i co kluczowe, nie chcę przechodzić przez garderobę do sypialni, bo to wymuszałoby jakąś bardziej wyszukaną aranżację niż półki, kosze i wieszaki. A może coś takiego? Co myślicie - naprawdę wdzięczna będę za sugestie. http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/21884991_poddasze_gard..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.11.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Daj drzwi do sypialni po samej ścianie a ściane garderoby postaw przylegającą do futryny do drzwi od sypialni. Zyskasz jakiś metr powierzchni w garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.11.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 mayland - bardziej przesunąć drzwi do sypialni się nie da, ponieważ tam jest skos - to pomieszczenie nad garażem, krytym 2-spadowym dachem. No chyba nic więcej w tym temacie wymyślić się nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 a może tak:http://images44.fotosik.pl/30/ee77904d8b02a561.jpg b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.11.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 , to nie ja dubluję posty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 się zwielokrotnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.11.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 bartolinka - nic nie szkodzi:) Jak to fajnie dostać 3 powiadomienia o odpowiedzi:) Myslisz, że tak byłoby lepiej? Wejście na wprost ściany bez skosu zmniejszałoby mi ilość miejsca na wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Wiesz co damimax, bardziej mi chodziło o to, żeby zaokrąglić ściankę, nie będzie wtedy tak kanciasto w holu. A w tej ściance może luksfery jako doświetlenie garderoby? a drzwi do garderoby może na ścianie prostopadłej do ściany z drzwiami do sypialni? Albo tę zaokrągloną ściankę poprowadź jeszcze dalej, jak na rysunku http://images43.fotosik.pl/30/e38eb7ab3c14eb6f.jpg moje poprawki nijak się mają do rzeczywistych wymiarów, to tylko propozycja położenia i kształtu ścianek b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 17.11.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 hmmm, ciekawie, będę myśleć jeszcze, przede wszystkim zobacze, jak to wygląda "w terenie" Półokragła scianka kusi, bo ładna, ale.... primo - koszty - w tej chwili jestem zogniskowana na ich nie podwyższanie, secundo - funkcjonalnośc jednak - na prostej ścianie wiecej rzeczy powieszę. No ale zastanowię się jeszcze, dziękuję za inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 18.11.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Damimax ja też będę miala garderobę na poddaszu, u mnie ścianka kolankowa ma 90 cm ledwie. Firma która robi mi meble do kuchni zajmuje się również projektowaniem garderoby. Jakie oni tam cuda potrafią wymyślić!? Relingi obniżające się równo ze spadkiem dachu, takie na których można wieszać ubrania, a one się nie zsuwają, mimo że wiszą przy samej podłodze. Specjalne wieszaki które można ściągnąć spod samego sufitu. .. Myślę, że powinnać skontaktować się z taką firmą, może Ci coś zaproponują i do ściany okrągłej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 03.12.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jak jest u Was w domkach z poddaszem ?Gdzie macie garderobę - na górze czy dole ?Jakie plusy/minusy?U mnie ostatni gwizdek by podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ja mam na górze. Wydaje mi się, że garderobę najwygodniej jest mieć przy sypialni czy łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 03.12.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 My też mamy na górze przy "sypialniach". Do tego na dole przy wejściu mamy duża szafę na buty i "odzienie wierzchnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 03.12.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 na górze będę miała przy każdej sypialni, nie chcę szaf w pokojach. Na dole przy wejsciu będę miała bardzo duzą szafę 3,65 długosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.12.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 ja tez mam na górze, tu gdzie spimy i mamy główna łazienkę. Na dole w wiatrołapie będzie coś na kształt garderoby, albo raczej przepastnej szafy na zimowe kurtki, płaszcze itp. na razie dyndaja na wieszakach i troche w garderobie, ale tu mi przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 03.12.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 wielka garderoba na górze przy łazience i pralni, nie przy sypialni, zeby nie przeszkadzać osobie śpiącej bo nie zawsze wstajemy równocześnie, dziecko duza szafa u siebie, na dole szafa "bieżaca" i na buty, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts