Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje - czarno-białe łazienki w stylu retro

Anjazzielonego

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wykopałam inspirację dla czarno- białej łazienki. Podoba mi się, mimo,że jest stonowana i bez specjalnych szaleństw. Klasyka i elegancja:). http://www.e-lazienki.pl/api/showImage.php?src=http://static.e-lazienki.pl/articles/7088f_lazienki-zdjecia_1_jpeg_pomysl-na-podloge-w-lazience-5.jpg

Ciekawe jest połączenie pstrokatych ścian z tą podłogą. Nie przepadam za takimi mieszkankami ale tu wygląda wyjątkowo dobrze.

Widziałam, że zdjęcie się nie wyświetla poprawnie to dorzucam link

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Tym, którzy myślą o łazience czarno-białej retro, proponuję przyjrzenie się łazienkom oryginalnym, przedwojennym, czyli temu, do czego chcą się odwoływać:

łazienka w prywatnym mieszkaniu (zwróćcie uwagę na mocowanie baterii w lustrze):

NAC-lazienka02.jpg

łazienka w apartamencie w Hotelu Europejskim w Warszawie

NAC-lazienka03-HotelEuropejski.jpg

NAC-lazienka04-HotelEuropejski.jpg

Edytowane przez barbe-cue

• 2 months później...

Przejrzałam od pczątku, fajne te Wasze łazienki :) Krowa od ArtCeramu zabawna choć nie wiem czy pasuje do stylu retro ;)

My powoli przymierzamy się do łazienki i zakochałam się w V&B La Passion, niestety ceny już tak nie kocham (550zł/m2 w opcji wytłaczanej)

Może ktoś widział w jakiejś promocji, 16- tym gatunku lub na mega wyprzedaży? :)

:)

pozdrawiam!

• 1 month później...
Dziewczyny, znacie sie na rzeczy wiec pomozcie prosze. Zaczynam wykanczanie dolnej lazienki (prysznic, umywalka, kibelek na ok 3,5 m2). Plytki cegielki, sedes retro, baterie tres retro pod prysznic a do umywalki tres retro podtynkowa - i tu sie zaczyna problem: jaka umywalkę wybrać. Standardowe umywalki retro sa male, tzn, nie maja wokol miejsca na polozenie/ postawienie czegos, np suszarki, szczotki do wlosow, a jak juz maja to niewiele, wiec pomyslalam o umywalce wpuszczanej w blat - ale nie wiem jaka wybrać, i czy ta bateria ze sciany zgra się z taka umywalką, co myslicie?