Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hello all :-) Sledze to forum od dluzszego czasu i.... postanowilem sie dolaczyc :-) jesli mozna oczywiscie;-) na poczatek musze zauwazyc ze niestety temat

nam troche wymarl :-( a szkoda,bo milo sie robi(zreszta na pewno nie tylko mi) kiedy wkleja ktos nowe zdjecia lub prowadzi dyskusje o Naszym wspolnym projekcie i marzeniu jakim jest niewatpliwie ten domek:-) Kazda uwaga,podpowiedz,pomysl wymiana doswiadczen sa bardzo wazne i pomocne! wiec rozkrecajmy temacik:-) Ja z zonka zaczelismy w tym roku (w planie jest ukonczenie stanu surowego).Projekcik nabylismy w 2011 ale wiadomo...na poczatku papierologia:-)

projekt przeszedl lekkie zmiany w zaprzyjaznionym biurze projektowym.Teraz po podniesieniu scianek poddasze powino stac sie bardziej przestronne a przestrzen uzytkowa zwiekszy sie u nas do ponad 140m ;-)...odpowiedz dla montevideo: nam poszlo w lawy 24kubiki b-20 cena 6435zl. Pozdrawiam sorry za byki i brak gramatyki zycze wytrwalosci w boju:-)

Edytowane przez ruliu83

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ! Tak ,tak to już czerwiec zapomniało mi się . Właśnie zamontowali nam kuchnie i drzwi dzisiaj wkleję parę fotek parteru a jutro poddasze. U nas powierzchnia użytkowa to 200m. razem z garażem.Czekamy na schody w piątek przyjeżdża ekipa do ociepleń patem kostka i finito :) okna wstawiliśmy 3 szybowe i już widzę że to jest to,świetnie izolują termicznie pozdrawiamy wszystkich !!!

WP_000209.jpg

WP_000103.jpg

WP_000205.jpg

WP_000206.jpg

Jacek super ta Twoja Jeżyna, kuchnia bardzo widna. Z tego co pamietam masz okna w kuchni 150x150 ? Pozostałe zostawiłeś bez zmian ? Chodzi mi głównie o okno tarasowe kuchenne czy masz wymiary takie jak w projekcie ? i czy w tym samym miejscu ?

Witam nie znam oryginalnych wymiarów jeżynki ponieważ projekt robiłem indywidualnie. Okna są w tych samych miejscach jedno fix drugie otwierane szer. ok 1m w kuchni tylko fixy 150/150cm tarasowe ok. 3m przesuwne. A teraz parę fotek z poddasza jakość słaba ale nie chcę mi się nosić cyfrówki ze sobą.

WP_000220.jpg

WP_000219.jpg

WP_000217.jpg

WP_000216.jpg

• 2 weeks później...

No ja juz niedlugo staruje ze swoja Jezynka. Pozwolenie juz jest - domek wytyczony na dzialce - teraz rozpoznanie materialowe co gdzie i jak dobrze i tanio kupic :) No i w polowie lipca startuje :)

Liczyl ktos juz zestawienie materialow pod fundamenty (ile bloczkow)??

Edytowane przez siwy91

• 1 month później...
Wlaśnie chyba nie koniecznie tak jest. Firma wykonująca wiązary wyceniła mi wiązar attykowy z belką stropową na około 16 tys. przy czym trzeba pamiętać że w tej cenie mam strop "surowy" i konstrukcję dachową. Strop betonowy od spodu (sufit) też trzeba wykonczyc regipsem na stropie trzeba wylac posadzkę poziomującą. W stropie srewnianym wystarcza dwie warstwy płyty OSB przelożone regipsem (warstwa górna) i między belki wełna mineralna. Myślę że raczej na pewno drewniany strop oparty na wiązarze attykowym bedzia tańszy niż betonowy strop i tradycyjna więźba dachowa.

D

Edytowane przez Karol84

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Witam

Jacek - domek prezentuje sie super :) powiedz, czy na podlodze na dole masz plytki drewnopodobne ? wygladaja rewelacyjnie a my wlasnie jestesmy na etapie " projektowania"

U nas mozna powiedziec ze SSO zakonczony, okna zamówione, w styczniu maja byc montowane, mam nadzieje ze nie bedzie duzych mrozow :)

• 4 months później...

IMG_0402.jpgIMG_0403.jpgIMG_1052.jpgHejka

U nas juz po elektryce, okna wstawione

w poniedzialek startujemy z tynkami (wybralismy gipsowe).

Jezynka powoli rosnie i rosnie. Czekamy z utesknieniem na ladna i ciepla pogode by tynki zrobic i ladnie schly, potem wod-kan i co a potem posadzki i juz bedzie ladnie.

Kilka fotek z realizacji

Edytowane przez siwy91

• 8 months później...
Witam wszystkich!!! mam nadzieję, że jeszcze użytkownicy Jeżynki tutaj zaglądają. Jestem bardzo zainteresowana tym projektem. Tylko zastanawia mnie, czy kotłownia na ekogroszek nie jest za mała, my będziemy budować bez garażu (wąska działka). Mam ogromną prośbę o wstawienie zdjęcia bądź opisu spiżarni przy kuchni. Zdjęcia na forum jeżynkowym są rewelacyjne!!!

Acha, i dlatego zakładasz nowy watek, bo z niejasnych dla mnie powodów wydaje ci się, że będzie tu wrzało od wpisów, chociaż w tym, który istnieje jest cisza? Prosze o przestrzeganie zasad dokonywania tutaj wpisów i nie powielanie wątków, tylko dopisywanie się do istniejących!

Łączę.

• 5 months później...
Witam wszystkich! Czy jest jeszcze ktoś kto czyta wątek? Bardzo chciałabym mieć możliwość obejrzenia jeżynki na żywo. Jeśli buduje ktoś to cudo w województwie śląskim lub małopolskim (okolice powiatu chrzanowskiego) to bardzo chętnie się wproszę :) jakąś dobrość zabiorę za pazuchą oczywiście :D

• 1 year później...
Witam forumowiczów, chyba moda na jeżynkę minęła. Wraz z żoną postanowiliśmy wybrać ten projekt na nasz dom. Delikatnie go zmodyfikowaliśmy dodając podwójny garaż. Budowę zaczynamy dopiero w 2017r. Ściana 2 warstwowa 30 P+W/ Wełna Fasrock 24cm. Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Z chęcią podłącze się do użytkowniczki powyżej czy istnieje możliwość obejrzenia.