meg60 16.01.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 To i ja pochwalę się ONK-iem !!! 10 lat temu był z nami Borys Był to nasz pierwszy pies i oddał nam 9 lat swojego, krótkiego życia. Był kochany!!!! http://foto1.m.onet.pl/_m/68f718614be0c2fcd684482e51ce9071,10,19,0.jpg zdjęcie robione ze zdjęcia ( nie umiem jeszcze skanować ) dlatego taka kiepska jakość, sorry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 16.01.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Kama... przyznaj, że boksery to najmądrzejsze psy na świecie Zaraz dziewczyny mnie zakrzyczą , ale wiem bo mam fakt, masz rację, miałam już kilka psiaków i zdecydowanie ta dwójka bije inne inteligencją, choć muszę przyznać że ONki też mądre są, pewnie i inne rasy również ale nie znam, ja miałam jeszcze dobka i podhalana Duśka wyczuwa co jej powiem na odległość, jak ją mam zamiar wyprosić z pokoju to wystarczy że spojrzę, a jak np dziś byłam w świetnym nastroju i totalnie nic mi nie przeszkadzało to skubana wskakiwała mi na ręce do miziania, zwykle tego nie robi Baster też jest niesamowity, od pierwszego dnia u nas za chłopaków dałby się pokroić i im chyba też jak narozrabiali i było głośno to zawsze wchodził między nas-złoszczący się rodzic- a dziecko jakby chciał je obronić, mamie zawsze schodzi z drogi, męża wykorzystuje, bo on jest miętki a mnie w miarę słucha choć czase ignoruje jak wyczuje że i tak się nie pogniewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 17.01.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Eee tam, boksery mądre, ONki mądre, ale wyżły tyż mądre. I już. Może jutro przyjadą meble do spania dla dzieciaków. Może jutro pojedziemy zamowic kudłatą trawiastozieloną wykładzinę. Może farby wreszcie kupimy. Tylko niech ten cholerny snieg juz nie pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Pewnie, że mądre ... najmądrzejsze No bo który pies wie czy warto podchodzić do właściciela po głaski , który czyta z wyrazu twarzy, który... a właśnie... Wczoraj mieliśmy gości... teście przyjechali. Siedzieliśmy wszyscy przy kawce, Kaja koło mnie, a właściwie to na mnie, bo zimno w ogon i siada na moich stopach , wodziła wzrokiem za każdym właśnie mówiącym... po jakiejś pół godzinie zrobiła "mmmychhhhh " i poszła do siebie. Nudno widać gadaliśmy Miałam, nie ja rodzice jak byłam mała, i owczarki niemieckie, wyżła niemieckiego i francuskiego (to wyjątkowy idiot był), podchalana i caaaaaaałe stado ON ków... i nie spotkałam się z tak inteligentnymi stworzonkami jak boksery A Kaja, mimo że psica powinna sympatyzować z panem, to może i go lubi ale nie słucha wcale , nawet na siusiu nie da się namówić wieczorem , ja muszę z wyrka krzyczeć, że "trzeba iść zrobić siusiu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 18.01.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Ha, miały być dzisiaj zakupy...Ale rano gruchnęła wieść, że prund bydzie, panie, prund!No to skoro prund, to by trza bylo wykopać rów, którym ten prund pobiegnie. A wykopac rów, gdy ziemia jest zmarznięta na dobre 30 cm... hm... to niełatwe.Chłopcy moi (Inwestor lekko przejrzały oraz dopiero dojrzewajacy, czyli 16-letni synuś) kopali dzielnie. Wypróbowali różne metody. Dziurawili. Wiertarką. Kupili siekierę i rąbali siekierą. Robili podkop i zawalali. I w ogóle. Dzień cały. Aż wykopali.Jutro prund będzie. I urodzinki mojego 9-latka. I pożegnam kolejne dwa szczeniaczki.A pojutrze może się uda na te zakupy pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 18.01.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Wklejam takie cuś - mądra akcja: Prośba Akademii Medycznej Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą kontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekle, alergie, itp. Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótemICE(in Case of Emergency).Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia:ICE1, ICE2, ICE3, itd. Oznakowanie zdecydowanie ułatwiłoby prace wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie.Akcja ma zasięgeuropejski. Wpiszcie ten numer teraz do swojej komórki bo potem zapomniciei prześlijcie ten e-mail dalej, dzięki temu możemy ocalić komuś życie! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Dzieki, już wpisuję w swojej komórce. I przeklejam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 21.01.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Wczoraj byliśmy na wielkich zakupach. To znaczy one miały być wielkie, a okazały się zupełnie maleńkie, bo nie kupiliśmy nic, jedynie zamówiliśmy zieloną kudłatą wykładzinę w Komforcie. Pożytek z wyjazdu był też taki, ze wypożyczylśmy kawałek tej wykładziny i pognaliśmy z nim do Castoramy, aby dopasowac zieloną farbę na ściany - wybralismy "dojrzały groszek" Duluxa. Ale gdy już mieliśmy kupowac farby, Inwestor bardzo źle sie poczuł, i wróciliśmy do domu. Źle się dzieje. Inwestor powinien iść do lekarza. A nie chce. Dziś temat farb wrócił - Inwestor chciał się zabrać za malowanie holu. Planowaliśmy tam beżowy jasny z Dekorala oraz Cynamonowy deser Duluxa. I co się okazuje? Że się deser cynamonowy zepsuł. Otwieraliśmy go raz, jakiś czas temu, aby sprawdzić kolor. Potem zamknęliśmy szczelnie i sobie czekał. A tu niespodzianka. Zepsuty. Sztywna warstwa na górze, kilkucentymetrowa. Prawie 100 zł diabli wzięli. Nic to. Nie będzie cynamonowego deseru. Będzie Zapach Mchu. A propos nazw kolorów, to mój mąż ma wspaniałą zdolność ich przekręcania; doprowadza mnie to do radosnego rechotu. Ostatnio stwierdził, że najładniejszy kolor, jaki dotąd mamy w domu, to Zgniły Mech. A wczoraj, po tym, jak wybraliśmy Dojrzały groszek, wróciliśmy do domu, zdrzemnął się, polepszyło mu się i chciał jechac do Brico kupić... Śmierdzący groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 " Kochani ! Nasza DarioAS jest w FINALE !!! Druga tura głosowania na najpiękniejszy, forumowy ( i nie tylko )różany blog wystartowała. Głosujemy od nowa a stać nas przecież na 1,22 + Vat nie ? Tu podziwiamy : http://aniads-rosegarden.blogspot.com/ A tak głosujemy : SMSy o tresci F00041 na numer 7144 (koszt 1,22 z VAT). A tu mądrości typu - jeden telefon ...jeden głos ... ( a szkoda ) Regulamin tutaj: http://www.blogroku.pl/aniads-rosegarden,gw5m6,blog.html Przejęłam pałeczkę bo An-budowa właśnie usiłuje nie zamarznąć na nartach czy kuligu ... ważne, żeby przeżyła te mrozy Nie zostawiła mi miotły ... jędza Za każdy głosik - dzięęęęęki ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 24.01.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Aga, dzięki, róże zapierają dech w piersiach A u nas kłótnie co się zowie, przedmioty ostre i tępe latają niziutko,a wszystko przez jedną niewinną ścianę w holu. Skoro cynamonowy deser się zepsuł, to sam jest sobie winien, więc jak juz rzekłam, postanowiłam tam dziabnąć zapch mchu. Ale zapach mchu mi nie pasuje do pozostałych ścian, czyli beżowego jasnego z Dekorala. Jest za mdło. W grę wschodzą: czekofashion czekoladowa pokusa kanadyjska jodła kawa z przyjacielem i ten nieszczęsny cynamonowy deser Jak widac, wszystkie oprócz kanadyjskiej jodly nieco spożywcze, i to na słodko. Apetycznie. Serce mi się rwie do kanadyjskiej jodły. Podoba mi się ten kolor, ale Inwestor okreslił go jako ponury i wyeliminował na wstępie. Może rzeczywiście byłoby ciemnawo, ale na takim zielono-brązowym tle framugi drzwi prezentowałyby się cudnie. Wyjaśnię - chodzi tylko o jedną ścianę holu. Są na niej drzwi do kuchni i do salony, między nimi spory kawałek pustki. Chciałabym tę ścianę urozmaicic jakoś, i coś (COŚ) na niej umieścić. Na przykład takie COŚ (mam na myśli wzór na ścianie, nie kolory): http://www.szabloneria.pl/galerie/s/szablon-abstrakcje-111_1189.jpg albo taki wzorek: http://www.szabloneria.pl/galerie/s/szablon-abstrakcje-69_363_k.jpg a może: http://www.szabloneria.pl/galerie/s/szablon-flora-353_1568.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.01.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Aga, dzieki, róże zapierają dech w piersiach A u nas kłótnie co se zowie, przedmioty ostre i tepe latają niziutko,a wsyztsko rpzez jedną niewinną ścianę w holu. Skoro cynamonowy deser sie zepsuł, to sam jest sobie winien, więc jak juz rzekłam, postanowiłam tam dziabnąć zapch mchu. Ale zapach mchu mi nie pasuje do pozostałych ścian, czyli beżowego jasnego z Dekorala. Jest za mdło. W grę wschodzą: czekofashion czekoladowa pokusa kanadyjska jodła kawa z przyjacielem i ten nieszczęsny cynamonowy deser Jak widac, wszystkie oprócz kanadyjskiej kodly nieco spożywcze, i to na słodko. Apetycznie. Serce mi się rwie do kanadyjskiej jodły. Podoba mi się ten kolor, ale Inwestor okreslił go jako ponury i wyeliminował na wstępie. Może rzeczywiście byłoby ciemnawo, ale na takim zielono-brązowym tle framugi drzwi prezentowałyby się cudnie. Wyjaśnię - chodzi tylko o jedną ścianę holu. Są na niej drzwi do kuchni i do salony, między nimi spory kawałek pustki. Chciałabym tę ścianę urozmaicic jakoś, i coś (COŚ) na niej umieścić. [/img] Saskja - za czekolado-brązowe kolory masz pierwsze buziole od Jeżyka Za głosik drugie ... bo takie są priorytety Ja za "brązy" życie oddam i z małżem wygram każdą potyczkę ...bo jestem czekolado-orzecho-dębowa ! Zresztą ...mężczyźni mają jakieś inne wyobrażenie o kolorach ... i z kim tu dyskutować ? ... skoro pistacjowy - to zielony a łososiowy - to pomarańczowy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 24.01.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 saskja nazwy tych farb poprostu bosssskie,kanadyjska jodła w brzzmieniu rewelka czekolady ,mimo ze uwielbiam zasłodkie goraco bym się zastanowiła nad tą kawą z pzryjacielem ale tak na poważnie z jakich firm sa te nazwy ,ablo wrzuć jakies probniki koloru to moze cos na moje blade oko doradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 24.01.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 ach za pomniała m rzec , ten stolik na ostatneij fot superowy .jaby miał tylko szklany blat ,tak żeby można do tej szuflady wsypać np piasek znad morza albo inne cuda wkładać np muszle,kamienie ,korzenie i suszoną lawende Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.01.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ja przylazłam z psiowym zapytowywaniem.... Cane Corso.... co Ty na to Jodłę mam na ścianie w wiatrołapie... jednej... jest ciemno, dla mnie nie ponuro bo ja lubię ciemno... mam na niej ciapnięte liście z szablonu... miały się na złoto pomalować, tak trochę złoto, werniksem... ale się pomalowało tylko kilka... to leniuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 27.01.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Arctica, cane corso (o ile wiem, a nie wiem zbyt wiele - nie znam osobiście, tylko z poczytywania tu i ówdzie) to byłby niezły wybór. Nie mój typ z urody, ale charakter chyba OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.01.