ruliu83 05.06.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Hello all Sledze to forum od dluzszego czasu i.... postanowilem sie dolaczyc jesli mozna oczywiscie;-) na poczatek musze zauwazyc ze niestety temat nam troche wymarl a szkoda,bo milo sie robi(zreszta na pewno nie tylko mi) kiedy wkleja ktos nowe zdjecia lub prowadzi dyskusje o Naszym wspolnym projekcie i marzeniu jakim jest niewatpliwie ten domek:-) Kazda uwaga,podpowiedz,pomysl wymiana doswiadczen sa bardzo wazne i pomocne! wiec rozkrecajmy temacik:-) Ja z zonka zaczelismy w tym roku (w planie jest ukonczenie stanu surowego).Projekcik nabylismy w 2011 ale wiadomo...na poczatku papierologia:-) projekt przeszedl lekkie zmiany w zaprzyjaznionym biurze projektowym.Teraz po podniesieniu scianek poddasze powino stac sie bardziej przestronne a przestrzen uzytkowa zwiekszy sie u nas do ponad 140m ...odpowiedz dla montevideo: nam poszlo w lawy 24kubiki b-20 cena 6435zl. Pozdrawiam sorry za byki i brak gramatyki zycze wytrwalosci w boju:-) Edytowane 5 Czerwca 2012 przez ruliu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 06.06.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam ! Tak ,tak to już czerwiec zapomniało mi się . Właśnie zamontowali nam kuchnie i drzwi dzisiaj wkleję parę fotek parteru a jutro poddasze. U nas powierzchnia użytkowa to 200m. razem z garażem.Czekamy na schody w piątek przyjeżdża ekipa do ociepleń patem kostka i finito okna wstawiliśmy 3 szybowe i już widzę że to jest to,świetnie izolują termicznie pozdrawiamy wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azywar 07.06.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Jacek super ta Twoja Jeżyna, kuchnia bardzo widna. Z tego co pamietam masz okna w kuchni 150x150 ? Pozostałe zostawiłeś bez zmian ? Chodzi mi głównie o okno tarasowe kuchenne czy masz wymiary takie jak w projekcie ? i czy w tym samym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 07.06.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Witam nie znam oryginalnych wymiarów jeżynki ponieważ projekt robiłem indywidualnie. Okna są w tych samych miejscach jedno fix drugie otwierane szer. ok 1m w kuchni tylko fixy 150/150cm tarasowe ok. 3m przesuwne. A teraz parę fotek z poddasza jakość słaba ale nie chcę mi się nosić cyfrówki ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy91 18.06.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) No ja juz niedlugo staruje ze swoja Jezynka. Pozwolenie juz jest - domek wytyczony na dzialce - teraz rozpoznanie materialowe co gdzie i jak dobrze i tanio kupic No i w polowie lipca startuje Liczyl ktos juz zestawienie materialow pod fundamenty (ile bloczkow)?? Edytowane 18 Czerwca 2012 przez siwy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol84 30.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) Wlaśnie chyba nie koniecznie tak jest. Firma wykonująca wiązary wyceniła mi wiązar attykowy z belką stropową na około 16 tys. przy czym trzeba pamiętać że w tej cenie mam strop "surowy" i konstrukcję dachową. Strop betonowy od spodu (sufit) też trzeba wykonczyc regipsem na stropie trzeba wylac posadzkę poziomującą. W stropie srewnianym wystarcza dwie warstwy płyty OSB przelożone regipsem (warstwa górna) i między belki wełna mineralna. Myślę że raczej na pewno drewniany strop oparty na wiązarze attykowym bedzia tańszy niż betonowy strop i tradycyjna więźba dachowa. D Edytowane 11 Listopada 2012 przez Karol84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ILONUSIA 01.08.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 jacek1101 kuchnia rewelacja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy91 15.08.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Hejka:) U mnie juz po robotach fundamentowych - sciany rosna szybciutko ) O to rezultaty po dzisiejszym dniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy91 21.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam Powoli powstaje dach i pokrycie - jeszcze kilka dobrych dni i zamkne Jezynke w stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 05.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam wszystkich coś martwa cisza na forum a więc wklejam parę fotek naszej JEŻYNY, tak wygląda dziś. Pozdrawiamy i życzymy szybkiego ukończenia Waszych Jeżynek!!! Ps. Zdrowych i wesołych Świąt oraz szczęśliwego nowego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy91 06.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witam Jacek - domek prezentuje sie super powiedz, czy na podlodze na dole masz plytki drewnopodobne ? wygladaja rewelacyjnie a my wlasnie jestesmy na etapie " projektowania" U nas mozna powiedziec ze SSO zakonczony, okna zamówione, w styczniu maja byc montowane, mam nadzieje ze nie bedzie duzych mrozow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 06.12.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Na podłodze w całym domu (oprócz łazienek) są panele ''balterio'' z v fugą nadające się pod ogrzewanie podłogowe, sprawdzone dobrze się rozgrzewają . Dzisiaj już wiem że jakbym mógł cofnąć czas to ogrzewanie podłogowe założyłbym w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy91 07.12.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 My podlogowe robimy na dole+ lazienka u góry. a oto nasza Jezynka Dzisiaj dostalismy wycene instalacjii wod-kan. Łaczna kwota to 30 tys. Ciekaw jestem jak wyszlo to u Was? I ile nalezy sie spodziewac od elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy91 20.04.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Hejka U nas juz po elektryce, okna wstawione w poniedzialek startujemy z tynkami (wybralismy gipsowe). Jezynka powoli rosnie i rosnie. Czekamy z utesknieniem na ladna i ciepla pogode by tynki zrobic i ladnie schly, potem wod-kan i co a potem posadzki i juz bedzie ladnie. Kilka fotek z realizacji Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez siwy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaO. 12.01.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam wszystkich!!! mam nadzieję, że jeszcze użytkownicy Jeżynki tutaj zaglądają. Jestem bardzo zainteresowana tym projektem. Tylko zastanawia mnie, czy kotłownia na ekogroszek nie jest za mała, my będziemy budować bez garażu (wąska działka). Mam ogromną prośbę o wstawienie zdjęcia bądź opisu spiżarni przy kuchni. Zdjęcia na forum jeżynkowym są rewelacyjne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Acha, i dlatego zakładasz nowy watek, bo z niejasnych dla mnie powodów wydaje ci się, że będzie tu wrzało od wpisów, chociaż w tym, który istnieje jest cisza? Prosze o przestrzeganie zasad dokonywania tutaj wpisów i nie powielanie wątków, tylko dopisywanie się do istniejących! Łączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aicha 22.06.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam wszystkich! Czy jest jeszcze ktoś kto czyta wątek? Bardzo chciałabym mieć możliwość obejrzenia jeżynki na żywo. Jeśli buduje ktoś to cudo w województwie śląskim lub małopolskim (okolice powiatu chrzanowskiego) to bardzo chętnie się wproszę jakąś dobrość zabiorę za pazuchą oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek1101 24.06.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 A i owszem cudo to powstało w okolicach Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aicha 29.06.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 A i owszem cudo to powstało w okolicach Częstochowy A czy jest cień szansy aby zobaczyć właśnie TO CUDO na żywo? Jeśli tak to poproszę o jakikolwiek namiar kontaktowy na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidzi1719513601 01.08.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Witam forumowiczów, chyba moda na jeżynkę minęła. Wraz z żoną postanowiliśmy wybrać ten projekt na nasz dom. Delikatnie go zmodyfikowaliśmy dodając podwójny garaż. Budowę zaczynamy dopiero w 2017r. Ściana 2 warstwowa 30 P+W/ Wełna Fasrock 24cm. Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Z chęcią podłącze się do użytkowniczki powyżej czy istnieje możliwość obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts