Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod mahoniowcem 2009 - komentarze

hrhrhr

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Przy tak duzej kuchni pokusiłabym się o zbudowanie wyspy pośrodku, bez zabudowy pod wykuszem, a tam, gdzie w projekcie jest płyta grzewcza, zrobiłabym wysoka zabudowę. Na projekcie orginalnym proponowana zabudowa jest poprzerywana drzwiami (do spiżani i na taras), co moze być trochę niewygodne w użytkowaniu.

Nasz genialny projektant od adaptacji mimo naszych prośb o naniesienie poprawek nie uwzględnił zmian dotyczących dolnej kuchni (z resztą nie tylko tego ;) ) - tłumacząc się że na takie drobnostki przyjdzie czas na etapie wykonastwa.

Wracając do kuchni, ja tu widze cały ciąg kuchenny przeniesiony na przeciwną stronę (po adaptacji nie ma tam wyjścia na taras), ścianę ze spiżarnia pozostawiamy sobie jeszcze do zagospodarowania. Szczególnie, że przenosimy również kanał wentylacyjny, żeby mi na piętrze na środku salonu nie wychodził słup.

• 1 month później...
Widzę że robota w pełni aż miło patrzeć jak Wasz domek szybko rośnie:)))Kibicuję Wam bardzo bo to piękny projekt. Mam pytanie dotyczące wylewania schodów. Przy jakiej temperaturze były wylewane? Nie boicie się że coś może być nie tak przy takich mrozach?

Pozdrawiam

Wstrzeliliśmy się gdy przez 24 h było ponad 0.

Za prawidłowość ręczą i nasz Wykonawca oraz Kierownik budowy. Jak narazie wszystko w porządku :)

• 2 weeks później...
Nasz genialny projektant od adaptacji mimo naszych prośb o naniesienie poprawek nie uwzględnił zmian dotyczących dolnej kuchni (z resztą nie tylko tego ;) ) - tłumacząc się że na takie drobnostki przyjdzie czas na etapie wykonastwa.

Jeżeli nie są to zmiany mocno modyfikujące konstrukcję to nie musisz ich nawet nanosić w projekcie.

Jeżeli nie są to zmiany mocno modyfikujące konstrukcję to nie musisz ich nawet nanosić w projekcie.

Oczywiście :)

Tylko jak nie ma czasu na patrzenie wykonawcom na ręce, wieksza szansa na pomyłki (np. dziura na komin w stropie nie w tym miejscu). Jakkolwiek wszystko do zrobienia.

Pozdrawiam

tylko jak nie ma czasu na patrzenie wykonawcom wieksza szansa na pomyłki (np. dziura na komin w stropie nie w tym miejscu). Jakkolwiek wszystko do zrobienia.

Ja bardzo szybko przyzwyczaiłem moją ekipę do tego, że dzień pracy zaczynają od sprawdzenia rysunków, które im zostawiam w kanciapie - bo wiele drobnych zmian było "w trakcie" ;)

• 4 months później...
Zapraszam :oops:

Witam,

Projekt piekny i dom mam nadzieje tez. Dlatego tez nabylismy Dom pod Mahoniowcem. Czekamy jeszcze na pare papierkow aby zlozyc pozwolenie na budowe. W zwiazku z tym mamy jeszcze czas aby cos zmienic. Czy mieszkajac nasuwaja sie Pani jakies uwagi, cos by Pani jeszcze zmienila. Mam pytanie o korytarz przy schodach na gorze, czy jest wystarczajaco szeroki, jak z wejsciem do pokoju, jak z pralnia. Czy moge prosic o wiecej zdjec. Moze na priva: [email protected].

Z gory dziekuje.