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dzięki... typ zdecydowanie mój , naczytałam się sporo w temacie i ... anioł w diablej skórze bym go nazwała... hmmmm zazwyczaj bywa odwrotnie , a jak CC przestaje być aniołem to na pewno ma powody A jak tam malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 28.01.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Aaa, malowanie? Ano, odbyła się wielka batalia o kanadyjską jodłę. Wygrałam ją, Kochany Inwestorek się zgodził, po czym się okazało, że... nie ma jej w sklepie. Wrrrrrr......Ostatecznie stanęło na pachnącym cynamonie z Barw Natury Śnieżki, czytałam pozytywne opinie o tej marce, zobaczymy - będzie okazja porównac z Dekoralem i Duluxem.Wczoraj z malowania niewiele wyszło, bo Inwestor pojechal do Komfortu po kudłatą wykładzinę, po czym stał kilkadziesiat minut na drodze z powodu pęknięcia rury z wodą. Wybijało na drogę i niemal od razu zamarzało nieco dalej. A on w korku z otwartym bagażnikiem - bo ta wykładzina 4-metrowa... Będzie z tego niezłe przeziębienie.Potem z kolei nie było prądu. Troszkę przymarzliśmy do foteli. Jacuś na szczęście akurat spał na moim brzuchu, więc się nawzajem pogrzewaliśmy - ale ręce i stopy niemal mi zamarzły.Dziś w planach malowanie tym cynamonem, wiatrołap będzie na Zapach Mchu - Inwestor sie na to uparł, niech mu będzie.16-letni synuś gruntuje ściany w ostatnim pokoju na górze. Pomalutku, ale do przodu. Pożegnałam juz wszystkie szczeniaczki i trochę mi smutno. Smutno mi tez finansowo - drzwi do salonu (dwuskrzydłowe suwane) okazały się o jakieś 700 zł droższe, niż miały być. Gonimy resztkami. Na życie wystarczy, ale już na zabudowę wnękową w wiatrołapie - absolutnie nie. Wyceniłam sobie wczoraj na próbe szafę na stronie iszafy.pl, wyszło 2000 zł w najprostszej wersji. Nawet tej najprostszej nie będzie na razie, muszę tam wymyślić coś fikusnego. My mamy bardzo dużo kurtek i butow, inna jest do noszenia węgla, inna na chaszcze z psami, tu buty na spacery po śniegu, tu gumowce na deszczowe spacery itd.co by tu wykombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 co to znaczy fikuśnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 28.01.2010 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ha, dobre pytanie. Fikuśnego w tym wypadku znaczy - tymczasowo, tanio, ale z pomysłem, żeby nie było widać, że tymczasowo (że tanio - to może być widac, w tym względzie nie mam problemów, nie udaję bogacza, skoro nim nie jestem ) Czyli np. po jednej strionie zabawna pufa (bo Inwestor oraz synkowie butów na stojąco nie umieją zakładać ). Po drugiej stronie wieszaki (pomalowane np. na fajne kolorki) i szafka na buty (tę już mam, postanowiłam przeznaczyć na buty wysoką szafkę z systemu brw). ale jak to zrobić, żeby fajnie było, to jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.01.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ja widzę dwa sposoby: 1. Zrobić samemu szafe juz na fest. Wychodz na pewno połowę taniej niż gdyby ktoś zrobił. Wiem, bo mam. Mąż z kolegą robili. Teraz mam szafę z drzwiami przesuwnymi i już taka zostanie tak długo jak wytrzyma. 2. Zajrzyj tutaj, Olga sama zrobiła wieszak, moim zdaniem jest cudny http://forum.muratordom.pl/mieszkanie-w-starym-domu-i-remont-prawie-generalny,t115754-16260.htm szafkę na buty już masz, a pufa to nie problem: zbić z płyty pilśniowej grubej skrzynię, na to obicie w formie gąbki, na to nawet ekoskóra, kupujesz zszywacz do mebli i masz pufę na dodatek otwieraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts