lump praski 10.12.2009 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Ciekawe co wtedy z euraskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 10.12.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Lumpie, polowa krajow europejskich, Japonia, USA - maja takie dlugi wzgledem PKB, ze tez juz jest bankrutami. Tych dlugow nie da sie juz splacic w normalny sposob. Rozwiazanie to albo wysoka inflacja, albo jakas rewolucja, typu "anulujemy waznosc banknotow 100 zl" o Grecji sie teraz pisze, bo znowu ktos zaplacil za zamieszki w Atenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 11.12.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Ale przeciez euro miało gwarantować stabilność i bezpieczeństwo finansów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ShadowMe 11.12.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Nic nie gwarantuje stabilności i bezpieczeństwa finansów. No, może troche. Grecja nie zbankrutuje, tak jak teco napisał, większość krajów ma długi wobec PKB. I tego poporstu nie ma jak spłacić, no bo kto produkuje walute które państwo 'kupuje'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.12.2009 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No ja tez pamietam te zapewnienia - euro w Grecji - drogi , mosty i same wzrosty .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 11.12.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Nie Grecja pierwsza. Islandia, Litwa, Łotwa, Estonia i inne "tygrysy" ledwo zipią... Kiedy POlska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 12.12.2009 00:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 - Wydaje mi sie, ze lepiej nie wrzucac do jednego worka Grecji i USA Stany nawet z deficytem to jednak zupelnie co innego niz mala, biedna Grecja A w Polsce kryzysu nie ma . Proste . Albo byl, ale juz sie wlasnie konczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 12.12.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 - Wydaje mi sie, ze lepiej nie wrzucac do jednego worka Grecji i USA Stany nawet z deficytem to jednak zupelnie co innego niz mala, biedna Grecja A w Polsce kryzysu nie ma . Proste . Albo byl, ale juz sie wlasnie konczy . ...no cóż ...w Polsce to nawet światowy kryzys się nie udał http://i2.demotywatory.pl/uploads/1254634603_by_Booyah_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 13.12.2009 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 - Wydaje mi sie, ze lepiej nie wrzucac do jednego worka Grecji i USA Stany nawet z deficytem to jednak zupelnie co innego niz mala, biedna Grecja A w Polsce kryzysu nie ma . Proste . Albo byl, ale juz sie wlasnie konczy . ...no cóż ...w Polsce to nawet światowy kryzys się nie udał http://i2.demotywatory.pl/uploads/1254634603_by_Booyah_500.jpg Bo w Polsce wszystko jest z opóżnieniem a kryzys będzie tak na 75% (a nawet recesja) i to pod koniec 2010 roku gdy dług publiczny przekroczy 55% PKB... Jak inne kraje odbiją się od dna my dopiero spadniemy.. a kolorki na mapce europy zamienią się miejscami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 13.12.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 E tam jesteś pesymistą - od kiedy ? W porównaniu do Ameryki czy innych krajów - my nie szaleliśmy ,nie nie -. Jeśli już zadłużaliśmy się to nie na rezydencje po bańce , tylko dużo mniej ...najczęściej na jedyny dom ....który z krwawicy - a będziem spłacać....Euro dotacje mamy zagwarantowane , projekty rozpoczęte (to taki dodatkowy motorek ) .Firmy z Ameryki się u nas desantują i przymierzają do zakotwiczenia - nie widzę złych podstaw na 2010.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 13.12.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Piasałem o długu publicznym, czyli o zadłużeniu podmiotów sektora finansów publicznych, który już jest na bardzo groźnym poziomie, a rząd nie ma w sumie realnych pomysłów na jego zmniejszenie... Pod koniec 2010 roku albo będę ogromne cięcia wydatkó publicznych albo duży wzrost podatków ... znowu będziemy w tyle za Europą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 14.12.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Pod koniec 2010 roku albo będę ogromne cięcia wydatkó publicznych albo duży wzrost podatków raczej jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 14.12.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 No, niemożliwe . Tak dobrze żarło aż zdechło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 15.12.2009 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Francję chyba boa e u r o s e k też trochę poddusił ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 13.01.2010 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Grecje maja wyprosic ze strefy euro ........ekhm...........beda tanie wakacje znow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 11.02.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 No ja tez pamietam te zapewnienia - euro w Grecji - drogi , mosty i same wzrosty .......... No są prawie same wzrosty, pozwól, że wymienię : -wzrost bezrobocia -wzrost długu publicznego -wzrost deficytu budżetowego -wzrost inflacji Jak dla mnie, to euro spełniło pokładane w nim nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.02.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 - Wydaje mi sie, ze lepiej nie wrzucac do jednego worka Grecji i USA Stany nawet z deficytem to jednak zupelnie co innego niz mala, biedna Grecja A w Polsce kryzysu nie ma . Proste . Albo byl, ale juz sie wlasnie konczy . ...no cóż ...w Polsce to nawet światowy kryzys się nie udał http://i2.demotywatory.pl/uploads/1254634603_by_Booyah_500.jpg Bo w Polsce wszystko jest z opóżnieniem a kryzys będzie tak na 75% (a nawet recesja) i to pod koniec 2010 roku gdy dług publiczny przekroczy 55% PKB... Jak inne kraje odbiją się od dna my dopiero spadniemy.. a kolorki na mapce europy zamienią się miejscami tak sobie myślę, że minister Rostowski źle policzył PKB albo bardziej dyplomatycznie ujmując to tak policzył jak chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.02.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Jak pisałem w zeszłym roku o tym, że kryzysu u nas nie ma i nie będzie to najczęściej byłem krytykowany bo inni wiedzą lepiej bo im ciężko. Jak się okazało miałem rację. Oczywiście mogłem się mylić, ale bazowałem na tym co się dzieje w przemyśle, a mam dość szeroki pogląd ze względu na kontakty z firmami produkującymi.W ten sam sposób twierdzę, że w europie kryzys powoli będzie się kończył w tym roku (poza paroma wyjątkami), a my nadal w niego nie wejdziemy, a przeliczanie, że jednak będziemy mieli kryzys na 75, 80, czy 90% można sobie w buty wsadzić. czy dalej będziemy liderem, czy nie nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 13.02.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 zbigmor to jeszcze nie koniec kryzysu. Przyczyny nie zostały rozwiązane. Jak drukowali kasę (co było przyczyną kryzysu), tak drukują. To, że chwilowo jest lepiej nic nie zmienia. Jak ciężko chory na raka pociągnie sobie działkę amfy, to też wygląda lepiej, jakby trochę nawet ruchliwy się robił, bólu nie czuje. Normalnie ozdrowieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 14.02.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Odciąć grecki wrzód, niech sobie drukują drahmy ile wlezie. Polecam przeczytanie http://dwagrosze.blogspot.com/2010/02/ouzo-kryzys.html http://dwagrosze.blogspot.com/2010/02/grecka-komedia.html http://dwagrosze.blogspot.com/2010/02/wsrod-serdecznych-przyjacio.html i ogólnie śledzenie całego, świetnego, bloga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts